جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

واکنش نماینده زرتشتیان در مجلس به بخشنامه اخیر سازمان بهزیستی

0
949

در پی ابلاغ بخشنامه از سوی سازمان بهزیستی کشور مبنی بر عدم استخدام پیروان سایر ادیان بعنوان افراد شاغل در مهدهای کودک, نماینده زرتشتیان در مجلس طی نامه ای به وزیر کار بخشنامه فوق را تبعیض آمیز دانسته و خواستار اصلاح آن شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایسنا، امروز دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸, اسفندیار اختیاری, نماینده زرتشتیان ایران در مجلس طی نامه ای خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به بخشنامه صادره از سوی سازمان بهزیستی مبنی بر ممنوعیت بکارگیری پیروان سایر ادیان در مهدهای کودک کشور واکنش نشان داد و آن را بخشنامه ای تبعیض آمیز و ناقض حقوق شهروندی پیروان سایر ادیان در ایران دانسته است. 

حسب بخشنامه صادره از سوی سازمان بهزیستی کشور از این پس مهد های کودک از بکارگیری و استخدام پیروان سایر ادیان منع شدند.

اسفندیار اختیاری در بخشی از نامه خود نوشته است؛ آشکار است که این ابلاغیه، صراحتاً مخالف با قوانین کشور بخصوص بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی مبنی بر “رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه‌های مادی و معنوی” است.

این نماینده مجلی همچنین اعلام کرده؛ در این رابطه با ریاست محترم بهزیستی کشور؛ جناب آقای دکتر وحید قبادی‌دانا مذاکره شد، ایشان ضمن ابراز تأسف از اتفاق پیش آمده، تاکید کردند که مشکل را برطرف می‌کنند.

نماینده زرتشتیان در مجلس در ادامه ذکر کرده؛ اما متأسفانه تاکنون اقدامی ملموس و مؤثر مبنی بر رفع این تبعیض غیرقانونی برداشته نشده است، لذا شایسته است دستور فرمائید تا نسبت به ابطال این بند از بخشنامه اقدام و ترتیبی اتخاذ گردد تا دیگر شاهد اینگونه تصمیم‌های غیر انسانی و غیر اخلاقی برای پیروان ادیان الهی نباشیم.»

اعمال محرومیتهای گسترده بر پیروان سایر ادیان, در حالی صورت میگیرد که در اصول ۱۹ و ۲۰ از قانون اساسی ایران پیروان سایر ادیان; اهل سنت, یهودی, زرتشتی, مسیحی به طور کامل به رسمیت شناخته شدند  و بر رعایت حقوق شهروندی این دسته از شهروندان ایران تاکید شده است. 

در اصل ۱۹ از قانون اساسی اشاره بر این نکته دارد که؛ مردم ايران از هر قوم و قبيله كه باشند از حقوق مساوي ‌برخوردارند و رنگ‌، نژاد، زبان و مانند اينها سبب امتياز نخواهد بود.

همچنین در اصل ۲۰ از قانون اساسی اشاره بر این نکته دارد که؛ همه افراد ملت اعم از زن و مرد يكسان در حمايت قانون‌قرار دارند و از همه حقوق انساني‌، سياسي‌، اقتصادي‌، اجتماعي وفرهنگي با رعايت موازين اسلام برخوردارند.

لازم به ذکر است سایر ادیان همچون؛ دگراندیشان مذهبی, مانویان, بهائیان, دراویش طریقت نعمت اللهی, مندائیان, اکنکار, بودائیان, یارسان, رائیلیان, هندوها, سیکها,  بابیان علیرغم اینکه از جمله پیروان سایر ادیان تشکیل شده در ایران هستند و دارای ملیت ایرانی میباشند اما از منظر قانون اساسی ایران از هیچگونه حقوق شهروندی برخوردار نیستند. 

سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران به شکل گسترده و سیستماتیک از بدو تشکیل جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷ تا به امروز شکل گرفته است و نگاه امنیتی از سوی دستگاه حاکمه با توجه به ایدولوژیک بودن ماهیت حکومت جمهوری اسلامی زمینه ایراد اتهامات امنیتی و شکل دهی سازمان یافته محدودیت بر این دسته از شهروندان ایران به بار آورده است.

سرکوب پیروان سایر ادیان و دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و تبلیغات مذهبی را برای افراد بدون محدودیت آزاد دانسته است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading