سه شنبه , ۰۱ فروردین , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, مارس 21

بازداشت و بلاتکلیفی ۲ شهروند، آزادی ۱ شهروند با وثیقه و صدور منع تعقیب برای ۲ تَن دیگر

0
77

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۱اسفند ماه ۱۴۰۱، محمود عالیزهی و بایزید راسخ نیا، توسط نیروهای امنیتی در زاهدان و شهرستان مهاباد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. همچنین، آرمان منبری، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. از سوی دیگر، قرار منع تعقیب هاشم موذن زاده و فریبا فریدونی، در راستای اجرای بخشنامه اخیر قوه قضائیه، صادر و به این افراد ابلاغ شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، هاشم موذن زاده، پزشک و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، ساکن تهران، در راستای اجرای بخشنامه قوه قضائیه، قرار منع تعقیب خود را دریافت کرد. 

براساس این گزارش، مختومه شدن پرونده هاشم موذن زاده، در پی اعمال بخشنامه قوه قضائیه که از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود صورت گرفته است‌. 

لازم به اشاره است، هاشم موذن‌ زاده، در دی ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام(اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور) به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال منع خروج از کشور، ۲ سال منع عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و ۲ سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.  

هاشم موذن زاده، مدیرمسئول خبرگزاری پالنا و از اعضای پیشین کانال تلگرامی پزشکان است. 

افزون بر این، روز چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، فریبا فریدونی، فعل مدنی، اهل شهرستان خمین، ساکن تهران، در راستای اعمال بخشنامه قوه قضائیه قرار منع تعقیب خود را دریافت کرد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”روز چهارشنبه در پی مراجعه مامور واحد ابلاغ به منزل فریبا فریدونی برگه ای به این فعال مدنی مبنی بر مشمول شدن پرونده او در بخشنامه اخیر قوه قضائیه ابلاغ شد و در همان برگه تعهدنامه ای مبنی بر عدم فعالیت وی در فضای مجازی از فریبا فریدونی گرفته شد.” 

لازم به اشاره است، فریبا فریدونی، اواسط دی ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای کتبی برای دفاع از اتهام انتسابی خود به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین احضار و پس از تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود. 

این فعال مدنی، پیشتر هم‌ به سبب فعالیت‌های مسالمت آمیز خود توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهرستان خمین بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه آن ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی با قید وثیقه آزاد شده بود.

وبسایت حال وش هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، محمود عالیزهی، فرزند: عبدالغفور، ساکن دهستان شندک واقع در روستای اسلام آباد از توابع زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، بازداشت محمود عالیزهی، در ایست بازرسی ورودی شهر زاهدان صورت گرفته و پس از علت دقیق بازداشت، وضعیت حقوقی پرونده و نام ارگان بازداشت کننده وی اطلاعی در دسترس نیست. 

وبسایت کُردپا هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ طی هفته های اخیر، بایزید راسخ نیا، متولد؛ ۱۳۵۹، اهل شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد. 

به گفته یک منبع مطلع:”دو هفته پیش، بایزید راسخ نیا در محل کار خود که فروشگاه (تاناکورا) در شهرستان مهاباد بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از آن پیگیریهای زیادی از طرف خانواده اش برای اطلاع از وضعیت، نام ارگان بازداشت کننده و علت بازداشت او صورت گرفته اما پاسخ درستی به آنها داده نشده است.” 

لازم به اشاره است، بایزید راسخ نیا، پس از بازداشت از حق هرگونه تماس و ارتباط با خانواده خود نیز محروم است. 

از سوی دیگر، روز چهارشنبه ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۱، آرمان منبری، متولد؛ ۱۳۷۴، فرزند: قهرمان، اهل سنندج مرکز استان کردستان، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی آرمان منبری، پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳ میلیارد تومان صورت گرفته اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی در مرحله بازپرسی اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به اشاره است، آرمان منبری، در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شده بود. 

این شهروند ساکن سنندج، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در دادسرای عمومی و انقلاب سنندج به زندان مرکزی آن‌شهر منتقل شده بود. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد.

حسن‌باقری نیا، پیش از این هم به علت همراهی با دانشجویان و اعتراض به احکام انضباطی صادره از طرف دانشگاه‌ حکیم سبزواری با تعلیق شغلی مواجه شده بود.‌ 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

برچسب هافریبا فریدونیفریبا فریدونی فعال مدنیفریبافریدونیفریبافریدونی فعال مدنیقرار منع تعقیبمنع تعقیبمهابادمحمود عالیزهیمحمودعالیزهیمحاکمه و بلاتکلیفیهاشم موذن زادههاشم موذن زاده پزشکپزشکآرمان منبریآزادی با تودیعآزادی با تودیع قرار وثیقهآزادی با تودیع وثیفهآزادی با تودیع وثیقهآزادی با تودیع کفالتاحضار فریبا فریدونیاحضار فریبافریدونیاحضارفریبافریدونیبلاتکلیفیبلاتکلیفی افراد بازداشت شدهبلاتکلیفی افراد بازداشتیبلاتکلیفی افراد در بازداشتبلاتکلیفی بازداشت شدگانبلاتکلیفی در زندانبلاتکلیفی زندانیبایزید راسخ نیابایزیدراسخ نیابازداشت فریبا فریدونیبازداشت فریبافریدونیبازداشت و بلاتکلیفیبازداشت بلاتکلیفبازداشت بلاتکلیفیبازداشت بلاتکلیفی شهروندانبازداشت بی خبریبازداشت بی خبری از شهروندانبازداشت بی خبری،بازداشت،بخشنامهبخشنامه قوه قضاییهبخشنامه کاهش مجازاتهابخشنامه کاهش محکومیتبخشنامه آزادی زندانیانبخشنامه تبیعض آمیزبخشنامه سازمان بهزیستیبخشنامه عفو مشروطتهرانحقوق بشرحقوق بشر ایرانحقوق بشر در ایرانخمیندکتر هاشم موذن زادهدادگاه انقلاب شهرستان مهابادزندان شهرستان مهابادسنندجشهرستان مهاباد،عفو مشروطعفومشروط

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.