نرگس محمدی, زندانی سیاسی با ۶ اتهام جدید در ۲ پرونده تفهیم اتهام شد

حقوق بشر در ایران – روز شنبه ۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, نرگس محمدی, نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان زنجان, در پی تشکیل ۲ پرونده از بابت ۶ اتهام جدید مورد تفهیم قرار گرفت. این فعال حقوق بشر در تاریخ ۴ دی ماه سالجاری به روشی خشونت آمیز از بند زنان اوین به زندان زنجان منتقل شد. نرگس محمدی در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۱۰ ساله خود می باشد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کانون مدافعان حقوق بشر, روز شنبه ۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, نرگس محمدی, فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان زنجان که در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۰ سال خود می باشد پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان در پی تشکیل ۲ پرونده جدید با ۶ مورد اتهامی مورد تفهیم قرار گرفت.
براساس این گزارش: ” نرگس محمدی, از بابت پرونده اول با اتهامات؛ فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی , اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. انتشار بیانیههای سیاسی، تشکیل کلاسهای آموزشی و تحصن اعتراضی در بند زنان از جمله استنادات دادستان برای تفهیم این ۲ اتهام به نرگس محمدی بوده است”.
همچنین در پرونده دوم نرگس محمدی از بابت شکایت غلامرضا ضیایی, رئیس زندان اوین با اتهامات, اخلال در نظم زندان و برهم زدن آسایش عمومی بند زنان زندان اوین از طریق برگزاری مجالس و نشستها و خواندن سرود با صدای بلند و همچنین توهین به ماموران دولت از جمله غلامرضا ضیایی و افترا و تهمت به شکنجه و ضرب و شتم شدن نرگس محمدی توسط غلامرضا ضیایی بوده است”.
لازم به ذکر است, در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۸, “نرگس محمدی”, فعال حقوق بشر به روشی خشونت آمیز و توام با ضرب و شتم از بند زنان زندان اوین در حالی که به همراه ۷ تن دیگر از زنان زندانی سیاسی در اعتراض به گسترش مشکلات اقتصادی شهروندان, بی توجهی به رفع مشکلات شهروندان آسیب دیده در اثر بلایای طبیعی, سرکوب گسترده شهروندان در تجمعات اعتراضی اواخر آبان ماه سالجاری که منجر به کشته, زخمی و بازداشت شدن بسیاری از شهروندان شده بود خواستار توجه و رفع نیازها و مشکلات این شهروندان در تحصن اعتراضی بسر می برد به زندان زنجان تبعید شد.
- بیشتر بخوانید: تحصن ۵ تن از زنان زندانی سیاسی در زندان اوین در همراهی با خانواده های کشته شدگان تجمعات آبان ۱۳۹۸
- بیشتر بخوانید: انتقال نرگس محمدی, زندانی سیاسی به زندان زنجان
همچنین در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۸, “محمود بهزادی راد”, وکیل مدافع “نرگس محمدی”, خبر از ممانعت و رد درخواست مرخصی این زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر با توجه به تائید درخواست از سوی وزارت اطلاعات اما رد این درخواست از سوی دادستان تهران خبر داده بود. بهزادی راد درباره روند درمانی نرگس محمدی همچنین گفت: خوشبختانه چند وقت قبل دادسرا موافقت کرد و موکلم برای انجام مسائل درمانی و معاینه توسط پزشکان متخصص از زندان خارج شد اما پزشکان گفته بودند باید به صورت مداوم و حداقل هر ۶ ماه یکبار معاینه شود اما اکنون چندین ماه است که معاینه نشده است.
نرگس محمدی, در تاریخ ۵ خرداد ماه ۱۳۹۷ پس از انجام عمل جراحی بدون تکمیل دوره درمان به زندان اوین بازگردانده شد. انتقال وی به زندان در حالی انجام شد که به گفته پزشکان، وی به مراقبت پس از جراحی نیاز داشته و روند مداوای وی تحت نظر پزشک متخصص بیمارستان به اتمام نرسیده بود.
این فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی در بند در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم)، تحتالحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل شده بود اما پس از آن از دسترسی به خدمات پزشکی برای تکمیل دوره نقاهت و درمان قطعی این بیماری پس از عمل جراحی و داروهای مربوطه محروم مانده بود.
- بیشتر بخوانید: نرگس محمدی به صورت تحت الحفظ در بیمارستان بستری شد
- بیشتر بخوانید; محرومیت نرگس محمدی, زندانی سیاسی از دسترسی به خدمات پزشکی
نرگس محمدی, از زمان بازداشت فقط یک بار ,و فقط به مدت ۳ روز به مرخصی اعزام شده است و پس از آن علیرغم درخواست خانواده وی مبنی بر استفاده این فعال حقوق بشر از مرخصی با توجه به ممانعت ارگانهای قضائی و امنیتی از حق مرخصی محروم مانده است.
- بیشتر بخوانید؛ اعزام نرگس محمدی , فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین به مرخصی سه روزه
- بیشتر بخوانید؛ بازگشت نرگس محمدی فعال حقوق بشر , به زندان با توجه به عدم موافقت با تمدید مرخصی/ تصاویر
نرگس محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴در زندان بسر میبرد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شد که در حکم صادره ۵ سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام”, ۱ سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ۱۰سال حبس تعزیری هم برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبهای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمیشود.
بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل کند. به گفته بهزادی راد، نرگس محمدی بیش از ۷ سال محکومیت خود را گذرانده و مشمول آزادی مشروط است.
نرگس محمدی در تاریخ ۲۲ دیماه ۱۳۹۷, در اعتراض به چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی به مدت ۳ روزه دست به اعتصاب غذا زد و با وعده مساعد مسئولان زندان در تاریخ ۲۴ دیماه به اعتصاب خود پایان داد.
زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون و محرومیت از حق درمان و عدم اجازه دسترسی به آنها برای اعزام به مراکز درمانی تخصصی که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس شدند با آن درگیر هستند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.