چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت نصرالله لشنی, در ارومیه توسط ماموران امنیتی

0
826

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۰خرداد ماه ۱۳۹۹, نصرالله لشنی, فعال ملی مدنی و زندانی سیاسی که از چندی پیش در کردستان عراق زندگی می کرد در هنگام عبور از نوار مرزی عراق به ترکیه توسط نیروهای مرزبانی ترکیه بازداشت و سپس به ماموران امنیتی در ایران تحویل داده شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۱۶خرداد ماه ۱۳۹۹, نصرالله لشنی, فعال ملی مذهبی و زندانی سیاسی پس از بازداشت در نوار مرزی عراق و ترکیه به نیروهای امنیتی در ارومیه تحویل داده شد. نصرالله لشنی در حال سپری کردن حبس تعزیری ۵ ساله خود در اندرزگاه ۸ زندان اوین بود که از چندی پیش با اعطای مرخصی از کشور خارج شده بود. این فعال سیاسی در حال حاضر در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه بسر می برد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به نصرالله لشنی, در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: ” نصرالله لشنی, از حدود مهر ماه سال ۱۳۹۸ از ایران خارج شده بود و در شهر سلیمانیه واقع در کردستان عراق زندگی می‌کرد و روز جمعه هفته گذشته تصمیم گرفته بود که از عراق به ترکیه برود اما توسط مرزبانی ترکیه بازداشت و به نیروهای امنیتی ایران تحویل داده شد و در حال حاضر در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه بسر می برد و در تماسی کوتاه با خانواده خود از بازداشتش خبر داد”.

نصرالله لشنی, فعال ملی مذهبی در خرداد ماه ۱۳۹۲ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام و تحمل ۲ ماه سلول انفرادی در مرداد ماه همان سال با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شده بود. 

با آغاز مراحل دادرسی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳, توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام: “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. با اعتراض این فعال ملی مذهبی به حکم صادره توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران پرونده نصرالله لشنی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع و این حکم عیناً توسط احمد زرگر قاضی دادگاه تجدیدنظر تائید شد.

در تاریخ ۴ خردادماه ۱۳۹۵, نصرالله لشنی به همراه همسرش به واحد اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران واقع در زندان اوین فراخوانده شد که پس از حضور بازداشت و برای تحمل ۵ سال از مجموع حبس تعزیری ۶ ساله اش با اعمال ماده ۱۳۴ به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شده بود. 

این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ دی ماه سال ۱۳۹۷ و در حالی که برای ملاقات با همسر و فرزندش به سالن ملاقات زندان اوین آمده بود در اعتراض به رفتار تبعیض آمیز ماموران گارد زندان در مقابل همسر و فرزندش توسط فردی بنام “حق جو”به شدت مورد ضرب و شتم و توهین و حتاکی قرار گرفت. 

این فعال سیاسی, در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۷, در اعتراض به رفتار توهین آمیز ماموران زندان اوین به وی در نامه ای سرگشاده اعلام اعتصاب اعتصاب غذا کرد و در تاریخ ۲۱ دی ماه سال ۱۳۹۷ به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.

این فعال ملی مذهبی, در بخشی از نامه اعتراضی خود نوشته بود: “اعتصاب غذا کردم تا فرزندم، پاره تنم، سامیارم بیاموزد که حرمت مادرش را نگاه دارد و از جان خویش برای او درگذرد تا به ارباب اوین و اعوان و انصارش هشدار دهم که مادران این خاک حرمت دارند و گرامی اند حتی اگر مادر دشمنتان باشد.”

این فعال سیاسی, در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ به مرخصی ۳ روزه اعزام شد و پس از تمدید مرخصی در تاریخ ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۸, جهت تحمل ادامه حبس تعزیری به زندان اوین بازگشته بود. 

این فعال سیاسی تا سال ۱۳۹۸ در زندان اوین در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود بود و پس از اعطای مرخصی ایران از ایران خارج شده بود و در شهر سلیمانیه عراق زندگی می کرد. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading