چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

علی نانوایی، فعال دانشجویی بازداشت شد

0
595

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۹دی ماه ۱۴۰۱، ماموران وزارت اطلاعات در تهران، علی نانوایی، فعال صنفی دانشجویان را بازداشت کردند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، علی نانوایی، دانشجوی مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی در دانشگاه علامه طباطبایی و فعال صنفی دانشجویان، پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل خانوادگی وی پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”ساعت حدود ۸ شب چهارشنبه، ۲۸ دی ماه، علی نانوایی، دانشجوی دکترای دانشگاه علامه و فعال سیاسی در شب تولدش، پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل خانوادگی وی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. ماموران، پس از تفتیش منزل، گوشی موبایل و لپ‌تاپ علی نانوایی را توقیف کردند.” 

لازم به ذکر است، علی نانوایی، پیشتر هم در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸،  توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق(هر ۲ این محکومیتها با طول مدت تعلیق ۲ ساله) و رونویسی از ۳ جلد کتاب بنامهای پسرک فلافل فروش، پایی که جا ماند و ۳ دقیقه در قیامت محکوم شد. این حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی، بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد. 

این فعال صنفی دانشجویان، در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۸، هنگام خروج از دانشگاه توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد، بر حق افراد در انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاسرکوب دانشجویان در ایرانعلوم سیاسیسرکوب دانشجویان ایراندانشگاهیان در ایرانعلی نانوایی فعال صنفی دانشجویانسرکوب دانشجویاتبازداشت دانشجویان علامه طباطباییحقوق بشردانشگاه علامه طباطبائیفعال حقوق بشر در ایرانعلی نانوائیبازجویی در بند۲۰۹علی نانوایی فعال صنفی دانشجوییبند۲۰۹وزارت اطلاعاتدانشجویان دانشگاه علامه طباطباییبازداشتبازداشت دانشجویانبازداشتیعلی نانواییعلی نانوایی دانشجوی رشته جامعه شناسیعلی نانوایی دانشگاه تهرانبازداشت دانشجودانشگاه علامه طباطبایی تهرانفعال دانشجوییبازداشت دانشجویان در ایرانبازداشت علی نانواییدانشجویان دانشگاه علامه طباطبائیحقوق بشر در ایران،بازداشت دانشجویان،دانشگاهیان ایرانتفتیش منزلشورای صنفی دانشگاهیان کشوررشته علوم سیاسیسرکوب دانشجو در ایراناحضار و بازداشت دانشجویانبازداشت بی خبریبازداشت دانشجویان معترضبازداشت دانشجویان دانشگاه در ایرانتفهیم اتهامبند۲۰۹بازداشت دانشجویان دانشگاه تهرانعلی نانوائی فعال دانشجوییبازداشت بازجوییفعال دانشجویی چپبازداشت بازجویی کردندانشگاه علامه طباطباییبازداشت بیخبریسلول انفرادی بند۲۰۹بند۲۰۹ وزارت اطلاعاتعلی نانوائی فعال صنفی دانشجویاندانشگاهیانتوقیف لوازمعلی نانوایی دانشجوی رشته علوم‌سیاسیبند۲۰۹ زندان اوینسرکوب دانشجویانسلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اوینبند۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانعلی نانوایی فعال دانشجوییبازجویی کردناحضاروبازداشت دانشجویان

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading