یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
دوشنبه, ژوئن 5

محکومیت سهند نورمحمدزاده از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری به اعدام

0
291

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۲آذر ماه ۱۴۰۱، علی مظلوم، قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران با صدور دادنامه ای، سهند نورمحمدزاده را به اعدام محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، سهند نورمحمدزاده، متولد: ۱۳۷۵، فرزند: جعفر، از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی در تهران، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی علی مظلوم به اعدام محکوم شد. جلسه دادرسی به این پرونده در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱ در حالی که سهند نورمحمدزاده با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق وکیل انتخابی خود محروم بود برگزار شد.

براساس اعلام حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده :“حکم مذکور از بابت اتهام (محاربه صادر شده و این حکم بدوی و قابل تجدیدنظرخواهی در دیوان عالی کشور است”

در حالی سهند نورمحمدزاده، از بابت اتهام (محاربه) به اعدام محکوم شده که در بخشی از دفاعیات خود در دادگاه گفته بود:”من چطور می‌توانم در محلی که همه من را می‌شناسند اغتشاش ایجاد کنم، من نرده‌ای را نکندم، سطل آشغالی را آتش نزدم. مقابل پاساژ شلوغ شد و بقیه جو دادند وگرنه من هیچ اقدامی انجام ندادم.”

همچنین، حامد احمدی، وکیل تسخیری سهند نورمحمدزاده هم به قاضی دادگاه تاکید کرده بود:”همانطور که در تصاویر مشاهده کردیم هیچ تصویری مبنی بر این که موکل بنده اقدام به آتش زدن سطل زباله کند یا اینکه نرده‌ای را از جای خود کنده باشد، وجود نداشت.”

این وکیل دادگستری افزوده بود: “موکل بنده از زمان مرگ مرحومه مهسا امینی در هیچ تجمعی شرکت نداشته تا اینکه در تجمع مورد اشاره حضور پیدا می‌کند که این اقدام بیانگر این است که از قبل برنامه ریزی شده نیست.”

لازم به اشاره است، جلسه دادرسی به پرونده سهند نورمحمدزاده، در تاریخ ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به قاضی علی مظلوم برگزار و در حالی که وی از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خو برای دفاع از اتهاماتش محروم بود به همراه حامد احمدی – وکیل تسخیری، دفاعیاتشان را از بابت اتهامات  (محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی) به منظور (اخلال در نظم و امنیت کشور) و (مقابله با حکومت اسلامی)، (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور)و (اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی) به دادگاه ارائه کردند. 

از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در شهرهای مختلف برگزار شد.‌

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این‌ اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

سازمان عفو بین‌الملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

همچنین، در پی شدت گرفتن اعتراضات افزایش موج بازداستها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازمان‌ ملل متحد به درخواست دو کشور آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را برای بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران به خاطر سرکوب گسترده شهروندان برگزار کرد و به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی وقایع صورت گرفته در ایرلن رای مثبت داد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاحکم اعدامآزادی بازداشت شدگانابلاغ حکم اعدامبی خبری از بازداشت شدگانبازداشت شدگان تظاهرات مهر ماه ۱۴۰۱۱۴۰۱اعدام بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱صدور حکم اعدامبازداشت شدگانشعبه۲۹ دادگاه انقلاب تهرانبازداشت شدگان تظاهرات اعتراضیبازداشت شدگان تظاهرات مهر۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱مجازات اعدامقاضی علی مظلومبازداشت شدگان تظاهرات شهریور۱۴۰۱۱۴۰۱سهندنورمحمدزادهکشته شدگان اعتراضات ۱۴۰۱دادگاه انقلاب تهرانمحاکمه ناعادلانهعلی مظلومبازداشت شدگان تظاهرات شهریور ماه ۱۴۰۱اعتراضات آبان۱۴۰۱سهند نورمحمدزادهشعبه۲۹،محاربهشعبه۲۹بازداشت شدگان تظاهراتاعتراضات آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱سهند نور محمد زادهمحاکمهمحاربشعبه۲۹دادگاهمهرماه۱۴۰۱کشته شدگان آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱اعدام‌ سهند نورمحمدزادهبیخبری از بازداشت شدگاندادگاه انقلاب در تهراناعتراضات سراسری ۱۴۰۱مهر ۱۴۰۱کشته شدگان آبان۱۴۰۱بازداشتیهای آبان ۱۴۰۱اعدام سهندنورمحمدزادهاتهام محاربهشعبه۲۹دادگاه انقلاب تهراناعتراضات ۱۴۰۱مهر ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱بازداشتشدگان آبان ۱۴۰۱

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: