یک شنبه , ۰۶ فروردین , ۱۴۰۲
یکشنبه, مارس 26

نادر افشاری, فعال مدنی برای تحمل حبس بازداشت شد

0
1091

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, به دستور محمد مقیسه, قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران, نادر افشاری, فعال مدنی که پیشتر توسط این واحد قضائی در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, نادر افشاری, فعال مدنی ساکن تهران در پی مراجعه به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به دستور محمد مقیسه, قاضی شعبه مذکور بازداشت و جهت اجرای حکم ۶ سال حبس تعزیری به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شد. این فعال مدنی پیشتر از سوی همین شعبه در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که با اعمال ماده ۱۳۴ « تجمیع جرائم  » تحمل ۵ سال از مجموع حبس مذکور برای این فعال مدنی اجباری است. 

براساس این گزارش, نادر افشاری, برای پیگیری وضعیت پرونده اش به شعبه مذکور مراجعه کرده بود که بدون اطلاع قبلی به دستور محمد مقیسه بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. 

در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۹, نادر افشاری, توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور برای این فعال مدنی اجرائی خواهد بود. 

همچنین در مرحله بدوی, در تاریخ ۴ شهریورماه ۱۳۹۸, نادر افشاری به همراه, داریوش زند آب دار, شیما بابائی, سعید اقبالی, بهنام موسیوند, مژگان لعلی, محمود معصومی, سعید سیفی جهان, شقایق محکی, نه تن از فعالان مدنی که در فروردین ماه سالجاری از بابت اتهامات: “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با گروهک ضد انقلاب”، “فعالیت به نفع گروه ها و سازمان های مخالف نظام” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه, از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” در مجموع به تحمل ۵۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. 

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نادر افشاری و سایر این فعالان مدنی در مرحله بدوی در تاریخ ۲۱ فرودین ۱۳۹۸,  توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و در غیاب برخی از از متهمان این پرونده برگزار شده بود. 

در تاریخ ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، نادر افشاری, از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و سپس به سلول انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل و بدون دسترسی به وکیل مراحل بازجویی و بازپرسی گرفت. 

این فعال مدنی, در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۹۷, توسط شعبه ۱۰۷ دادگاه کیفری دو کرج به ریاست “قاضی زرگری” از بابت اتهامات: “اخلال در نظم عمومی و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این فعال مدنی پیش‌تر و در پرونده ای دیگر در تاریخ ۱۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. با احتساب دو پرونده این فعال مدنی در مجموع به تحمل یک سال و چهار ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

سرکوب فعالان مدنی در ایران با توجه به نوع فعالیتهای مسالمت آمیز آنها ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است نیز میباشد. همچنین در ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به صراحت بر حق افراد بر تشکیل و برپائی راهپیمائی و تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز تاکید شده است. همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه  توسط دادگاهی بیطرف و با حضور وکیل مورد انتخاب متهم و حضور هیئت منصفه از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.