
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۹، در پی انصراف شاکی پرونده مهراوه خندان از پیگیری شکایت پرونده، قرار منع تعقیب فرزند نسرین ستوده صادر شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، مهراوه خندان، فرزند نسرین ستوده، پس از اعلام انصراف شاکی پرونده قرار منع تعقیبش صادر و پرونده قضائی وی بسته شد. این پرونده در پی شکایت فاطمه حسن پور، از ماموران بند زنان زندان اوین بر علیه مهراوه خندان باز شده بود و طی جلسه دادرسی وکلای مدافع مهراوه خندان دفاعیات خود را از بابت اتهام پرونده به دادگاه ارائه کرده و در انتظار ابلاغ حکم دادگاه بودند.
رضا خندان، با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: “به دنبال انصراف شاکی پرونده مهراوه از پیگیری شکایت خود، قرار منع تعقیب صادر و پرونده مهراوه بسته شد. با بسته شدن پرونده مهراوه، نسرین تصمیم گرفت ملاقات خود را از سر بگیرد. پس از ۱۱ هفته اعتصاب ملاقات، او را برای اولین بار در زندان قرچک ملاقات کردم.”
روز دوشنبه ۵ آبان ماه ۱۳۹۹، مهراوه خندان، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به جلسه دادرسی از بابت پرونده مذکور احضار و پس از برگزاری جلسه دادرسی در شعبه ۱۱۷۵ دادگاه کیفری ۲ تهران، در انتظار ابلاغ حکم دادگاه بود.
- بیشتر بخوانید: جلسه دادگاه مهراوه خندان برگزار خواهد شد
- بیشتر بخوانید: جلسه دادگاه مهراوه خندان برگزار شد
مهراوه خندان، صبح روز دوشنبه ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۹, در پی یورش ماموران امنیتی به منزل پدری وی در تهران بازداشت و پس از انتقال به دادسرای زندان اوین و طی مراحل بازپرسی و تفهیم اتهام، ساعت ۳ عصر همان روز با تودیع قرار کفالتی به مبلغ ۱ میلیارد ریال بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت مهراوه خندان, فرزند نسرین ستوده توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید: آزادی مهراوه خندان پس از تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت
مهراوه خندان, در حالی با این پرونده سازی توسط ارگانهای امنیتی مواجه شد که مادرش نسرین ستوده، زندانی سیاسی و وکیل دادگستری پس از اعتصاب غذای طولانی مدت و ابتلا به بیماری قلبی به بیمارستان اعزام شد و با توجه به تشخیص پزشکان متخصص قلب به علت گرفتگی عروق باید عمل جراحی آنژیوگرافی انجام دهد اما با توجه به محرومیت از حق درمان اعزام نسرین ستوده به بیمارستان بنا به دستور مسئولان قضائی و ضابط پرونده اش نا تمام مانده و این زندانی سیاسی در خطر جانی قرار گرفته است.
نسرین ستوده، در تاریخ ۲۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، در سی و نهمین روز از اعتصاب غذای خود در پی بروز ضعف مفرط جسمانی و مشکلات قلبی بصورت اورژانسی به بیمارستان طالقانی تهران اعزام و پس بستری و تشکیل کمیسیون پزشکی و تاکید پزشکان مبنی بر نیاز این زندانی سیاسی به انجام عمل آنژیوگرافی پس از مخالفت مسئولان زندان اوین در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۳۹۹، بدون تکمیل مراحل درمانی به زندان اوین بازگردانده شد.
- بیشتر بخوانید: نسرین ستوده در پی بروز مشکلات قلبی ناشی از اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد
- بیشتر بخوانید: نسرین ستوده بدون تکمیل مراحل درمان به زندان اوین بازگردانده شد
مسئولان قضائی زندانی اوین، در تاریخ ۲۹ شهریور ماه ۱۳۹۹، نسرین ستوده را از بند زنان زندان اوین، به بهانه انتقال به بیمارستان برای انجام مراحل درمانی خارج کرده اما وی را به زندان قرچک ورامین منتقل کردند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ می باشد.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.