یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

بازداشت و بلاتکلیفی ۲۲ شهروند و آزادی ۲۳ تن دیگر با تودیع وثیقه

0
831

حقوق بشر در ایران امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، آلان ویسی، سوری بابایی چگینی، سیدعلی دکه ای، مهدی اسفندیاری، عبدالباسط سالارزهی، حسام ریگی، احمد قنبرزهی، روح اله زرین، عبداله مصطفایی، اسعد مصطفایی، امین عادل احمدیان، نواب ابراهیمی، محمد درویش نارویی، بهراد صباغ، احسان محمدی، محسن‌سهرابی، سمیه معصومی، عارف جنتیان، شاهین‌خدامرادی، خالد محمودی، نازیلا معروفیان، مجید شب دینی پاشاکی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. همچنین، عرشیا (ماپریس) برزین، سیوان‌ ابراهیمی، ارشیا خانی پور، ملیحه قادری، محمد عبدی، کیهان حسینی، کاروان اعظمی، عزت الله شاماری، کیومرث سرچمنی، ابراهیم مهاجر، جلیل سلیمانی، اسماعیل خضری، هادی حکیم شفایی، آتیلا عبدی، نجم الدین ویسی، عماد ایرجی، پارسا کریمی، نازنین کیان‌بخت، میلاد شاطرانی، فائزه عبدی پور، کیانوش اعظمی، محمد رجبی و اسامه عزیزی که پیشتر در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بودند به صورت موقت آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، امین عادل احمدیان، وکیل دادگستری، علیرغم گذشت ۷۳ روز از تاریخ بازداشت اما کماکان بطور بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ بسر می برد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران: “با وجود تعیین شعبه جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این وکلا دادگستری، مسئولان زندان با آزادی موقت وی مخالفت کردند.”

لازم به اشاره است، امین عادل احمدیان، در تاریخ ۳ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند ۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین و سپس بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران در نهایت به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

همچنین، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، بهراد صباغ، ساکن تهران و دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته مکانیک در دانشگاه امیرکبیر، علیرغم گذشت ۶۵ روز از زمان بازداشت، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می برد.

یک منبع مطلع در تشریح این خبر به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”چندی پیش مسئولان وعده آزادی موقت این دانشجوی بازداشتی را به خانواده اش داده بودند؛ با این وجود وی همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر میبرد.”

لازم به ذکر است، بهراد صباغ، در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل شده و تاکنون از محل نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست.

افزون بر این، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، مجید شب دینی پاشاکی، اهل روستای پاشاکی و ساکن شهرستان لاهیجان از توابع استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، علیرغم گذشت ۶۴ روز از زمان دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده مجید شب دینی پاشاکی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”مجید در تجمعات اعتراضی که در تاریخ ۱۲ آبان ماه امسال در لاهیجان برگزار سده بود، بر اثر اصابت گلوله ساچمه ای نیروهای امنیتی مجروح شد. شدت جراحات و تعداد ساچمه های موجود در بدن مجید به میزانی بود که او را به جای بازداشتگاه ابتدا به بیمارستان شفا در لاهیجان انتقال دادند. مجید قبل از تکمیل مراحل درمانی، توسط ماموران اطلاعات سپاه لاهیجان از بیمارستان به مکان نامعلومی منتقل شد و تداوم بی خبری از وضعیت و محل نگهداری وی، به افزایش نگرانی های دیگر بستگان او منجر شده است.”

این منبع مطلع خاطرنشان کرد: “آقای شب دینی پاشاکی در دوران بازجویی جهت اخذ اعتراف اجباری به اتهامات واهی از جمله مشارکت در کشته شدن یک بسیجی به نام حمید پورنوروز از سوی ماموران اطلاعات سپاه تحت فشار بوده است. علاوه براین، بستگان وی ویدئویی از اعترافات اجباری اخذ شده از یک شهروند که توسط رسانه های رسمی منتشر شده است را منتسب به این شهروند خود می دانند؛ این شرایط نگرانی های بستگان او را در خصوص سرنوشت پر ابهام وی دو چندان کرده است.”

این فرد آگاه تصریح کرد:”مجید از حق دسترسی به وکیل نیز محروم و از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.”

مجید شب دینی پاشاکی، تا پیش از بازداشت در مغازه حبوبات فروشی خود در شهر لاهیجان از توابع استان گیلان مشغول به کار بوده است. 

در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، سوری بابایی چگینی، ساکن استان قزوین، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی سوری بابایی چگینی، پس از اتمام بازجوئی ها و با تودیع وثیقه صورت گرفته و تا زمان تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست. 

لازم به ذکر است، سوری بابایی چگینی، در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیت، استان البرز در منزل برادرش بازداشت شده بود. 

سوری بابایی چگینی، در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای برای دفاع از خود در برابر اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام)به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان محمدیه احضار شده بود.

در خبری دیگر، روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، مژگان ولیان زاده، ساکن شهرستان بهبهان به دلیل ضبط ویدئویی از یک فرد که به بهانه (امر به معروف و نهی از منکر) برای وی ایجاد مزاحمت کرده بود، توسط نیروهای امنیتی توام با رفتار خشونت آمیز بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”روز یکشنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱، مژگان به همراه مادر خود به یک مغازه طلا فروشی رفته بودند که یک زن در آنجا به نوع پوشش اعتراض کرد و مژگان از این موضوع فیلم گرفت آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و روز چهارشنبه، توسط نیروهای اطلاعات سپاه و انتظامی همراه با ضرب وشتم در منزل پدری خود بازداشت و پس از تفهیم اتهام در شعبه ۱ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان سپس به زندان سپیدار منتقل شد.”

همچنین، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، نازیلا معروفیان، خبرنگار و دانشجوی روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی تهران، علیرغم گذست مدت زیادی از تاریخ دستگیری و وخامت وضعیت جسمانی در بازداشت بسر می برد. 

براساس این گزارش، روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، در حالی که نازیلا معروفیان، به دادگاه اعزام شده بود هنگام برگزاری جلسه دادرسی بر اثر فشارهای های روحی روانی شدید دچار بیهوشی شد و به بیمارستان دکتر مفتح ورامین منتقل شد. 

لازم به اشاره است، نازیلا معروفیان، در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، به اتهام مصاحبه با امجد امینی، پدر مهسا امینی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و با پرونده سازی قضایی مواجه شده است. 

علاوه بر این، روز پنجشنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، هادی حکیم شفایی، زندانی سیاسی پیشین، محبوس و بلاتکلیف در زندان تیرکلا شهر ساری، پس از اتمام‌ بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت تا اتمام مراحل دادرسی از زندان تیرکلا شهر ساری آزاد شد. 

لازم به ذکر است، هادی حکیم شفائی، در تاریخ ۹ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر ساری مرکز استان مازندران بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام زندان تیرکلا در این شهر منتقل شده بود. 

هادی حکیم شفایی، فعال سیاسی و از اعضای پیشین شورای مرکزی حزب کارگزاران خراسان شمالی، پیشتر هم‌ به سبب فعالیت‌های مسالمت آمیز خود پس از بازداشت و بازجوئی در مرحله دادرسی توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ خراسان شمالی با اتهام(نشر اکاذیب) و شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان بجنورد به ریاست قاضی پیرگزی، از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام) به پرداخت ۱۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات تفهیم شده به هادی حکیم شفایی حاصل نشده است. 

بعلاوه، روز چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱، علی شادی، ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، بازداشت علی شادی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی واقع در سه راهی امین در شهر تبریز صورت گرفته است. 

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱، سید علی دکه ای، از اعضای مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

لازم به اشاره است، سیدعلی دکه ای، پیش از این هم در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری مراسم سالگرد جان باختن خلیل عالی‌ نژاد، یکی از بزرگان آئین یارسان، به همراه جمعی دیگر از شهروندان، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان صحنه بازداشت و در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۴۰۱، آزاد شده بود.

کولبرنیوز، هم با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱، شاهین خدامرادی، متولد: ۱۳۸۳، ساکن شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از وضعیت و روند حقوقی پرونده شاهین خدامرادی اطلاعی در دست نیست. 

همچنین، روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، آلان ویسی، ۱۶ ساله، ساکن شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، وی، پسردایی بهاالدین ویسی، از جانباختگان اعتراضات سراسری در جوانرود است.

بهاالدین ویسی، نوجوان ۱۶ ساله اهل جوانرود شامگاه یکشنبه ۲۹ آبان‌ماه، در جریان اعتراضات مردمی در این شهر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.

بعلاوه، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، عارف جنتیان، ساکن استان اصفهان و از فعالان فضای مجازی، علیرغم گذشت ۴۲ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان اوین بسر می برد.

یکی از نزدیکان آقای جنتیان در صفحه شخصی خود از دنبال‌ کنندگان صفحات توئیتر و اینستاگرام وی خواست که اکانت‌ های این شهروند را دنبال نکنند، چرا که تمامی آنها دیگر در اختیاروی نبوده و توسط نیروهای امنیتی رصد و مدیریت می‌شود.

حائز اهمیت است، عارف جنتیان، در تاریخ ۵ آذرماه ۱۴۰۱، در شهر اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از مدتی در یک تماس کوتاه تلفنی با یکی از اعضای خانواده خود از انتقالش به زندان اوین خبر داد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات مطروحه علیه این عارف جنتیان اطلاعی حاصل نشده است. 

افزون بر این؛ روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، نواب ابراهیمی، مدرس آشپزی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آقای ابراهیمی پس از انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود، به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی در مقابل محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. صفحه اینستاگرام وی با ۲.۷ میلیون نفر دنبال کننده نیز، از دسترس خارج و کافی شاپ او توسط مراجع قضایی پلمب شد.”

تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست. 

در خبری دیگر، روز پنج شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، روح الله زرین، خبرنگار ساکن شهرستان قروه از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

یک منبع مطلع در مورد بازداشت آقای زرین به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “نیروهای امنیتی در زمان بازداشت منزل وی را مورد تفتیش قرار دادند و شماری از وسایل الکترونیکی او را ضبط کرده و با خود برده اند.”

تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی، اطلاعی حاصل نشده است. 

همچنین، امروز جمعه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱، مهدی بیک،  دبیر سرویس سیاسی روزنامه اعتماد، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. 

همسر این روزنامه نگار با انتشار توئیتر در صفحه شخصی خود نوشت:”همسرم، مهدی بیک⁩، دبیر سرویس سیاسی روزنامه اعتماد، دیروز توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و موبایل، لپ‌تاپ و وسائلش توقیف شد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور نیز اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، سمیه معصومی، متولد: ۱۳۶۳، ساکن کرج مرکز استان البرز و فرهنگی شاغل در آموزش و پروش، متاهل و دارای یک کودک ۹ ساله، در جریان برگزاری مراسم چهلم حدیث نجفی از جان باختگان اعتراضات سراسری بازداشت شد. 

براساس این گزارش، علیرغم گذشت ۶۲ روز از تاریخ دستگیری سمیه معصومی اما بازپرس پرونده، با آزادی وی مخالفت کرده و وی بطور بلاتکلیف در زندان کچویی کرج بسر می برد. 

سمیه معصومی، از حقوق اولیه یک متهم برای تسریع در روند تعیین وضعیت حقوقی پرونده خود نیز محروم است. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری افزود؛ روز یکشنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱، محسن سهرابی، فعال مدنی و دانش‌آموخته‌ مقطع دکترا در دانشگاه علوم پزشکی شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، علیرغم گذشت چند روز از تاریخ بازداشت محسن سهرابی اما وی بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد. 

دکتر محسن سهرابی، عضو هیئت موسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهر سنندج مرکز کردستان و پزشک بیمارستان‌های کوثر و بعثت در این شهر است. 

کُردپا هم با انتشار اخباری کوتاه افزود؛ روز یکشنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، خالد محمودی، ١٨ ساله، ساکن شهرستان جوانرود از توابع استلن کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

لازم به ذکر است، خالد محمودی، طی مدت بازداشت از حقوق اولیع یک متهم برای دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم است. 

در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۱، احسان محمدی، ۱۶ سالە، فرزند ابراهیم، اهل امیرآباد از توابع شهرستان اشنویە در استان آذربایجان غربی، پس از احضار به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهرستان اشنویه بازداشت شد. 

بە گفتە یک منبع:”او پس از مدتی جهت بازجویی بە ارومیه منتقل و در دوران بازجویی مورد شکنجە قرار گرفتە است.”

احسان محمدی، از لحظه بازداشت تاکنون، بە صورت بلاتکلیف در کانون اصلاح و تربیت زندان ارومیە بسر می برد. 

افزون بر این؛ روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، عبدالله مصطفایی و اسعد مصطفایی، اهل شهرستان بانه از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات و روند حقوقی پرونده این ۲ برادر اطلاعی در دسترس نیست. 

بعلاوه، روز پنج‌شنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۱، مهدی اسفندیاری، اهل شهرستان قروه از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

کمپین فعالین بلوچ هم‌ در خبری اعلام کرد؛ امروز جمعه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، محمد درویش نارویی، ۲۲ ساله، فرزند: حاجی عبدالرحمن، ساکن شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، بازداشت محمد درویش نارویی، در خیابان فاضلی شهر زاهدان صورت گرفته است. 

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده محمد درویش نارویی اطلاعی در دست نیست. 

افزون‌ بر این؛ روز چهارشنبه ۱۴دی ماه ۱۴۰۱، عبدالباسط سالارزهی، ۲۳ ساله، فرزند: تاج محمد، حسام ریگی، ۱۶ ساله و احمد قنبرزهی، فرزند: قادر، اهل شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.  

بازداشت عبدالباسط سالارزهی که به شغل فروش ماهی مشغول بوده در اطراف پارک لاله زاهدان صورت گرفته است. 

حسام ریگی هم در میدان کوزه واقع در خیابان کوثر زاهدان، هنگامی که مشغول، تردد بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

احمد قنبرزهی، که به تازگی و حدود ۱۰ روز پیش از شیراز برای دیدار با خانواده به زاهدان آمده بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

تاکنون از اتهامات انتسابی علیه این شهروندان و محل نگهداری آنها اطلاعی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، روز پنجشنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، ابراهیم مهاجر، ساکن شهر تبریز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان مرکزی تبریز آزاد شد. 

براساس این گزارش، اتهام‌ تفهیم شده به ابراهیم مهاجر در مراحل بازپرسی (اخلال در نظم عمومی) عنوان شده است. 

لازم به اشاره است، ابراهیم‌ مهاجر، در تاریخ ۶ دی ماه ۱۴۰۱، هنگام برگزاری مراسم چهلم آیلار حقی، از جان باختگان اعتراضات سراسری پس از یورش نیروهای امنیتی به قبرستان وادی رحمت شهر تبریز، بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود. 

افزون بر این، طی روزهای اخیر، عماد ایرجی، ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان وکیل آباد آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی عماد ایرجی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، عماد ایرجی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، در منزل شخصی خود در مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، کیومرث سرچمنی، جلیل سلیمانی، آتیلا عبدی، نجم الدین ویسی،  پارسا کریمی، کیانوش اعظمی و اسامه عزیزی، ارشیا (ماپریس) برزین، ارشیا خانی پور، ملیحه قادری، محمد عبدی، کیهان حسینی، کاروان اعظمی و عزت الله شاماری، پس از اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی با تودیع وثیقه آزاد شدند.

لازم به اشاره است، عزت الله شاماری، نجم الدین ویسی ، آتیلا عبدی، اسامه عزیزی، ارشیا خانی پور، ملیحه قادری، محمد عبدی، کیهان حسینی، کاروان اعظمی، کیومرث سرچمنی و جلیل سلیمانی، پس از تشکیل جلسه بازپرسی توسط بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جوانرود با اتهامات (اخلال در نظم و آسایش عمومی)، (اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد بر هم زدن امنیت کشور)، (عضویت در جمعیت های معارض کشور)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی)  و (توهین به رهبری) مورد تفهیم قرار گرفتند و پرونده آنها جهت تعیین تاریخ دادسرای به دادگاه انقلاب و کیفری ۲ جوانرود ارجاع شده است. 

جملگی، این شهروندان، پیشتر در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه بازداشت شده بودند. 

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، میلاد شاطرانی به همراه هفت فعال حقوق حیوانات دیگر در تاریخ ۴ آبان ماه به دلایل نامعلومی در رابطه با اعتراضات سراسری در تهران بازداشت شده بود. 

سپس جلسه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد برگزار و دادگاه برای آزادی ۷ تن از آنها وثیقه تعیین کرد. همگی این افراد به صورت موقت آزاد شدند. 

همچنین، طی روزهای اخیر، محمد رجبی، شهروند بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری در استان آذربایجان شرقی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه از زندان شهرستان مراغه آزاد شد. 

لازم به ذکر است، محمد رجبی، در تاریخ ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بناب واقع در استان آذربایجان شرقی، توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۱، محمدمهدی بصیرت نژاد، دانشجوی رشته مکانیک در دانشگاه علم و صنعت تهران، و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

لازم به ذکر است، محمدمهدی بصیرت‌نژاد، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، فائزه عبدی پور، دانش آموخته رشته علوم‌ سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ساکن گرگان و محبوس و بلاتکلیف در زندان (مرکزی) امیرآباد این شهرستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع ۳۰۰ میلیون تومان سند ملکی و کفالتی به مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال آزاد شد. 

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به فائزه عبدی پور در مراحل بازجویی و بازپرسی (تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم‌زدن امنیت کشور)، (تبلیغ علیه نظام) و (نشر اکاذیب در فضای مجازی) عنوان شده است. 

لازم به اشاره است، فائزه عبدی پور، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر گرگان مرکز استان گلستان بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی و بازپرسی سپس یه زندان امیرآباد گرگان منتقل شده بود. 

افزون بر این، روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، نازنین کیان بخت، دانشجوی رشته گرافیک در دانشکده هنر دانشگاه تبریز، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در این‌ شهر، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان مرکزی تبریز آزاد شد. 

لازم به اشاره است، نازنین کیان بخت، در تاریخ ۸ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی به زندان مرکزی تبریز منتقل و در بلاتکلیفی محبوس شده بود. 

کردپا هم با انتشار اخباری کوتاه افزود:”روز پنج‌شنبه ۱۵ دی‌ماه۱۴۰۱، سیوان ابراهیمی، مدرس زبان کُردی و عضو هیأت مدیره انجمن فرهنگی اجتماعی نوژین، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت آزاد شد. 

لازم به ذکر است، روز سه‌شنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۱، سیوان ابراهیمی، در حالی که برای پیگیری پرونده قضایی همسرش زهرا محمدی به دادسرای عمومی و انقلاب شهر سنندج مراجعه کرده بود بازداشت شده بود. 

افزون بر این؛ روز پنج‌شنبه ۱۵ دی‌ماه۱۴۰۱، اسماعیل خضری، فرزند: محمدامین، اهل گردکشانه از توابع شهرستان پیرانشهر، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان شهرستان نقده آزاد شد. 

علیرغم‌ آزادی اسماعیل خضری با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دست نیست‌‌. 

لازم به ذکر است، اسماعیل خضری، در تاریخ ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۱، بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل و پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان نقده منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ممانعت از برگزاری اعتراضات خیابانی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هااحسان محمدیآزادی با تودیع وثیقهاعتراضات سراسری ۱۴۰۱۱۴۰۱نازیلا معروفیانمیلادشاطرانیآذر ماه ۱۴۰۱آزادی با تودیع وثیفهشاهین خدامرادیاسعدمصطفائیعبدالله مصطفاییسوری بابایینجم الدین ایرجیملیحه قادریمحمد رجبیهادی حکیم شفاییآبان۱۴۰۱آبان ۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱آذر۱۴۰۱اعتراضات سراسری مهر ۱۴۰۱سمیه معصومیاسعد مصطفاییعبدالله مصطفائیسوری بابائی چگینیآتیلاعبدیارشیاخانی پوربازداشت بلاتکلیفیمحمدرجبیهادی حکیم‌ شفائیبازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان۱۴۰۱اعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱ابراهیم مهاجرمحسن سهرابیاسعد مصطفائیحسام ریگیآلان ویسیآتیلا عبدیعرشیاخانی پوراعتراضات سراسریبازداشت،مهرماه۱۴۰۱بازداشت شدگان آبان۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱نجم الدین ویسیمهر۱۴۰۱نازنین کیان بختبهراد صباغعبداله مصطفاییمهدی اسفندیاریاسامه عزیزیاسماعیل خضریعرشیا خانی پوربازداشت بی خبریکیوان حسینی۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱تظاهرات سراسری،عبدالباسط سالارزهیسیوان‌ ابراهیمیمحمدرویش ناروییروح اله زرینسیدعلی دکه ایکیانوش اعظمیکیومرث سرچمنیارشیابرزینآزادی با تودیع قرار وثیقهبازداشت بازجوییمهر ۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱عارف جنتیانآذر ۱۴۰۱مجید شب دینی پاشاکیمحمددرویش ناروئیاحمدقنبرزهیعلی دکه ایپارسا کریمیعزت الله شاماریارشیا برزینتفهیم اتهامتظاهرات سراسریبازداشت بازجوئیمهر ماه ۱۴۰۱امین عادل احمدیانتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱جلیل سلیمانیتظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱خالد محمودینواب ابراهیمیاحمد قنبرزهیسوری بابایی چگینیعمادایرجیکاروان اعظمیماپریس برزینفائزه عبدی پورتظاهرات سراسری در ایرانتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱تظاهرات سراسری ۱۴۰۱امین عادل احمدیان وکیل دادگستریمیلاد شاطرانیآذرماه۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱خالدمحمودیاسعدمصطفاییروح الله زرینسوری بابائیعماد ایرجیمحمد عبدیارشیا خانی پور

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading