چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

احضار و بازجوئی از ذاکر آسکانی, شهروند اهل سنت توسط اطلاعات سپاه

0
755

حقوق بشر در ایران – روز شنبه  بهمن ماه ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, ذاکر آسکانی, فعال مذهبی اهل سنت, ساکن شهرستان راسک پس از احضار از سوی اداره اطلاعات سپاه پاسداران در این شهرستان احضار و از بابت اضهار نظر وی در مورد تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مولوی فضل الرحمن کوهی, تحت بازجوئی قرار گرفت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کمپین فعالین بلوچ؛ روز شنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, اطلاعات سپاه پاسداران در شهرستان راسک پس از احضار ذاکر آسکانی, فعال مذهبی اهل سنت ساکن این شهرستان وی را از بابت اظهار نظر و انتقادی این شهروند اهل سنت از تداوم بازداشت مولوی فضل الرحمن کوهی کرده بود, تحت بازجوئی داد. 

این شهروند اهل سنت, در یکی از مساجد شهرستان راسک نسبت به تداوم بازداشت مولوی فضا الرحمن کوهی واکنش نشان داده بود و پس از احضار به اداره اطلاعات سپاه و بازجوئی با اخذ تعهد آزاد شد. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۳۹۸, “مولوی فضل الرحمن کوهی”, روحانی اهل سنت و امام جماعت پیشامگ شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان پس از احضار به دادگاه ویژه روحانیت مشهد جهت بازجوئی و تشکیل پرونده بازداشت شد. 

پس از بازداشت “مولوی فضل الرحمن کوهی”, روحانی اهل سنت و امام جماعت پیشامگ شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان,  شهروندان شهرستان سرباز در نقاط مختلف این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند و راه ها را بستند.

در ادامه اعتراضات به این فعال مذهبی اهل سنت و ۷ نفر از همراهان وی از سوی اطلاعات سپاه در دادگاه ویژه روحانیت مشهد, در تاریخ ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۸, “عبیدالله شیروزهی”, شهروند ساکن شهرستان سرباز و “داماد و برادرزاده “مولوی فضل الرحمن کوهی”, پس از احضار به اداره اطلاعات شهرستان راسک از بابت تحریک شهروندان این شهرستان برای برگزاری تجمع اعتراضی باهدف اعتراض به بازداشت “مولوی فضل الرحمن کوهی” مورد بازجوئی و تهدید قرار گرفت.

لازم به ذکر است “مولوی فضل الرحمن کوهی”, فعال مذهبی اهل سنت و امام جماعت پیشامگ واقع در شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان اخیرا از اعتراضات مردمی ایران حمایت کرده بود.

سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

اعمال محرومیت بر شهروندان اهل سنت در انجام و یا حضور در مناسک مذهبی از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی و همچنین ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هااحضارسرکوب اقلیتهای مذهبی در ایراناهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن در ایراناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیسرکوب پیروان اهل تسنن در ایراناهل سنت ایراناحضار و بازجوئیسرکوب اهل سنت در ایرانپیروان سایرادیان ایرانسرکوب شهروندان سنی مذهب در ایرانپیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیسرکوب پیروان اهل سنت ایراناقلیتهای مذهبی در ایراننقض حقوق بشر در ایرانسرکوب اهل تسنن در ایرانشهرستان راسکاهل تسنن زاهداننقض حقوق شهروندی اهل تسنن در ایرانپیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیاحضار و بازجویینقض حقوق بشرپیروان اهل سنت در ایرانپیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب پیروان اهل سنتسرکوب پیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیاقلیتهای مذهبیپیروان سایر ادیان در ایرانپیروان اهل سنتاهل سنت ایرانشهراهل تسنن در استان سیستان و بلوچستانشهروندان اهل تسنن در ایرانادیان ایراناهل تسنناهل تسنن در ایراننقض حقوق شهروندی در ایرانذاکر آسکانیفعال مذهبی اهل سنتمحرومیت از حقوق شهروندی اهل تسنن در ایراناحضار و بازجوئی شهروندان اهل سنت در ایراناطلاعات سپاهپیروان سایر ادیاناحضار و بازداشتحقوق شهروندی اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان سنی مذهبحقوق شهروندی پیروان اهل تسنن در ایرانزندانیان اهل تسنن در ایراناهل سنتادیان در ایراناهل سنت سیستان و بلوچستاناهل تسنن ایرانسرکوب پیروان اهل سنت در ایراناهل تسنن در زاهدانپیروان اهل سنت ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading