یک شنبه , ۰۶ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 26

تلف شدن یک قلاده یوزپلنگ آسیایی در جاده سمنان

0
430

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، یک قلاده یوز پلنگ آسیایی بر اثر تصادف با خودروهای عبوری در جاده میامی به سمنان تلف شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز یکشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، یک قلاده یوز پلنگ آسیایی، پس از تصادف با خودروهای عبوری، حد فاصل ۱۱۰ کیلومتری شاهرود و جاده میامی – سبزوار، ۲۰۰ متر مانده به کاروانسرای میاندشت در جاده ترانزیتی تهران – مشهد، تلف شد. 

براساس اعلام برخی منابع محلی و فعالان محیط زیست که در محل این تصادف حاضر شدند تائید کردند که یوزپلنگ مذکور، ماده و حامله بوده است. 

بهرامعلی ظاهری، مدیرکل سازمان حفاظت محیط از زیست استان سمنان بدون تائید یا تکذیب این موضوع گفت که باید به محل حادثه مراجعه و پس از بررسی دقیق موضوع، اطلاعات تکمیلی را ارایه کند.

لازم به اشاره است، هفت قلاده یوزپلنگ در محور میاندشت- عباس آباد در سال‌های ١٣٨٩ تا ١٣٩٧ در اثر تصادف‌های جاده‌ای تلف شدند اما علیرغم ادعاهای مسئولان در سازمان حفاظت از محیط زیست مبنی بر پیگیری برای حفاظت از این گونه در حال انقراض آنطور که باید به وضعیت حیات وحش ایران رسیدگی نمی شود. 

عدم نصب حصار سراسری و از سوی دیگر بی توجهی رانندگان خودروهای عبوری و سرعت بیش ازحد مجاز و یا فقدان علائم هشدار دهنده کافی مبنی بر (تردد حیات وحش از جاده) سالانه منجر به حوادثی از این قبیل می شود. 

پروژهٔ حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، با همکاری برنامه توسعه سازمان ملل و سازمان حفاظت از محیط زیست در سال ۱۳۷۹ شروع به کار کرد. برای کار مطالعاتی و حفاظتی، ۵ منطقه در ایران انتخاب شد که گمان می‌رفت ۸۰ درصد یوزها در آن مناطق پراکنده‌اند. به مردم محلی آموزش داده شده‌ است با توجه به کمبود شکار برای یوزپلنگ اگر احیاناً یوزی به آغل گوسفندان آن‌ها حمله کرد، آن‌ها اجازه بدهند یوز شکارش را انجام دهد و آسیبی به آن نزنند. 

در حال حاضر، شرایط نگهداری از حیوانات در اکثر مناطق و حیات وحش ایران، سازگاری درستی با ضوابط و اصول مندرج در اسناد کنوانسیون‌های مرتبط با وضعیت محیط زیست که مورد تائید سازمان ملل متحد قرار گرفته ندارد.

در هدف پانزدهم  سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading