سه شنبه , ۰۱ فروردین , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, مارس 21

حکم اعدام محی الدین ملاابراهیمی، زندانی سیاسی اجرا شد

0
76

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، حکم اعدام محی الدین ملاابراهیمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز جمعه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، محی الدین ملاابراهیمی،‌ اهل روستای آلکاوی از توابع شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی، زندانی سیاسی متهم به (اقدام علیه امنیت  ملی – بغی) محبوس در زندان مرکزی ارومیه، اعدام شد. این فعال سیاسی در آبان ماه سال ۱۳۹۶ توسط ماموران امنیتی در شهرستان اشنوبه بازداشت و پس از طی مراحل دادرسی به اعدام محکوم شده بود. 

لازم به اشاره است، محی الدین ملاابراهیمی، ابتدا در تاریخ ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، به سلول انفرادی زندان ارومیه منتقل شده بود اما به دلایل نامشخص اجرای حکم اعدام وی لغو شده بود اما مجددا در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، از بند عمومی زندان ارومیه خارج و به مکان نامعلومی منتقل شده بود و گمانه هایی از احتمال اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی زده شده بود و در نهایت در تاریخ  ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، در پی تماس تلفنی مسئولان زندان ارومیه با خانواده این زندانی سیاسی از آنها خواسته شده بود برای آخرین ملاقات پیش از اجرای حکم اعدام به آن زندان مراجعه کنند.  

محی الدین ملاابراهیمی، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۰، به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل و پس از چند روز بازجویی در خصوص مسائل داخلی زندان سپس در تاریخ ۴ آذر ماه ۱۴۰۰ به زندان ارومیه بازگردانده شد و مجددا در تاریخ ۲ خردادماه ۱۴۰۱، جهت بازجویی از بند عمومی زندان مرکزی ارومیه خارج و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در این شهر منتقل و در تاریخ ۴ خردادماه ۱۴۰۱ به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شده بود. 

این فعال سیاسی، در تاریخ ۲۹ مرداد ماه سال ۱۳۹۷، از بابت اتهام (اقدام علیه امنیت ملی از طریق مبارزه مسلحانه – بغی)، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی علی شیخلو، محاکمه و در تاریخ ۱ مهر ماه سال ۱۳۹۷، برای به اعدام محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور با اعلام نقص در تحقیقات قضایی، در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۷، نقض و این فعال سیاسی،‌ مجددا در پائیز ۱۳۹۸، در همین شعبه با کیفرخواست جدید، محاکمه و در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۳۹۸، برای دومین بار به اعدام محکوم شد. پس از اعلام فرجام خواهی و ارجاع پرونده وی به شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۳۹۹، حکم اعدام وی عیناً تائید شد.

محی الدین ابراهیمی، در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۶، در جریان درگیری و تیراندازی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران، بازداشت و برای درمان به بیمارستانی در ارومیه منتقل شد و در حالی که مراحل درمانی وی تکمیل نشده بود به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در ارومیه منتقل و پس از اتمام مراحل بازجویی با اتهام (اقدام علیه امنیت ملی از طریق بغی)، تفهیم اتهام شد. 

این فعال سیاسی، پیش از این هم در سال ۱۳۸۹ به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون مخالف جمهوری اسلامی بازداشت و پس از طی دوران بازجوئی, دادرسی و تحمل حبس از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد. 

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هادادگاه انقلاب ارومیهاحزاب کوردی در ایراناحزاب کرد مخالف نظامسرکوب احزاب کورد مخالف نظامعضویت در احزاب کرد مخالف نظامشعبه دو دادگاه انقلاب ارومیهاشنویه آذربایجان غربیمجازات بغیاقدام علیه امنیت ملیهمکاری با احزاب کوردمحی الدین ابراهیمیشعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیههمکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظامسرکوبگری احزاب کوردشعبه۲ دادگاه انقلاب ارومیهزندانی سیاسی محی الدین ملاابراهیمیحقوق بشرمجازات اعدامهمکاری با احزاب کوردیمحی الدین ملاابراهیمی آلکابادیاعدامیانهمکاری با احزاب کرد مخالف نظامشعبه۲دادگاه انقلاب ارومیهشعبه ۲دادگاه انقلاب ارومیهروستای آلکابادیاعداماعدامیاعدام زندانیان سیاسی در ایراناحزاب کوردستاناحزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیمحی الدین ملاابراهیمیاعدام سیاسیزندانی سیاسیاحزاب کورد در ایرانقاضی علی شیخلوشهرستان اشنویهاقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با احزاب کرد مخالف نظامتوابع اشنویهروستای آلکاویقاضی علی شیخ لوحقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایراناعدام زندانیان سیاسیحکم اعدام در ایرانتبلیغ علیه نظام به نفع احزاب کرد مخالف نظامهمکاری با احزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیاهل اشنویهاعدام محی الدین ملاابراهیمیحکم اعدامارتباط با احزاب کورداحزاب کورد سیاسیاحزاب کورد مخالفاطلاعات سپاه شهرستان اشنویهبغیبازداشت شهروندان کرد در اشنویهاعدام محی الدین ابراهیمیاشنویهبازداشت شهروندان در اشنویهزندانیان سیاسی در ایرانسرکوب احزاب کوردهمکاری با احزاب کورد مخالف نظامعضویت در احزاب کورداشنویه آذربایجانغربیمجازان بغی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.