یکشنبه، 30 آذر 1404 2:24 بعد از ظهر

ارجاع پرونده علی یونسی و امیرحسین مرادی به دادگاه انقلاب تهران/ محرومیت علی یونسی از حق درمان

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-nmh

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۹، شعبه دادرسی به پرونده علی یونسی و امیرحسین مرادی، در دادگاه انقلاب تهران مشخص شد. همچنین علی یونسی از اولین روز هفته گذشته دچار تب و لرز شده و از حق درمان محروم مانده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۸ آبان ماه ۱۳۹۹، پرونده علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین برای محاکمه به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی علی مظلوم ارجاع شد. ارجاع پرونده این شهروندان به دادگاه انقلاب در حالی صورت گرفته که همچنان قرار قضائی این پرونده بر بازداشت آنها هست و علی یونسی، یکی از ۲ متهم این پرونده از حق درمان و دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی محروم است. 

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، همزمان با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: “پرونده علی یونسی و امیرحسین مرادی، به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب ارجاع شده است. هفته گذشته اقدامات اولیه برای امضای وکالتنامه و اعلام وکالت در پرونده را انجام دادیم و امیدواریم هفته آینده بتوانیم در پرونده ورود کنیم. علی یونسی در آخرین تماسی که با خانواده داشته اعلام کرده از جمعه هفته گذشته، دچار تب و لرز شده و فعلا تحت مداوا است.”

با توجه به شیوع واگیر کرونا در ایران و با توجه به تب لرز و تکمیل نبودن تجهیزات درمانی در بهداری زندان اوین تداوم بازداشت و نگهداری در بلاتکلیفی این ۲ دانشجوی نخبه در زندان اوین به مثابه شکنجه روحی است. 

حقوق بشر در ایران از زمان بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی با انتشار گزارشاتی ضمن اعلام تداوم بازداشت و بلاتکلیفی این ۲ دانشجوی صنعتی شریف تداوم محرومیت این افراد از حق دادرسی عادلانه را اطلاع رسانی کرده است. 

در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی ضمن ابراز نگرانی از شکنجه و ضرب و شتم علی یونسی, دانشجوی نخبه محبوس در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران از مسئولان قضائی جمهوری اسلامی خواست تا امکان دسترسی وی به وکیل و سایر مواردی که باید در طی دوران بازداشت متهم از آنها برخوردار باشد را فراهم و از طرح اتهامات بی پایه و اساس به علی یونسی خودداری کنند. 

علی یونسی و امیر حسین مرادی, در حالی در بازداشت هستند که در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, غلامحسین اسماعیلی, سخنگوی قوه قضائیه بدون اشاره به نام افراد مدعی ارتباط این ۲ دانشجو بازداشت شده توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران با سازمان مجاهدین خلق و مخالفان حکومتی خارج از کشور شد. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, علی یونسی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر به همراه امیرحسین مرادی دانشجوی رشته فیزیک در مقطع کارشناسی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران پس از ضرب و شتم بازداشت شدند. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ مورد تاکید قرار گرفته است اما امیرحسین مرادی و علی یونسی از زمان بازداشت از این حق محروم هستند.

عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم در دوران بازجوئی و بازپرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب