
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۵مرداد ماه ۱۳۹۹, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور است جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه, جمعی از شهروندان ساکن روستای دب حردان از توابع استان خوزستان, کارگران کارخانه سیمان لوشان, کسبه و بازاریان ساکن جزیره قشم, جمعی از پرسنل شرکتی شاغل در مراکز بهداشت و درمان, پرسنل و اداری و پرستاران شاغل در بیمارستان دکتر سپیر تهران, اعضای تعاونی مسکن وحدت وابسته به سازمان امور اداری و استخدامی کشور, با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نقض حقوق شهروندیشان اعتراض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از روزنامه صمت, روز شنبه ۴ مرداد ماه ۱۳۹۹، اعضای تعاونی مسکن وحدت وابسته به سازمان امور اداری و استخدامی کشور به همراه جمعی از سهام داران پروژه زمین مهرشهر در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت و ساز و بلاتکلیف ماندن این پروژه ساختمانی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس این گزارش, شهروندان معترض نسبت به تداوم بلاتکلیفی پس از گذشت ۳۱ سال از تاریخ خرید این زمین ها توسط این شهروندان خواستار رفع موانع برای صدور مجوز ساخت ساز شدند.
لازم به ذکر است, حدود ۴۵۰ نفر از کارکنان سازمان امور اداری و استخدامی کشور در سال ۱۳۶۹ به امید صاحب خانه شدن اقدام به خرید زمین که در ابتدا متعلق به بنیاد مستضعفان بوده کردند اما تا این زمان مجوزی برای ساخت و ساز در این زمین ها صادر نشده است.
گفتنی است این زمین ها توسط وزارت راه و شهرسازی وقت به این کارکنان فروخته شده است؛ به عبارتی این کارکنان این زمین را از وزارت راه و شهرسازی خریدند ولی تا کنون برای مجوزی برای ساخت و ساز در این محوطه صادر نشده است.
تجمع اعتراضی کادر بهداشت و درمان بیمارستان دکتر سپیر
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از بُرنا, روز شنبه ۴ مردادماه ۱۳۹۹، جمعی از پرسنل و اداری و پرستاران شاغل در بیمارستان سپیر تهران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی آنها در مقابل این مرکز درمانی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
سلیمان کهن صدق، عضو هیات مدیره بیمارستان سپیر در خصوص این تجمع اعتراضی گفت: “پرداخت نشدن حقوق پرسنل این بیمارستان به مدت ۴ماه سبب شده تا این افراد در مقابل بیمارستان تجمع اعتراضی برگزار کنند. دلیل این مشکل این است که در بیمارستان سپیر از دریافت کمکهای دولتی محروم است و هزینه های این بیمارستان از امور خیریه تامین می شود و وعده های مسئولان دولتی هم برای تامین مالی این مرکز درمانی محقق نشده است”.
این مقام مسئول در بیمارستان سپیر در ادامه افزود: “شعبه ۵تامین اجتماعی به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه کارمندان مسدود شده است.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان لوشان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۵ مرداد ماه ۱۳۹۹, کارگران کارخانه سیمان لوشان در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئول جدید این واحد صنعتی تولیدی برای بازگشت به کار این کارگران در مقابل درب ورودی این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام کارگران این کارخانه: “خریدار در حین واگذاری موظف شده بود در ازای استخراج معادن سنگ آهک، یک صنعت جدید در جوار معدن ایجاد و کارگران بیکار شده کارخانه را مشغول به کار کند، اما چند سال است پیمانکار؛ از معادن سنگ این کارخانه در حاشیه شهر لوشان (کوههای آسمانسرا) سنگ (تراورتن) استخراج میکند اما طبق وعدهای که به شورای تامین شهرستان رودبار و سهامداران سابق کارخانه حین واگذاری داده بود، اقدامی در جهت راهاندازی کامل واحد جدید و اشتغال نیمی از کارگران بیکار شده در واحد صنعتی صورت نمیدهد”.
کارگران سابق این کارخانه تاکید کردند: “سالها در این کارخانه زحمت کشیدهایم و به دلیل مهیا نبودن شرایط کار در منطقه همچنان با چند سر عائله بیکار هستیم. چرا باید یک سرمایهدار غیربومی با نادیده گرفتن شرایط زندگی ما کارگران قدیمی و بومی، نیروی کار غیربومی از استانهای اصفهان، یزد و کرمان .. جذب کارخانه کند؟”
کارگران در خاتمه تاکید کردند: “خواسته ما کارگران سیمان لوشان اجرای تعهداتی است که خریدار کارخانه مطابق قانون در برابر کارگران متعهد شد و آنچه مشخص است مسئولان شهرستانی موقع واگذاری اهلیت بخش خصوصی را برای اشتغال دوباره کارگران تضمین نکرده بودند”.
تجمع اعتراضی پرسنل شرکتی مراکز بهداشت و درمان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, روز یکشنبه ۵مردادماه ۱۳۹۹، جمعی از پرسنل شرکتی شاغل در مراکز بهداشت و درمان در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان که در واحدهای پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، آزمایشگاهی، روانشناس، پزشک، تغذیه و… در بیمارستانها مشغول به کار هستند خواستار استخدام دائم و برچیده شدن شرکتهای تامین نیروهای انسانی و قراردادهای موقت کار هستند و تاکید کردند که کار کردن به روش کنونی امنیت شغلی آنها را به خطر انداخته است.
یکی از این شهروندان معترض گفت: “ما صنفی بودن خواستههای خود را در بنرها یادآوری میکنیم و تنها خواهان رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و… با نیروهای شرکتی هستیم. تبدیل وضعیت استخدامی از این جهت برای نیروهای شرکتی اهمیت دارد که آنها با حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و کمتر از آن در مراکز بهداشتی و درمانی کار میکنند و از تمام مزایای شغلی نیروهای رسمی و… بی بهرهاند. این در شرایطی است که بار مقابله با کرونا در مراکز درمانی و بهداشتی بر شانه نیروهای شرکتی است”.
تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه, روز یکشنبه ۵مردادماه ۱۳۹۹، کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با برگزاری چهلمین و یکمین روز از تجمعات اعتراضی نسبت به عدم تحقق مطالبات کارگری و صنفی خود اعتراض کردند.
این کارگران معترض با تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان شوش نسبت به بی تفاوتی مسئولان استانی و حسن روحانی و سایر مسئولان مرتبط با مشکلات این کارگران ابراز نارضایتی کردند. ابراهیم عباسی منجزی, نماینده کارگران هفت تپه با سخنرانی برای همکاران خود در مقابل فرمانداری شوش این بی تفاوتی را نشانی از بی کفایتی غلامرضا شریعتی بعنوان استاندار و حسن روحانی و سایر مسئولان کشوری دانست.
این کارگران, با هدف بازگشت همکاران اخراجی آنها از جمله ایمان اخضری، اسماعیل بخشی، سالار بیژنی و محمد خنیفر به کارشان, پرداخت دستمزدهای فروردین و اردیبهشت ماه و تمدید دفترچه درمانی و خدماتی کارگران, محیا شدن امنیت شغلی برای کارگران این واحد صنعتی و برچیده شدن بخش خصوصی از این کارخانه تجمعات اعتراضی را ادامه می دهند.
تجمع اعتراضی کسبه جزیره قشم
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۵مردادماه ۱۳۹۹، ، جمعی از کسبه و بازاریان ساکن جزیره قشم در اعتراض به عدم ترخیص کالاهای خریداری شده آنها از گمرک این جزیره تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض بسته شدن گمرک مرزی این جزیره با دلیلی بر کساد شدن بازار کسب و کار آنها عنوان کردند و با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان منطقه آزاد قشم خواستار توجه مسئولان به مشکلات آنها شدند.
در همین زمینه یکی از این شهروندان به نمایندگی از سایر تجمع کنندگان گفت: “از اسفند ماه ۱۳۹۸، از هند خرید کردم بارم آمد دبی اما بخاطر کرونا گمرک دبی بسته شد. بعد یک هفته گمرک دبی باز شد گمرک ایران بسته شد. وضعیت بازاریان قشم خیلی خراب است. کرونا که بازار را خراب کرده از اینطرف هم بار مردم را در گمرک نگه داشتهاند و ترخیص نمیکنند.”
تجمع اعتراضی ساکنان روستای دب حردان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اهواز ژورنال, امروز یکشنبه ۵مردادماه ۱۳۹۹، جمعی از شهروندان ساکن روستای دب حردان از توابع استان خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان نسبت به تداوم بی آبی و محرومیت آنها از دسترسی به آب آشامیدنی این تجمع اعتراضی را در مقابل استانداری خوزستان برگزار کردند.
روستای دب حردان در مسیر شهر اهواز – خرمشهر قرار دارد. على رغم وجود شرکت ها و میدان نفتی در منطقه دب حردان اما ۵ سال است شهروندان این منطقه از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند.