
حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, در پی حمله افراد ناشناس به قبرستان تاریخی ارامنه در استان اصفهان آن مکان به شدت مورد تخریب قرار گرفت و بسیاری از سنگ قبور و سایر نمادهای مذهبی توسط آن افراد شکسته شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از محبت نیوز, روز پنجشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۸, قبرستان تاریخی ارامنه در استان اصفهان در پی یورش خشونت بار افراد ناشناس مورد آسیب قرار گرفت و سنگ قبور و صلیب های نصب شده بر سر آرامگاههای افراد متوفی از سوی این افراد شکسته شد.
براساس این گزارش؛ شماری از سنگ قبرها و صلیبها شکسته شده و علیرغم گذشت چندین روز از این رخ داد هنوز مشخص نیست این مورد با چه انگیزهای و از سوی چه کسانی صورت گرفته است.
لازم به ذکر است آرامگاه ارامنه یکی از گورستانهای قدیمی اصفهان است که در جنوب شهر و در دامنه کوه صفه قرار دارد.
در این قبرستان به غیر از ارامنه اصفهان، مقبره بسیاری از خارجیانی که از زمان صفویه تا کنون در اصفهان زندگی میکردهاند در این گورستان قرار دارد.
قدمت گورستان تاریخی ارامنه اصفهان که در جنوب غربی این شهر واقع است به قرن ۱۵ میلادی میرسد. این گورستان به ۲ بخش کاتولیکها و پروتستانها تقسیم میشود و در هر قسمت، سنگ قبرهای بزرگ با خط ارمنی وجود دارد. البته به دلایلی در زمان سلطنت شاه سلطان حسین، گوشه تمام سنگ قبرها را شکستهاند.
تخریب قبرستانها و اماکن مذهبی مسیحیان در شهرهای ایران مورد تازه ای نیست چرا که با توجه به نگاه حکومت جمهوری اسلامی به این دسته از شهروندان کاملا می توان دریافت که این گونه موارد با اهداف خاص و از سوی افرادی که پشت گرمی ارگانهای امنیتی و حکومتی را در کنار خود دارند نشات میگیرد.
- بیشتر بخوانید؛ تخریب عمدی قبرستان مسیحیان کرمانشاه+ویدیو
- بیشتر بخوانید: تخریب قبر حسین سودمند, دگراندیش مسیحی اعدام شده در سال ۱۳۶۹
- بیشتر بخوانید؛ تخریب گورستان ارامنه دولاب زیر سایه بیمسئولیتی خلیفهگری/دندانتیز شهرداری تهران
سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.
از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شدهاند.
علاوه بر این، چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شدهاند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در تاریخ در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگرانکننده خواند. او افزود که این موضوع از «دغدغهها و نگرانیهای» اوست و در سالهای آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.
سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و تبلیغات مذهبی را برای افراد بدون محدودیت آزاد دانسته است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!
- بیشتر بخوانید؛ ادعای ابراهیم رئیسی؛ دفاع از حقوق بشر در ذات حکومت ایران است
همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.