محکومیت مسعود زرگانی از پیروان جریان یمانی به تحمل حبس تعزیری

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۹، شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست مهدی شاهین، با صدور دادنامه ای مسعود زرگانی، شهروند دگراندیش مذهبی را به تحمل حبس تعزیری محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، مسعود زرگانی – فرزند: حمید – متولد: ۱۳۷۸ و ساکن شهرک بهشتی اهواز، با اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق گرایش به جریان یمانی، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب این شهر به ریاست مهدی شاهین به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر در تشریح این خبر به حقوق بشر در ایران اعلام کرد: “مسعود زرگانی دانشجوی مهندسی نفت و از اهالى منطقه خيط الرواس « شهرک بهشتى » در شهر شیبان اهواز در دوران بازجوئی تحت شکنجه قرار گرفته و اقاریر گرفته شده از وی توام با اجبار صورت گرفته است.”
این شهروند دگراندیش مذهبی، در تاریخ ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۸، توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی در دی ماه ۱۳۹۸ به اندرزگاه ۸ زندان شیبان اهواز منتقل شد و در حال حاضر در آن زندان بسر می برد.
با اتمام مراحل بازپرسی در شعبه ۱۲ دادسرای عمومی و انقلاب اهواز به ریاست بازپرس هاشمی، پرونده مسعود زرگانی با اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق گرایش به فرقه یمانی، به شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست مهدی شاهین ارجاع و پس از تشکیل جلسه دادرسی به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
جریان یمانی, نوعی از باروهای مذهبی مسلمانان شیعه است که به بارو آنها سید یمانی شخصیتی در آخر زمان است و به همراه سید خراسانی و سفیانی هر ۳ در ۱ سال و ۱ ماه و ۱ روز پشت سرهم خروج خواهند کرد و زمان خروج این ۳ تن ۶ ماه پیش از ظهور مهدی امام ۱۲ شیعیان خواهد بود. آنها همچنین اعتقاد دارند هم زمان با شورش و خروج سفیانی در شام، او هم خروج کرده و مردم را به عقیده شیعه به حق و حقیقت دعوت میکند. این دسته از باورمندان معتقدند که سید یمانی از فرزندان زید پسر علی است.
احمد الحسن, رهبر جمعیت مذهبی بنام انصار المهدی است که مدعی است نسبت وی به مهدی که امام ۱۲ شیعیان است باز میگردد. او همچنین مدعی است که از علم مهدی امام ۱۲ شیعیان بهره برده و در پایان سال ۱۹۹۹ میلادی و با دستور او دعوت یمانی را آغاز کرده است.
سرکوب دگراندیشان مذهبی، ناقض ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ است که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس تاکید کرده است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهامات واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.