
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، حنظله هدایتی و امیراحمد منظمی، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهارم با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، عصر شنبه ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، حنظله هدایتی، فرزند: هاشم، فعال سیاسی و دانشجوی مقطع دکتری رشته مدیریت دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، محبوس و بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ، پس از طی مراحل بازجویی و تشکیل جلسه بازپرسی با تودیع وثیقه آزاد شد شد.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آزادی حنظله هدایتی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان تا اتمام مراحل دادرسی از زندا تهران بزرگ صورت گرفته است.”
لازم به اشاره است، حنظله هدایتی، در تاریخ ۵ دی ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و بند۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه واقع در زندان اوین منتقل و پس طی مراحل بازپرسی و تفهیم اتهام سپس به تیپ ۶ زندان تهران بزرگ منتقل شده بود.
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، امیراحمد منظمی، پس از طی مراح بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران با تودیع وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی امیراحمد منظمی، پس از تفهیم اتهام وی و با تودیع وثیقه صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه جلسه دادرسی خود باشد.
لازم به اشاره است، امیراحمد منظمی، در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری وی بازداشت و جه بازجویی به زندان اوین منتقل شده بود.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاه های افراد در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.