https://wp.me/p6xuBy-QHt
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، سیامک امینی، زندانی سیاسی از حق درمان محروم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، سیامک امینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در حالی دوران حبس تعزیری خود را تحمل می کند که از حق درمان و رسیدگی پزشکی به علت «امتناع از پوشیدن زندان برای اعزام به مرکز درمانی» محرم است.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه آفای امینی از بیماری پوست(اگزما) در رنج است پیشتر طی چند مرحله به بهداری زنتدان منتقل شده بود انا به دلیل محدودیت و کیفیت نامطلوب خدمات درمانی پزشک بهداری به وی اعلام کرد که باید نزد متخصص پوسست خارج از زندان اعزام شود اما امروز در پی مخالفت این زندانی سیاسی برای پوشیدن لباس زندان، از حق اعزام به مرکز درمانی محروم شد.”
تداوم بیماری و مشکلات جسمانی سیامک امینی در حالی است که پیشتر هم حقوق بشر در ایران، با انتشار گزارشی به وضعیت وخیم این زندانی سیاسی اشاره کرده بود.
در تیر ماه ۱۴۰۳، سیامک امینی ابلاغیه ای را از قاضی شعبه اول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، دریافت کرد و در تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه اول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
لازم به اشاره است، سیامک امینی، در تاریخ در دی ماه ۱۴۰۲، به علت فعالیت در فضای مجازی و انتشار مطالبی در واکنش به وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران از طریق صفحات شخصی خود، در پی یورش توسط ماموران قرارگاه ثاراله وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه وی توقیف و پس از آن طی ۳ مرحله به یکی از دفاتر نظارت و پیگیری اطلاعات سپاه واقع در تهران، احضار و تحت بازجویی قرار گرفت ودر پی ارجاع پرونده اش به شعبه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، پس از حضور در جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی، سیامک امینی، اواسط اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، محاکمه و از بابت اتهامات «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در مجموع به تحمل ۴ سال و ۳ ماه حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در احزاب، گرووها و دسته جات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ۲ سال منع استفاده از گوشی هوشمند تلفن همراه، محکوم شده بود.
پس از ابلاغ حکم و اعتراض سیامک امینی، حکم صادره توسط قاضی عباسعلی حوزان ـ رئیس شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، عینا تائید و برهمین اساس، سیامک امینی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی» به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هم به تحمل ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در احزاب، گرووها و دسته جات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ۲ سال منع استفاده از گوشی هوشمند تلفن همراه، محکوم شد.
پیشتر هم در دهه ۶۰ خورشیدی، سیامک امینی به علت حمایت از احزاب سیاسی مخالف حکومت جمهوری اسلامی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم و در فاضله سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸ دوران محکومیت خود را سپری کرده بود.
زندانیان محبوس در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی و روحی گوناگون که اکثر این بیماریها از زمانی که این افراد در زندان محبوس شدند با آنها دست به گربیان شده و از سوی دیگر هم پرونده سازی های گسترده که مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از آن بعنوان یک اهرم فشار برای سرکوب و ارعاب بر زندانیان سیاسی و امنیتی وارد می کنند مورد استفاده قرار گرفته است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

