الهام احمدی, درویش گنابادی پس از اتمام حبس آزاد شد

حقوق بشر در ایران – ساعاتی پیش,”الهام احمدی”, از زنان دراویش گنابادی, محبوس در بند زنان زندان اوین, با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس خود از این زندان آزاد شد. وی در جریان حادثه گلستان هفتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸, “الهام احمدی”, درویش گنابادی محبوس در بند زنان زندان اوین با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس ۱ سال و نیم خود از این زندان آزاد شد. این زن درویش, در جریان حادثه گلستان هفتم در اسفند ماه ۱۳۹۶ به همراه بیش از ۳۰۰ تن دیگر از دراویش گنابادی بازداشت شده بود.”الهام احمدی”, در تاریخ ۲۶ تیرماه سالجاری به همراه “شکوفه یداللهی” و”سپیده مرادی” از بند زنان زندان قرچک ورامین به زندان اوین در تهران منتقل شدند.
- بیشتر بخوانید؛ انتقال ۵ تن از زندانیان زن از زندان قرچک به زندان اوین
براساس این گزارش, “الهام احمدی”, در تاریخ ۱ اسفند ماه ۱۳۹۶, در جریان درگیری نیروهای امنیتی با دروایش گنابادی موسوم به گلستان هفتم به همراه جمعی دیگر از دراویش گنابادی بازداشت و به بازداشتگاه منتقل شده بود و پس از اتمام مراحل بازجوئی به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ درگیری شدید نیروهای امنیتی با دراویش در تهران ، بازداشت محمد ثلاث / گزارش صوتی
- بیشتر بخوانید؛ درگیری پلیس و دراویش در تهران؛ تداوم اعتراضات علیرغم دهها کشته و زخمی
این زن درویش گنابادی، در اواخر تیر ماه ۱۳۹۷ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ابوالقاسم صلواتی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، ۲ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این زن درویش در زمانی که در زندان قرچک ورامین بود در مکالمهای تلفنی از داخل زندان، پرده از فجایع پزشکی زندان قرچک برداشته بود و همین باعث شد تا با شکایت محمدی، رئیس زندان قرچک ورامین، در دادسرای امنیت تهران برای او پروندهای دیگر با اتهامات “نشر اکاذیب” و “توهین به ماموران زندان” گشود شود و این درویش گنابادی با رأی شعبه ۱۱۴۵ دادگاه کیفری ۲ تهران واقع در مجتمع قضائی بعثت در تهران به تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد.
- بیشتر بخوانید؛ محکومیت یک درویش زن به ۵ سال حبس تعزیری
- بیشتر بخوانید؛ محکومیت الهام احمدی, درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک به ۱۴۸ ضربه شلاق
الهام احمدی, مانند دیگر درویشان زن از حق وکیل، ملاقات و تلفن محروم بود. لازم به ذکر است, این زن درویش همراه با سپیده مرادی و شکوفه یداللهی و سایر زنان دراویش محبوس در زندان قرچک از تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ در اعتراض به حمله خشونتبار ماموران گارد ویژه این زندان به آنها دست به اعتصاب غذا زده بودند و در تاریخ ۹ تیرماه ۱۳۹۷ پس از گذشت ۱۶ روز با انتشار نامهای به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
- بیشتر بخوانید؛ ضرب و شتم سه تن از زنان دراویش محبوس در زندان قرچک ورامین
- بیشتر بخوانید؛ اعلام اعتصاب غذای ۲ تن از زنان دراویش محبوس در زندان قرچک ورامین
درگیری نیروهای امنیتی با دراویش از اواسط بهمن ۱۳۹۶ در مقابل منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش صورت گرفت بود و پس از آن تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمتالله ریاحی، یکی از دراویش با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت و درگیری کشیده شد. در جریان این درگیری ها، صدها تن از دراویش معترض، بازداشت شدند یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
- بیشتر بخوانید؛ حضور نیروهای امنیتی در نزدیکی منزل قطب دراویش گنابادی
- بیشتر بخوانید؛ درگیری دراویش گنابادی و نیروهای امنیتی در تهران
- بیشتر بخوانید؛ دستگیری بیش از سیصد تن از دراویش گنابادی
- بیشتر بخوانید؛ درگیری شدید نیروهای امنیتی با دراویش در تهران ، بازداشت محمد ثلاث / گزارش صوتی
- بیشتر بخوانید؛ افزایش بازداشت دراویش گنابادی و انتقال بازداشت شدگان زن به زندان قرچک ورامین؛ درخواست اعدام برای راننده اتوبوس
- بیشتر بخوانید؛ لیست تکمیلی دراویش بازداشتشده در حوادث تلخ گلستان هفتم
فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبیترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از انقلاب میرسد؛ اما در سالهای اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتابهای ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم میکردند، رفته رفته جو سنگینتری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمتاللهی با تخریب برخی از مکانهای مذهبیشان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.
در سالهای گذشته اخبار و گزارشهای پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.
سازمان عفو بین الملل, در تاریخ ۴ خردادماه ۱۳۹۷, با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت زنان دراویش، از جمهوری اسلامی ایران خواسته بود آنها را بیقید و شرط آزاد کند.