چهارشنبه , ۰۲ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 22

بازداشت حسین رمضانپور در بجنورد، بلاتکلیفی شاهین دیندار در زندان تهران بزرگ و آزادی ۳شهروند دیگر

0
63

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، شاهین دیندار، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری بطور بلاتکلیف در تیپ ۶ زندان تهران بزرگ بسر می برد. حسین رمضانپور، معلم ساکن شهرستان بجنورد بازداشت شد. همچنین، محمد صادقی – فرهنگی بازنشسته ساکن اراک و امید مشیرپناهی – فعال فرهنگی ساکن سنندج، پس از طی مراحل بازجویی با قید وثیقه آزاد شدند. از سوی دیگر، ناصر بارانزهی، شهروند بازداشت شده در زاهدان هم آزاد شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۱،‌ شاهین دیندار، فرزند: ناصر، ساکن محله فلاح در تهران، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری و محبوس در زندان تهران بزرگ علیرغم گذشت نزدیک به ۵ ماه از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در تیپ ۶ سالن ۲ زندان تهران بزرگ بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”مراحل بازجویی و بازپرسی به پرونده شاهین دیندار به اتمام رسیده اما از آنجایی که اطلاعات سپاه، بعنوان ضابط امنیتی پرونده هیچگونه سندی مبنی بر ارتکاب وی به بزه تفهیمی در پرونده ثبت نکرده متهم این پرونده در بلاتکلیفی بسر می برد و حتی پرونده وی تا به امروز، مشمول بخشنامه آزادسازی زندانیان هم نشده.” 

لازم به اشاره است، شاهین دیندار، در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، در پارک محله فلاح تهران، توسط نیروهای بسیج، بازداشت و سپس به بازداشتگاه پلیس امنیت در تهران منتقل و سپس به زندان تهران بزرگ انتقال داده شد و چند روز بعد جهت بازجویی به بند ۱ الف اطلاعات سپاه پاسداران در افسریه تهران، منتقل و پس از ۱۰ روز، به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران اعزام و از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی) و (اخلال در نظم و آسایش عمومی) تفهیم اتهام و سپس به تیپ ۶ سالن ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

شورای هماهنگی تشکلیهای صنفی فرهنگیان ایران هم با انتشار خبری افزود؛ طی روزهای اخیر، حسین رمضان پور، ساکن شهرستان بجنورد از توابع استان خراسان شمالی،‌ معلم و فعال صنفی فرهنگیان،‌ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، بازداشت حسین رمضان پور، در پی مراجعه نیروهای امنیتی به محل کار وی در یکی از مدارس شهرستان بجنورد صورت گرفته است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده، مصادیق حقوقی اتهامات و مکان نگهداری حسین رمضان پور اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، به همراه چند تن دیگر از فرهنگیان شهرستان بجنورد، توسط دادگاه انقلاب آن شهرستان، از بابت اتهامات (اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از فعالیتهای حزبی محکوم شد و در بخش دوم از پرونده قضایی خود هم در تاریخ ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بجنورد، به ریاست قاضی جوان، محاکمه و از بابت اتهامات (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) و (توهین به مسئولان) به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد و در تاریخ ۲بهمن ۱۴۰۰، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۶ ماهه خود بازداشت شد اما در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، بطور مشروط آزاد شده بود. 

کانون صنفی معلمان ایران هم در خبری اعلام کرد؛‌ عصر چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۱، محمد صادقی، فرهنگی بازنشسته، ساکن استان مرکزی، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با قید وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی محمد صادقی، پس از اتمام مراحل بازجویی و با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۸۰ میلیون تومان از زندان مرکزی اراک صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، محمد صادقی، در تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران پلیس امنیت در شهر اراک مرکز استان مرکزی بازداشت و پس از طی مراحل تحقیقات مقدماتی (بازجویی) و تفهیم اتهام در دادسرای عمومی و انقلاب اراک، سپس به زندان مرکزی اراک منتقل شده بود. 

وبسیات حال وش هم با انتشار خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ناصر بارانزهی، اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، پس از گذشت مدتی قابل توجه از تاریخ دستگیری آزاد شد. 

براساس این گزارش، از چگونگی آزادی و میزان وثیقه یا قرار کفالت برای آزادی ناصر بارانزهی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، ناصر بارانزهی، در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی به زندان مرکزی آن شهر منتقل شده بود. 

وبسایت کُردپا هم در خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱، امید مشیرپناهی، عضو انجمن فرهنگی – اجتماعی نوژین، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، پس از طیمراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی امید مشیرپناهی، پس از تفهیم اتهام و با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از زندان مرکزی سنندج صورت گرفته است. 

همچنین، از مصادیق حقوقی اتهام تفهیم شده به امید مشیرپناهی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، امید مشیرپناهی، در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، پس از احضار به اداره اطلاعات سنندج مرکز استان کردستان، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی و بازپرسی، به زندان مرکزی آن شهر منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هافلاحفرهنگیان استان خراسان شمالیفرهنگیان بازنشیتهفرهنگیان بجنوردفشارهای امنیتی بر شهروندان بلوچفعال فرهنگیموسسه نوژینمیدان فلاحمحله فلاح تهرانمحمد صادقیمحمد صادقی فرهنگی بازنشستهمحمدصادقیمحمدصادقی فرهنگی بازنشستهمعلمان بازنشستهمعلمان بجنوردناصر باران زهیناصر بارانزهیناصرباران زهیناصربارانزهیامید مشیر پناهیامید مشیر پناهی فعال فرهنگیامید مشیرپناهیامید مشیرپناهی فعال فرهنگیامیدمشیر پناهیامیدمشیرپناهیامیدمشیرپناهی فعال فرهنگیانجمن فرهنگی نوژینانجمن فرهنگی اجتماعی نوژینانجمن نوژینانجمن نوژین شاخه کامیاراناراکاستان کوردستاناستان کردستاناستان خراسان شمالیاستان سیستان و بلوچستاناطلاعات سپاهاعتراضات ۱۴۰۱بند یک الفبند ۱ الفبندیک الفبند۱الفبازجوییبازداشتبازداشت بلاتکلیفیبازداشت شهروندانبازداشت شهروندان کردبازداشت شهروندان بلوچبازداشت شهروندان بلوچ ایرانبازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات سراسریبازداشت شدگان اعتراضات سراسری۱۴۰۱بازداشتی های اعتراضات ۱۴۰۱بازداشتشدگان اعتراضات ۱۴۰۱بجنوردتهرانتودیع وثیقهتیپ ۶ زندان تهران بزرگتیپ ۶ زندان تهران‌بزرگتیپ ۶ سالن ۲تیپ ۶ سالن۲ زندان تهران بزرگتیپ ۶زندان تهران بزرگتیپ ۶سالن ۲تیپ۶تیپ۶ زندان تهران بزرگتیپ۶ سالن۲تیپ۶زندان تهران بزرگتیپ۶سالن۲حقوق بشرحقوق بشر در ایرانحسین رمضانپورحسین رمضانپور فرهنگیحسین رمضانپور معلمزندان مرکزی اراکزندان مرکزی زاهدانزندان اراکزندان تهران بزرگزندان زاهدانزندان سنندجزاهدانزاهدان سیستان و بلوچستانسنندجسنندج کردستانسیستان و بلوچستانسیستان بلوچستانسپاه پاسدارانسرکوب شهروندان بلوچسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیشهر زاهدانشهر سنندجشهروندان کوردشهروندان کردشهروندان بلوچشهروندان بلوچ اهل تسننشهروندان بلوچ اهل تسنن در ایرانشهروندان بلوچ اهل سنتشهروندان بلوچ اهل سنت در ایرانشهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیشهروندان بلوچ سنی مذهبشهروندان بلوچ،شهرزاهدانشهرسنندجشهرستان بجنوردشاهین دین دارشاهین دیندار

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.