جعفر رستمی راد برای تحمل ادامه حبس به زندان اوین بازگشت

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۹, جعفر رستمی راد, زندانی سیاسی و فعال ملی مدنی پس از اتمام مرخصی برای تحمل ادامه حبس به زندان اوین بازگشت.
به گزارش حقوق بشر در ایران, شامگاه امروز پنجشنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۹, جعفر رستمی راد, زندانی سیاسی و فعال ملی مدنی پس از اتمام دوران مرخصی برای تحمل باقی مانده حبس تعزیری خود به زندان اوین بازگشت. این فعال ملی مدنی در مجموع از بابت ۲ پرونده قضائی به تحمل ۱۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد. رستمی راد در تاریخ ۲۷ تیر ماه ۱۳۹۹ به مرخصی اعزام شده بود.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “جعفر رستمی راد فعال ملی مدنی آذربایجان که ۲۷تیر امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در زندان های ایران به مرخصی اعزام شده بود پس از اتمام مدت مرخصی شامگاه امروز ۳۰مرداد۱۳۹۹ به زندان اوین بازگشت.”
این زندانی سیاسی پیش از این نیز در تاریخ ۱۴ فروردین ماه سالجاری به مرخصی اعزام شد و پس از اتمام مراحل بازجوئی و در تاریخ ۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, پس از اتمام دوران مرخصی به زندان اوین بازگشته بود.
- بیشتر بخوانید: اعزام جعفر رستمی راد, فعال ملی مدنی و زندانی سیاسی به مرخصی
- بیشتر بخوانید: جعفر رستمی راد, زندانی سیاسی پس از اتمام مرخصی به زندان اوین بازگشت
این فعال ملی مدنی, در مرحله بدوی در تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۷, از بابت همین پرونده توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت “ماشالله احمدزاده”, به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و محرومیت از فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده این فعال ملی مدنی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۲۳ خرداد ماه ۱۳۹۸, این حکم عیناً تائید شد.
- بیشتر بخوانید؛ صدور احکام حبس، تبعید و محرومیت از حقوق اجتماعی برای ابراهیم نوری و جعفر رستمیراد
- بیشتر بخوانید: جعفر رستمی راد, فعال ملی مدنی؛ صدور حکم حبس و محرومیت از فعالیت اجتماعی
حقوق بشر در ایران طی گزارشی جلسه رسیدگی به اتهامات “جعفر رستمیراد” در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۹۷، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی وقت, ماشالله احمدزاده به اتهام ”فعالیت تبلیغی علیه نظام ” را اطلاع رسانی کرده بود. در این پرونده ابراهیم نوری دیگر فعال ملی مدنی محبوس در زندان اوین نیز بعنوان دیگر متهم میباشد که جلسه دادرسی در دادگاه بدوی برای ۲ متهم بصورت جداگانه برگزار شده بود.
- بیشتر بخوانید: دادگاه ابراهیم نوری و جعفر رستمی راد, فعالین آذری برگزار شد
پیش از این و در زمان انتشار خبر محکومیت جعفر رستمی راد, فعال ملی مدنی, به حبس و محرومیت از حقوق شهروندی در مرحله تجدیدنظرخواهی یک منبع نزدیک به این افراد در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود؛ جعفر رستمی راد به همراه ابراهیم نوری پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام ” فعالیت تبلیغی علیه نظام” به حبس و تبعید محکوم شده بودند. در حکم صادره توسط دادگاه بدوی: “ابراهیم نوری” ۱۸ ماه حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی و “جعفر رستمی راد” نیز به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. همچنین طی این حکم، هر دو فعال مدنی، از هرگونه عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی و فعالیتهای رسانهای محروم شدند.
جعفر رستمی راد در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷ به ظن شرکت در تجمعات قلعه بابک در تهران بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ افزایش شمار بازداشت شدگان شهرهای مختلف آذربایجان به ۱۴ تن
علیرغم اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل به بازداشت شرکت کنندگان در مراسم سالانه قلعه بابک و تاکید بر آزادی بی قید و شرط این فعالین ، قوه قضاییه و نیروهای امنیتی بسیاری از فعالین را در این خصوص مورد پیگرد قرار داده اند.
بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترکزبان را توام با تبعیض میدانند و منع تدریس زبانهای غیر فارسی در مدارس را یکی از برجستهترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶تاکید شده است.
همچنین در ماده ۷ از قانون آئین دادرسی کیفری رعایت حقوق شهروندی متهم در طی روند دادرسی بر پرونده وی تاکید شده است که میتوان محرومیت از حق ملاقات و یا تماس تلفنی فرد در زمان بازداشت را جزء موارد نقض شده از حقوق شهروندی یک متهم دانست.