بازداشت سروه پورمحمدی و آزادی فرنوش فرزان با تودیع وثیقه

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۹بهمن ماه ۱۴۰۱، سروه پورمحمدی، توسط ماموران امنیتی در شهر سنندج بازداشت شد. همچنین فرنوش فرزان، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، امروز یکشنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، سروه پورمحمدی، فعال مدنی و از اعضای انجمن فرهنگی – اجتماعی نوژین، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش، بازداشت سروه پورمحمدی، هنگامی که وی جهت پیگیری پرونده سوما پورمحمدی، ادریس منبری و سیوان ابراهیمی، سه تن از اعضای بازداشتی انجمن نوژین، به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج مراجعه کرده بود صورت گرفت.
افزون بر این، روز شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، فرنوش فرزان، دانشجوی رشته روانشناسی در دانشگاه علوم توانبخشی دانشگاه تهران، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی فرنوش فرزان، با تودیع وثیقه صورت گرفته و این دانشجوی معترض باید در انتظار دریافت ابلاغیه دادگاه خود باشد.
لازم به اشاره است، فرنوش فرزان، اواخر آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.