چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

احضار ۵ تن از پیروان آئین یارسان به دادسرای شهرستان صحنه

0
486

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، شعبه یک بازپسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه ۵ تن از فعالان مدنی و از پیران آئین یارسان را احضار کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، طی روزهای اخیر، سید امین عباسی، سید سروش عباسی، سید کرم عباسی، علی نظری و سید علی دکه‌ای، فعالان مدنی و اعضای مجمع مشورتی آئین یارسان، با دریافت ابلاغیه هایی جهت بازپرسی و تفهیم اتهام به شعبه ۱ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه احضار شدند. 

براساس ابلاغیه صادره از سوی شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه مقرر شده هر یک از این شهروندان ظرف مدت ۵ روز از تاریخ دریافت ابلاغیه جهت تفهیم اتهام در آن مرجع قضائی حاضر شوند. 

یک منبع مطلع در تشرح اتهامات منتسب شده به علی نظری و سید علی دکه‌ای، گفت:”این ۲ شهروند از بابت اتهام (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی) به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه احضار و آخرین دفاعیات خود را ارائه دادند و در انتظار ابلاغیه تشکیل جلسه دادرسی خود هستند.” 

لازم به اشاره است، سید امین عباسی و سید سروش عباسی، در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱، در پلیس راه بیستون هنگامی که از شهرستان صحنه به سمت کرمانشاه در حرکت بودند بازداشت و پس از ۲۹ روز بلاتکلیفی در زندان دیزل آباد به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه منتقل و پس از طی مراحل بازجویی مجددا به زندان دیزل آباد بازگردانده و در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۱، با تودیع قرارهای کفالت و وثیقه آزاد شدند. 

همچنین، سید کرم عباسی،‌ هم در شهرستان ساوه از توابع استان مرکزی توسط نیزوهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در استان کرمانشاه به زندان دیزل آباد منتقل و در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۱، بطور موقت آزاد شد. 

علی نظری و سید علی دکه‌ای هم در تاریخ ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزای مراسم بیست و یکمین سالگرد سید خلیل عالی‌نژاد – از بزرگان آئین یارسان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجویی، علی نظری، در تاریخ ۵ آذرماه و سید علی دکه‌ای هم در تاریخ ۳ آذرماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

سرکوب اقلیت‌های مذهبی و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی بر آنها به سبب باورهای مذهبی آنها ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

بازداشت خودسرانه و عدم امکان دسترسی متهم به وکیل در یک فرآیند دادرسی از زمان بازداشت تا لحظه صدور حکم، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading