
طی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور را در بر میگیرد,جمعی از دستفروشان در تبریز، دستفروشان تهران, جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در تهران، کارگران سد کانی سیب, کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه, شماری از کارگران شهرداری شهرستان آغاجاری و جمعی از نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۸؛ با توجه به گسترش نارضایتی شهروندان در شهرهای مختلف ایران از موارد مختلف نقض حقوق شهروندی در بسیاری از زمینه های اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی که در راستای مطالبات به حق این شهروندان, جمعی از دستفروشان در اعتراض به “ممنوعیت دستفروشی در محوطه بازار تاریخی تبریز”، برای دومین بار مقابل فرمانداری تبریز، دست به تجمع زدند.
دستفروشان تبریزی نسبت به ممنوعیت دستفروشی در محوطه بازار تاریخی تبریز معترض هستند.
آنها میگویند: منبع درآمد ما همین دستفروشی در بازار تاریخی تبریز بوده حال آنکه هیچ ساماندهی برای دستفروشی در تبریز وجود ندارد.
گزارش شده تعدادی از دستفروشان معترض حوالی ساعت ۱۱ ظهر در خیابان گرجی لر بازداشت و پس از ساعتی با اخذ تعهد آزاد شدند.
تجمع اعتراضی کارگران سد کانی سیب
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۸, جمعی از کارگران سد کانی سیب واقع در پیرانشهر در اعتراض به دریافت نکردن ۳ ماه حقوق شان، اعتصاب کردند.
این چندمین بار است که این زحمتکشان برای احقاق حقوق خود دست به اعتصاب و اعتراض میزنند ولی با بیاعتنایی مسئولین روبرو میشوند.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران, امروز دوشنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸، تجمع اعتراضی کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه واقع در شهر صنعتی کاوه در اعتراض به شرایط کاری و مرخصی اجباری دست به تجمع زدند.
این کارگران می گویند، هفته گذشته کارفرما به بهانه اتمام نخ کارخانه، کارگران را به تعطیلی تابستانی فرستاد و اعلام کرده اند که ۵ روز از مرخصی استحقاقی کارگران را کسر خواهد نمود.
تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در تهران در اعتراض به عدم اجرای مصوبه سال ۹۵ مجلس در زمینه جذب در آموزش و پرورش، مقابل سازمان اداری استخدامی کشور در تهران، تجمع کردند.
آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی، خواستار اجرای مصوبه جذب مجلس هستند و میگویند: بیش از دو سال است که بلاتکلیفیم!
جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی با حضور در مقابل سازمان اداری استخدامی کشور در تهران، خواستار اجرایی کردن مصوبه سال ۹۵ مجلس در زمینه جذب در آموزش و پرورش شدند.
این آموزش دهندگان میگویند: علیرغم گذشت بیش از دو سال از مصوبه مجلس، همچنان بلاتکلیفیم و امیدواریم وزارت آموزش و پرورش که اخیراً مجوز جذب صادر کرده، ما را که سالها سابقه تدریس در کوه و کمر و اطراف و اکناف این مرزوبوم را داریم در اولویت قرار دهد.
گفتنی است اخیراً آموزش و پرورش از بیست هزار مجوز جذب و استخدام خبر داده است.
تجمع دستفروشان خیابان ولیعصر در تهران
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اسکان نیوز، امروز سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۸، جمعی از دستفروشان خیابان ولیعصر با استناد به ماده ۳ قانون نظام صنفی (رسمیت بخشی واحدهای صنفی سیار) و مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون، مقابل شهرداری ناحیه ۱ منطقه ۱۱ در اعتراض به ممنوعیت دستفروشی تجمع کردند.
ممنوعیت کسبوکار دستفروشان خیابان ولیعصر از منطقه جمهوری تا زرتشت طی دو هفته گذشته باعث اعتراض دستفروشان این منطقه شد. این ممنوعیت که عامل جمعآوری حدود ۳۰۰۰ بساط شده، دستفروشان معترض را مقابل درب شهرداری ناحیه ۱ منطقه ۱۱ کشاند.
هفته گذشته دستفروشان این محدوده در نامهای خطاب به شهردار و شورای شهر تهران خواهان بازنگری در طرح انضباط شهری شدند و در این نامه خواستند تا شغل دستفروشی به رسمیت شناخته شود.
اما نامه معترضان نتیجهای درپی نداشته و وضعیت منع دستفروشی در خیابان ولیعصر، تغییر نکرد. از همینرو دستفروشان در تجمعی مسالمتآمیز و مدنی اعتراض خود را به مدیران شهری اعلام کردند و نمایندگان آنها برای گفتوگو با شهرداری ناحیه، مسئولان شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و شرکت شهربان به شهرداری رفتند.
دستفروشان در این تجمع، بنری همراه داشتند که با اشاره به ماده ۳ قانون نظام صنفی (رسمیت بخشی واحدهای صنفی سیار) و مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون، اعلام میکرد که «دستفروشی جرم نیست، شغل ماست».
تجمع کارگران شهرداری آغاجاری
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از فارس، روز دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از کارگران شهرداری آغاجاری در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، در مقابل ساختمان شهرداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند.
رئیس شورای شهر آغاجاری گفت: “کارگران شهرداری که روز گذشته به دلیل حقوق معوق خود تجمع کرده بودند، فروردین و اردیبهشت فقط مقداری علیالحساب گرفتند و حقوق خرداد را نیز دریافت نکردند”.
صبح روز گذشته تعدادی از کارگران شهرداری آغاجاری در اعتراض به حقوق و مطالبات معوق خود در مقابل شهرداری تجمع کردند که با وساطت برخی اعضای شورای شهر به کار خود بازگشتند.
عیسی حسینی خیاط رئیس شورای شهر آغاجاری اظهار کرد: “کارگران شهرداری که روز گذشته به دلیل حقوق معوق خود تجمع کرده بودند، فروردین و اردیبهشت فقط مقداری علیالحساب گرفتند و حقوق خرداد را نیز دریافت نکردند”.
وی افزود: “شهرداری آغاجاری بیشتر متکی به نفت است که در تلاش هستیم با رایزنی با شرکت نفت فعلاً مبلغی را به صورت علیالحساب برای حقوق کارگران دریافت کنیم”.
رئیس شورای شهر آغاجاری با بیان اینکه کل زمین آغاجاری در تملک نفت است، عنوان کرد: “با توجه به میزان فروش نفت آغاجاری و بر اساس ماده ۳۸ قانون ارزشافزوده باید در سال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به آغاجاری پرداخت شود درحالیکه حدوداً ماهی ۶۰ میلیون تومان ارزش افزوده پرداخت میشود و مطالبات اصلی سالهای طولانی است که پرداخت نشده است”.
وی گفت: “شهرداری بالغ بر ۱۱۰ نیرو دارد که باید ماهی ۷۰۰ میلیون تومان حقوق پرداخت کند و با توجه به عدم ساختوساز در شهر با مشکل مالی مواجه است”.
عیسی حسینی خیاط در پایان گفت: “آلایندگی شهر آغاجاری از نوع درجه یک است زیرا مردم در فاصله بسیار کمی از تأسیسات نفتی زندگی میکنند”.
تجمع نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸؛ جمعی از نیروهای شرکتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در اعتراض به معوقات مزدی سه ماهه خود، در این دانشگاه دست به تجمع زدند.