یک شنبه , ۱۳ فروردین , ۱۴۰۲
یکشنبه, آوریل 2

احضار سیاوش حیاتی، عضو مجمع مشورتی یارسان به جلسه بازپرسی

0
86

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۰اسفند ماه ۱۴۰۱، شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه، سیاوش حیاتی را احضار کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز شنبه ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، سیاوش حیاتی، فعال مدنی و سخنگوی مجمع مشورتی آئین یارسان، ساکن شهرستان صحنه از توابع استان کرمانشاه، جهت تفهیم اتهام به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای انقلاب شهرستان صحنه احضار شد.

براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای انقلاب شهرستان صحنه مقرر شده سیاوش حیاتی از تاریخ ۶ اسفند ماه ظرف مدت ۵ روز کاری به آن واحد قضایی مراجعه کند. 

لازم به اشاره است، سیاوش حیاتی، در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱، به همراه چند تن دیگر از شهروندان، در حالی که به شهرستان صحنه رفته بودند هنگام بازگشت به کرمانشاه در پلیس راه بیستون توسط نیروهای امنیتی توام‌ با رفتار خشونت آمیز، بازداشت و به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شده بود و سپس در تاریخ ۸ دی ماه ۱۴۰۱، به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه منتقل و در تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد. 

سیاوش حیاتی، در تاریخ ۳ آذر ماه ۱۴۰۱ هم توسط شعبه ۵ دادگاه انقلاب استان کرمانشاه از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه‌های های مخالف نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم و پرونده وی در مرحله تجدیدنظرخواهی است.

سیاوش حیاتی، در تاریخ ۱ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در روستای ورگمه از توابع شهرستان دالاهو در استان کرمانشاه، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات استان کرمانشاه و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۴ مهر ماه ۱۴۰۱ به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل و در تاریخ ۱۶مهرماه۱۴۰۱، با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.

این فعال مدنی، در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به سرنگونی هواپیمای مسافربری پی اس ۷۵۲ خط هوایی اوکراین، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۵ دی ماه همان سال با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

وی که دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه رازی واحد کرمانشاه بود به سبب اعتقادات مذهبی خود از ارائه دفاعیات و پایان نامه و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شد و اعمال محرومیت بر سیاوش حیاتی در حالی صورت گرفت که وی، به عنوان دانشجوی ممتاز، شرایط سهمیه استعدادهای درخشان برای تحصیل بدون کنکور در مقطع دکترا را داشت.

سیاوش حیاتی پیش از این بعنوان آموزگار در مقطع دبستان تدریس می کرد ولی پس آغاز روند پاکسازی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعتقاد وی به آئین یارسان از آموزش و پرورش اخراج شد.

سرکوب اقلیت‌های مذهبی و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی بر آنها به سبب باورهای مذهبی آنها ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

بازداشت خودسرانه و عدم امکان دسترسی متهم به وکیل در یک فرآیند دادرسی از زمان بازداشت تا لحظه صدور حکم، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.