شنبه , ۰۸ مهر , ۱۴۰۲
یکشنبه, اکتبر 1

انتقال ناگهانی مهدی مسکین نواز, زندانی سیاسی به زندان رجائی شهر کرج

0
1349

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, مهدی مسکین نواز, زندانی سیاسی محبوس  در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین بدون اطلاع قبلی و در اقدامی تنبیهی به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد. انتقال این زندانی سیاسی بصورت تنبیهی و در جهت اعمال فشار به وی صورت گرفته است. مهدی مسکین نواز, در حال تحمل دوران محکومیت حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماهه خود می باشد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, عصر دوشنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, مهدی مسکین نواز, متولد ۱۳۵۸, ساکن بندر انزلی, متاهل, دارای یک دختر ۱۵ ساله,  فعال تلگرامی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین در اقدامی تنبیهی و بدون اطلاع قبلی به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد. انتقال این زندانی سیاسی در حالی صورت گرفته که وی پیش از این توسط مسئولان زندان اوین به دلیل فعالیتهای خود در زندان مورد تهدید قرار گرفته بود. این زندانی سیاسی که در روندی پر ابهام از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در مجموع به تحمل ۱۳ سال و ۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم عینا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد تائید قرار گرفت و این زندانی سیاسی با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی « اشد مجازات » به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محکوم شد.

بنقل از یک منبع نزدیک به مهدی مسکین نواز در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “در حالی که مهدی دوشنبه عصر در حال صحبت تلفنی با مادرش بود بطور ناگهانی به خانواده اش اعلام کرد که باید تماس را قطع کند و بعداً با آنها تماس خواهد گرفت. پس از آن روز سه شنبه به خانواده این زندانی سیاسی اطلاع داده شد که فرزندشان به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده است”. 

این منبع مطلع همچنین افزود: “مهدی مسکین نواز از ۵ ماه پیش از هرگونه ملاقات با خانواده خود محروم شده بود و در همین حال به دلیلی فعالیتهای مدنی داخل زندان و همچنین صحبتهایی که از طریق تلفن با خارج از زندان اوین داشت توسط مسئولان حفاظت اطلاعات و بخش امنیتی زندان تهدید به پرونده سازی و تبعید به زندان دیگر شده بود. 

در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران, با انتشار گزارشی تفصیلی به شرح وضعیت این زندانی سیاسی محروم از حق ملاقات و مرخصی پرداخته بود. عدم اجرای بخشنامه تبدیل مجازاتها در زندان اوین, عدم اجرای کامل دستورالعمل اعطای مرخصی به زندانیان با توجه به بخشنامه های اخیر, نامشخص مانده وضعیت اعطا یا عدم اعطای آزادی مشروط به زندانیان سیاسی, مسکوت شدن طرح کاهش زندانیان با توجه به ادعای ابراهیم رئیسی مبنی بر اجرای این طرح که عملاً اجرا نشده است, تداوم بازداشت و بلاتکلیفی افراد در زندان اوین که مهدی مسکین نواز هم در میان این افراد هست, مخالفت با درخواست آزادی مشروط بسیاری از زندانیان سیاسی در عین اینکه بسیاری افراد واجد شرایط استفاده از این طرح می باشند, از جمله مواردی است مهدی مسکین نواز از حق استفاده از آنها محروم مانده و تا به این لحظه از اعطای مرخصی و یا حتی ملاقات هم محروم شده است. 

لازم به ذکر است, مهدی مسکین نواز, در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, به همراه رضا محمدحسینی,  برزان محمدی, خالد پیرزاده, چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین در اعتراض به مخالفت با درخواست اعطای مرخصی برای مهدی مسکین نواز و تائید درخواست آزادی مشروط برزان محمدی و تودیع قرار وثیقه برای آزادی مشوقت رضا محمدحسینی و خالد پیرزاده, محرومیت از حق دادرسی عادلانه, عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و سایر مواردی که منجر به نقض حقوق شهروندی این زندانیان سیاسی شده است اعلام اعتصاب غذا کرده بود. 

در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی مسکین نواز, برزان محمدی, و خالد حسینی که به همراه رضا محمد حسینی در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی زندانیان دست به اعتصاب غذا زده بودند پس از وعده پی گیری از سوی مسئولان زندان به اعتصاب غذای خود پایان دادند اما تا به امروز هیچ از این وعده ها محقق نشده است. 

مهدی مسکین نواز, فرزند: محمدرضا, ساکن بندرانزلی, در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸, در بندر انزلی به اتهام فعالیت در فضای مجازی, مدیریت کانال تلگرامی با عنوان “کارگاه آموزشی فتح تهران”, عضویت در چند گروه جریان ساز از جمله عضویت در کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی, توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و پس از آن به بند۲ الف سپاه واقع در زندان اوین در تهران منتقل شد. 

با آغاز مراحل بازجوئی, این فعال تلگرامی از بابت اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با اشخاص خارج نشین و آموزش شعار نویسی و چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی,  فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق بازگذاری مطالب و پست در  فضای مجازی و کانال تلگرامی “کارگاه آموزشی فتح تهران”, توهین به روح الله خمینی و توهین به رهبری تحت بازجوئی قرار گرفته بود. این زندانی سیاسی از مان انتقال به بند ۲الف سپاه و در طی مدت بازجوئی در سلول انفرادی بدون حق ملاقات, تماس تلفنی و در محرومیت از حق دسترسی به وکیل و مشاوره حقوقی بسر برد. 

پس از ارجاع پرونده مهدی مسکین نواز به دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس », این فعال رسانه ای توسط شعبه ۲ بازپرسی این دادسرا از بابت اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام, توهین به رهبری و توهین به روح الله خمینی در تاریخ ۹ تیرماه ۱۳۹۸, با صدور کیفرخواست پرونده مهدی مسکین نواز به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد. 

پس از ارجاع پرونده مهدی مسکین نواز, فعال رسانه ای به دادگاه انقلاب و تعیین شعبه این فعال تلگرامی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری, از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام, توهین به رهبری و توهین به روح الله خمینی مورد محاکمه قرار گرفت و در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۸, با صدور دادنامه ای از سوی شعبه مذکور از بابت اتهام :اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با اشخاص خارج نشین و آموزش شعار نویسی و چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, از بابت اتهام: فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق بازگذاری مطالب و پست در  فضای مجازی و کانال تلگرامی “کارگاه آموزشی فتح تهران به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری, از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام توهین به روح الله خمینی هم به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره توسط دادگاه بدوی در تاریخ ۲۴ دی ماه توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر”, عینا تائید شد. این حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر,  نیز مورد بررسی قرار گرفت. 

سرکوب فعالان رسانه ای ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازی های پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.  اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

 

 

 

 

برچسب هاحق مرخصیسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب فعالان تلگرامی در ایرانزندانی سیاسی در ایرانفعالان تلگرامی در ایرانمهدی مسکین نواز فعال تلگرامیبندر پهلوینقض حقوق بشر در ایرانزندان رجائی شهر کرجسرکوب فعالان تلگرامیشعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظرزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیسرکوب زندانیان سیاسی درفعال تلگرامیسرکوب زندانیان سیاسی در ایراناندرزگاه ۴ زندان اوینایمان افشارمهدی مسکین نوازحق مرخصی زندانیان سیاسی در ایرانسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانسرکوب آزادی بیانقاضی ایمان افشاریسرکوب زندانیان سیاسیمهدی مسکین نواز زندانی سیاسیلیست اسامی زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوینزندانیان سیاسیسرکوب آزادی بیان و قلمایمان افشاریایمان افشاری قاضیاعتصاب غذای مهدی مسکین نوازسرکوب زندانیان سیاسی ایرانسرکوب شهروندان در ایرانشعبه ۲۶ دادگاه انقلابشعبه ۲۶حق مرخصی زندانیحق مرخصی زندانیان سیاسیزندانیان سیاسی در زندان رجائی شهر کرجنقض حقوق شهروندی در ایراناخبار نقض حقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در زندان رجائی شهرنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیاندرزگاه ۴ سالن ۲ زندان اویناندرزگاه 4 سال 2 زندان اوینشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانزندانیان سیاسی در ایراناندرزگاه ۴ سالن ۲بندر انزلیحق ملاقات زندانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: