
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۶بهمن ماه ۱۴۰۱، الناز محمدی، روزنامهنگار و فعال رسانه ای پس از احضار به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، الناز محمدی، روزنامهنگار و دبیر سرویس اجتماعی روزنامه هم میهن، بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد.
روزنامه هم میهن در خصوص بازداشت الناز محمدی اعلام کرد:”او دیروز به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین احضار شده بود که دستور بازداشت موقت او صادر و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.”
تا لحظه تنظیم این گزارش، از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به الناز محمدی اطلاعی حاصل نشده است.
لازم به اشاره است، چندی پیش، الهه محمدی، خواهر این روزنامهنگار، جهت تهیه گزارش از مراسم خاکسپاری مهسا امینی به شهرستان سقز از توابع استان کردستان سفر کرده بود که پس از بازگشت به تهران در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و کماکان بطور بلاتکلیف در زندان قرچک ورامین بسر می برد.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، در تاریخ ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۱، در نشست خبری هفتگی با روزنامه نگاران و رسانه های داخل کشور از تفهیم اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به الهه محمدی خبر داد.
سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان با پرونده سازی و براساس سناریوی ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.