
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، در ادامه سوء مدیریت و بی توجهی مسئولان مربوطه، یک قلاده روباه در محور عباس آباد ـ میامی بر اثر برخورد با خودروهای عبوری تلف شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، یک قلاده روباه، در محور جاده ای عباس آباد ـ میامی (جاده انقراض یوز پلنگ)، بر اثر برخورد با خودروهای عبوری، تلف شد.
براساس این گزارش، با احتساب تلف شدن این ۱ روباه و ۹ یوز پلنگی که پیشتر در همین محور جاده ای بر اثر برخورد با خودروهای عبوری تلف شدند تا به امروز دستکم ۱۰ قلاده از گونهای حیات وحش ایران در این جاده بر اثر عدم وجود نور کافی، عدم نصب تجهیزات و امکانات هشدار دهنده کافی تلف شده است.
تصادفات حیات وحش در این محور در حالی اتفاق میافتد که کارشناسان محیط زیست، نرده کشی مسیر ۳۰ کیلومتری و ایجاد زیر گذر را چاره کار میدانند. با این وجود به نظر میرسد که وزارت راه برنامهای برای این کار ندارد.
همچنین، پارک ملی توران که در کنار محور عباس آباد ـ میامی قرار دارد، زیستگاه غنی بسیاری از گونههای ارزشمند حیات وحش است که در صورت ادامه تصادفات جادهای، احتمال از بین رفتن گونههای با ارزش این زیستگاه وجود دارد.
در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ضمن تائید خبر تلف شدن ۱۰ قلاده یوز پلنگ در ایران طی ۱ سال در محور جاده ای عباس آباد ـ میامی تاکید کرد که این امر نشان از عدم نظارت و مدیریت صحیح این مسیر است.
لازم به اشاره است، روز دوشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، یک قلاده کفتار راه راه نیز در مسیر جاده شاهرود، بر اثر سرعت بیش از چذد مجاز خودروهای عبوری و بی توجهی رانندگان و تصادف این حیوان با آنها تلف شد.
تلف شدن این کفتار راه راه پس از آن صورت گرفت که در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲ هم در همین جاده با توجه به فقدان علائم هشدار دهنده کافی، سرعت بیش از حد خودروهای عبوری و بی توجهی رانندگان وسائل نقلیه، یک قلاده یوزپلنگ ماده که دارای ۳ جنین بود بر اثر تصادف با خودروهای عبوری تلف شد.
عدم نصب حصار سراسری و از سوی دیگر بی توجهی رانندگان خودروهای عبوری و سرعت بیش ازحد مجاز و یا فقدان علائم هشدار دهنده کافی مبنی بر (تردد حیات وحش از جاده) سالانه منجر به حوادثی از این قبیل می شود.
در حال حاضر، شرایط نگهداری از حیوانات در اکثر مناطق و حیات وحش ایران، سازگاری درستی با ضوابط و اصول مندرج در اسناد کنوانسیونهای مرتبط با وضعیت محیط زیست که مورد تائید سازمان ملل متحد قرار گرفته ندارد.
در هدف پانزدهم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است.