
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۵شهریور ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور است جمعی از پرسنل حمل و نقل شرکت هواپیمایی هما، باغداران و کشاورزان منطقه تنگ سرخ بویراحمد، سرباز معلمان که در مدارس مناطق محروم مناطق کشور، جمعی از کارگران واحد پاکبانی شهرداری ماهشهر، آموزش یاران نهضت سوادآموزی، جمعی از کارگران بخش صنعت مجتمع نیشکر هفت تپه، جمعی از سهامداران و حواله داران خودرو شرکت شهرخودرو، جمعی از مدیران محلات تهران، مربیان حق التدریس شاغل در هنرستان های فنی و حرفه ای، کارکنان شاغل در مجتمع پتروشیمی خوارزمی، مرغ داران استان ایلام، جمعی از کارگران مجموعه فرهنگی، ورزشی برق منطقهای کرمان و جمعی از کارکنان مخابرات روستایی، با برگزاری تجمع اعتراض نسبت به نقض حقوق شهروندیشان اعتراض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۱۶ شهریورماه ۱۳۹۹، جمعی از کارکنان مخابرات روستایی در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان با برگزاری این تجمع اعتراضی خواستار رفع تبعیض ایجاد شده بین آنها بعنوان کارمندان مخابرات روستایی و کارکنان مخابرات شهری به لحاظ مزایا و سایر موارد شغلی شدند.
تجمعکنندگان خواستار رسیدگی به وضعیت حقوق و مزایای خود از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بودند.
تجمع اعتراضی کارگران مجموعه فرهنگی، ورزشی برق کرمان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از برق نیوز، روز شنبه ۱۵شهریورماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران مجموعه فرهنگی، ورزشی برق منطقهای کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ماهیانه در ساختمان اداری برق منطقهای کرمان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکی از کارگران در تشریح مطالبات همکارانش گفت: “پیش از این مجموعه فرهنگی، ورزشی اداره برق تحت نظر برق منطقهای قرار داشت و حقوق و مزایای ما را پرداخت میکرد، اما پس از مدتی به بخش خصوصی واگذار شده و به صورت خودگردان اداره شد.”
این کارگر معترض بیان کرد: “پس از تعویض مدیرعامل و کم توجهی مسئولان حقوق و مزایای کارگران این بخش از اسفندماه ۹۸ پرداخت نشده و موسسه را تعطیل کردند.”
وی یادآور شد: “شیوع کرونا بهترین بهانه برای تعطیلی مجموعه و عدم پرداخت حقوق کارکنان بود و اکنون ۴۰ نفر پرسنل این مجموعه بدون حقوق و بیمه بلاتکلیف ماندند و تا به امروز نزدیک به ۷ماه گذشته ولی حقوق معوقه ما پرداخت نشده است”.
این کارگر معترض اذعان کرد: “مسئولان به کارکنان گفتند ۳ ماه صبر کنید شرایط به حالت عادی برمی گردد، اما گشایشی حاصل نشد و اکنون با گذشت چندین ماه همچنان بلاتکلیف هستیم.”
وی افزود: “مسئولان برای پاسخگویی تعلل میکنند، هفت ماه صبر کردیم تا داخل مجموعه حل شود و هیچ کس اعتراض نکرد، اما بیش از این صبر فایده ندارد و حقوق خود را مطالبه میکنیم.”
این کارگر معترض گفت: “مهلت قراردادهای ما به پایان رسیده نه قراردادها را تمدید میکنند و نه اخراجمان میکنند تا دنبال کار دیگری باشیم.”
وی ادامه داد: “با وجود بی کفایت مدیر این مجموعه، مدیرعامل برق منطقهای پافشاری عجیبی برای ابقای مدیر دارد و پاسخگوی حق ضایع شده کارکنان نیست.”
این کارگر معترض در پایان خاطرنشان کرد: “به ۱۲ ارگان نامه فرستادیم و خواستار مطالبات خود شدیم، اما هیچ یک از مسئولان حتی شنوای دردهای کارگران در این شرایط سخت اقتصادی نشدند.”
تجمع اعتراضی مرغداران استان ایلام
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلام نیوز، روز شنبه ۱۵شهریورماه ۱۳۹۹، جمعی از مرغ داران استان ایلام در اعتراض به افزایش قیمت نهاده های طیور و همچنین ارزانی قیمت خرید مرغ زنده از آنها در مقابل اداره جهاد کشاورزی استان ایلام تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “با توجه به سلیقه ای بودن توزیع نهادهها هم اکنون بخش خیلی کمی از نیاز مرغداران به نهاده با ارز دولتی ۴۲۰۰تومانی دسترسی دارند. به ازای هر واحد مرغداری ۲۰/۰۰۰قطعهای باید ۸۵ تن ذرت و بین ۳۰تا ۳۵ تن سویای وارداتی با ارز دولتی در اختیار مرغداران قرار گیرد که هم اکنون ۱۰درصد این میزان هم به مرغداران اختصاص پیدا نمی کند.”
این شهروندان با بیان اینکه سویای وارداتی با ارز دولتی باید با قیمت هر کیلوگرم ۲۷۰۰ تومان و ذرت با قیمت ۱۵۲۰ تومان در اختیار مرغداران قرار گیرد، گفت: هم اکنون سویا در بازار آزاد با نرخ ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و ذرت با نرخ ۳۵۰۰ تومان به فروش می رسد و مرغداران مجبور به تهیه نهاده ها با این مبالغ هستند.
تجمع اعتراضی کارکنان مجتمع پتروشیمی خوارزمی ماهشهر
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایران اینترنشنال، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارکنان شاغل در مجتمع پتروشیمی خوارزمی واقع در بندر امام با هدف اعتراض به جابجایی محل کار آنها تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در اعتراض به تصمیم هلدینگ خلیج فارس مبنی بر انتقال آنها به شرکت عملیات غیر صنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی بندر ماهشهر این تجمع اعتراضی را برگزار کرده و خواستار لغو این تصمیم شدند.
تجمع اعتراضی مربیان حق التدریس هنرستانهای فنی و حرفه ای
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از مربیان حق التدریس شاغل در هنرستان های فنی و حرفه ای کشور در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان که بصورت حق التدریس در آموزش و پرورش شاغل هستند خواستار تبدیل وضعیت شغلشان از حق التدریس به استخدام رسمی و همچنین افزایش سطح حقوق ماهیانه خود شدند.
تجمع اعتراضی مدیران محلات تهران
به گزارش حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از مدیران محلات تهران در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در این تجمع اعتراضی با نصب پلاکاردهای اعتراضی خواستار توجه شورای شهر تهران به آنها و حمایت از مدیران محلات برای اجرای طرح های اجرایی در محلات سطح شهر تهران شدند.
تجمعات اعتراضی سهامداران شرکت شهرخودرو
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از فوتبال دات کام، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از سهامداران و حواله داران خودرو شرکت شهرخودرو در مقابل فدراسیون فوتبال تجمع اعتراضی برگزار کردند.
برخی از سهامداران شرکت شهرخودرو و همچنین خریداران خودرو از این شرکت، در اعتراض به باشگاه شهرخودرو و در راس آن فرهاد حمیداوی، این تجمع اعتراضی را در مقابل فدراسیون فوتبال تجمع کردند.
براساس اعلام این شهروندان: “شرکت شهرخودرو با سرمایه های آنان اقدام به خرید تیم فوتبال کرده و حالا نه سرمایه های آنها را برمی گرداند و نه خودروهای خریداری شده متقاضیان را تحویل می دهد.”
تجمع اعتراضی کارگران بخش صنعت نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران بخش صنعت مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و اختلاف حساب با کارفرمای این شرکت ضمن توقف انجام کار تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران معترض در تشریح این مشکل افزودند: “بیتوجهی کارفرما در پرداخت مطالبات مزدی ما بعد از ۷۳ روز اعتراض درحالی که ۲ ماه حقوق طلبکاریم و در آستانه سومین ماه قرار داریم که کارفرما هنوز پولی به حساب کارگران واریز نکرده و گفته است کارگرانی که در روزهای اعتراض در محل کار خود حاضر نبوده و کار نکردهاند، مستحق دریافت حقوق کامل نیستند و حقوق و اضافه کاریهای آنها کسر خواهد شد. در مقابل ما کارگران هم به این موضوع معترض هستیم و با کار نکردن در بخش صنعت به رای کارفرما اعتراض داریم.”
کارگران هفت تپه در ادامه تاکید کردند: “طبق عرفی که در هفت تپه بوده؛ کارفرما باید همانند سالهای گذشته در زمانی که کارگران به دلیل مشکلات ایجاد شده به صورت قانونی مطالبه گری صنفی میکنند و در این ایام امکان کار کردن نیز ندارند، حقوق کامل بپردازد.”
کارگران هفتتپه درباره مطالبات کارگران غیر نیشکری که همچنان در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش جمع میشوند همچنین گفتند: “هرچند اعتراض این گروه از کارگران که به کارگران غیر نیشکری شهرت دارند، به اعتراض ۷۳ روزه هفت تپه مرتبط نیست اما آنها که تعدادشان به حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر میرسد به دنبال شغل هستند. سال ۱۳۹۸ آنها برای اولین بار برای مدت کوتاهی در زمینهای کشاورزی زیر کشت چغندر قند هفت تپه مشغول کار برداشت بودند. انتظار آنها از مسئولان این است که شرایطی برایشان فراهم کنند که بار دیگر در مزارع چغندر قند یا سایر بخشهای هفت تپه مشغول کار شوند.”
تجمع اعتراضی باغ داران منطقه تنگ سرخ بویر احمد
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از بازار، روز شنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از باغداران و کشاورزان منطقه تنگ سرخ بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در خصوص اراضی تملک شده برای احداث سد تنگ سرخ به محل کارگاه این سد مراجعه کردند.
این شهروندان معترض: “کشاورزان و باغداران تنگ سرخی خواستار پرداخت مطالبات معوق مانده خود از سوی وزارت نیرو و مسئولین استانی شدند.”
نزدیک به ۱۰ سال از کلنگ زنی این سد می گذرد اما به دلیل مشکلات اعتباری نه تنها به سرانجام نرسیده بلکه مطالبات مربوط به تملک و تخریب برخی باغات منطقه هم پرداخت نشده است.
با این حال بسیاری از باغداران منطقه با از دست دادن باغات و اراضی خود دچار مشکلات معیشتی شده اند.
تجمع اعتراضی آموزش یاران نهضت سوادآموزی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از آموزش یاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به نحوه استخدام بوسیله آزمون جذب و استخدام این شهروندان در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان که ساکن شهرهای دیگر کشور هستند ضمن سفر به تهران و حضور در این تجمع اعتراضی اعلام کردند: “حدود ۶ هزار نفر هستیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزش یار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی ما نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است و اخیرا نیز بخشنامهای به همه دفاتر استانها و شهرستانها برای ترک کار نهضتیهایی که در آزمون پذیرفته نشدهاند، ارسال کرده است.”
یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای حقالتدریس پیش دبستانی و سرباز معلمان، گفت: “همه این گروها بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شدند؛ اما برای آموزشیاران چنین شرایطی به وجود نیامد و برای ادامه فعالیت آزمون برگزار کردند. این تبعیض محسوب میشود. از یک نهضتی بعد از ۱۴ تا ۱۵ سال خدمت چرا باید الان آزمون استخدامی گرفته شود؟ چرا از بدو شروع بکارمان از ما آزمون نگرفتند تا امروز در شرایط فعلی اقتصادی کشور، مشکلاتمان با از دست دادن شغل چند برابر نشود؟”
او افزود: “در بدو شروع بکارمان به ما گفته بودند پس از ۲ سال کار در نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشویم اما حالا بعد از ۱۴ سال پشت سد آزمون جا ماندهایم.”
این آموزشدهندگان با بیان اینکه برای سایر گروهها مثل سرباز معلمان، حقالتدریسیها و.. آزمون را حذف کردند، در ادامه افزود: “نباید در مورد آموزشدهندگان نهضتی تبعیض روا میداشتند؛ آموزشدهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کردهاند و استحقاق توجه بیشتر را از مسئولان داشتند نه اینکه بعد از سالها خدمت شغلمان را از ما بگیرند و ما را به حال خود رها کنند.”
او با بیان اینکه در تجمعات قبلی که در روز ۲۹ و ۳۰ تیر ماه انجام دادیم از طرف تعدادی از نمایندگان مجلس به ما وعده داده شد برای اینکه بعد از تعطیلات ماه محرم موضوع طرح جذب ۶۰۰۰ نفر نهضتی پذیرفته نشده را در صحن علنی مجلس مطرح و پیگیری کنند. در عین حال دکتر علی علیزاده، نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، طرح حذف آزمون برای همه مشمولین وزارت آموزش و پرورش را نوشته و قرار است در صحن علنی مجلس مطرح شود.
یکی دیگر از معترضان حاضر در تجمع امروز گفت: “با وجود اینکه حدود ۷۰ درصد از همکاران ما در آزمون ۲۰ تیر ماه با کسب نمره قبولی پذیرفته شدند، این آزمون ملاکی خوبی برای ارزیابی صلاحیت استخدام نهضتیها نبود.”
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ماهشهر
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از عصر جنوب، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران واحد پاکبانی شهرداری ماهشهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ماهیانه و اسیر مطالبات مزدی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران این واحد شهرداری در هفته های اخیر به دفعات تجمعات اعتراضی مشابه ای را برای وصول مطالبات مزدیشان برگزار کردند.
تجمع اعتراضی سرباز معلمان در مقابل ساختمان مجلس
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایران اینترنشنال، امروز یکشنبه ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از سرباز معلمان که در مدارس مناطق محروم مناطق کشور در حال تدریس هستند در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی شغلی در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان که اکثر آنها از سال ۱۳۹۱، به عنوان سرباز معلم در مدارس مناطق محروم کشور در حال تدریس هستند خواستار پرداخت مطالبات مزدی و برخورداری از امنیت شغلی خود شدند.
سرباز معلمان معترض، همچنین خواستار استخدام رسمی در آموزش پروش هستند و تاکید کردند که از سال ۱۳۹۱، بصورت حق التدریس مشغول کار هستند و هیچگونه توجهی به مطالبات مزدی آنها نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران واحد نقلیه هواپیمایی هما
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از پرسنل حمل و نقل شرکت هواپیمایی هما در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق ماهیانه این شهروندان در مقابل واحد حمل و نقل خلبانان این شرکت تجمع اعتراض برگزار کردند.
این شهروندان در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق معوقه ضمن توقف انجام کار با برگزاری این تجمع اعتراضی نارضایتی خود را ابراز کردند و خواستار وصول حقوق معوقه شان شدند.