جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۶ شهروند و آزادی ۱۳ تن دیگر با تودیع وثیقه

0
817

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۰دی ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای جوانرود، تبریز، سنندج و سقز دستکم ۱۱ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۵ شهروند تحت بازداشت در شهرهای تهران و کرج، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. از سوی دیگر، ۱۳شهروند بازداشت در شهرهای تبریز، کازرون، قروه، مهاباد، بابل، تهران، اصفهان، نقده و پیرانشهر، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ریبوار نجفیان، محمدمهدی اسماعیلی، کمال ظاهری، پارسا افشارنیا، پوریا فریدی، پدرام غفوری، ملاصالح احمدی، ارسلان دیوارگر، هیمن مجیدپور، کیان میراحمدی و مانی نوری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین، شقایق فاضلی، علی اسدالهی، محمود اوجاقلو، بهزاد ترکمان و امیررضا حسینی، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ بازداشت در بلاتکلیفی بسر می برند. از سوی دیگر، ابوبکر لاهیجانی، اسماعیل محمودپور، روح الله زرین، نازیلا معروفیان، محمد شباهتی، سحر آذرپیرا، زهرا (نازنین) مرادخانلو، امید گوزلی، مهدی بیک، هیدی ناظمی، پیمان منصوری، ژیلا خیّر و سونیا (صونا) رحمان زاده، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، روز یکشنبه ۱۸ دی‌ ماه ۱۴۰۱، پوریا فریدی، دانشجوی رشته تربیت بدنی در دانشگاه آزاد واحد شهر تبریز، توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران: “این دانشجو صبح روز یکشنبه ۱۸ دی‌ ماه ۱۴۰۱، در مقابل درب منزل خود در تبریز بازداشت شده است. بی خبری از وضعیت وی، به افزایش نگرانی های خانواده اش در خصوص سرنوشت فرزندشان منجر شده است.”

تا لحظه تنظیم این خبر از دلایل بازداشت و مکان انتقال پوریا فریدی اطلاع دقیقی در دست نیست. 

در ادامه نیز، روز شنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱، ارسلان دیوارگر، متولد: ۱۳۵۷، شهروند اهل شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان، پس از احضار به اداره اطلاعات شهر سنندج مرکز استان کردستان، بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”وی با دریافت تماسی جهت ارائه پاره ای از توضیحات به اداره اطلاعات سنندج احضار و سپس بازداشت شد.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه ارسلان دیوارگر اطلاعی حاصل نشده است. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، شقایق فاضلی، متولد: ۱۳۶۷، علیرغم گذشت ۹۰ روز از زمان دستگیری کماکان در زندان کچویی کرج واقع در استان البرز در بلاتکلیفی بسر می برد.
به نقل از یک‌منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:” بازداشت موقت خانم فاضلی به صورت پی در پی تمدید می شود و تاکنون زمان شعبه جلسه دادگاه برای وی تعیین نشده است.”

لازم به اشاره است، شقایق فاضلی، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری در شهرک فردیس کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

افزون بر این، امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، بهزاد ترکمان، متولد: ۱۳۶۷، ساکن کرج مرکز استان البرز و از بازداست شدگان اعتراضات سراسری، علیرغم گذشت ۳۴ روز از تاریخ دستگیری، در ندامتگاه مرکزی کرج بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.

لازم به ذکر است، بهزاد ترکمان، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری در محل کارش توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بند اطلاعات سپاه پاسداران واقع در زندان رجایی شهر کرج و طی نراحل بازجویی و تفهیم اتهام سپس به ندامتگاه (زندان) مرکزی کرج منتقل شد. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، محمود اوجاقلو، ساکن تهران و محبوس در بند امنیتی زندان اوین، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر ایران:”بازجوئی ها از محمود اوجاقلو به اتمام رسیده و چندین مرحله وکیل مدافع و خانوداه اش به دادسرای زندان اوین مراجعه کردند اما بازپرس از قبول وثیقه برای آزادی وی امتناع می کند. 

لازم به ذکر است، محمود اوجاقلو، در آذر ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به زندان اوین منتقل شده بود. 

تا لحظه تنظیم این خبر از دلایل بازداشت، عناوین اتهامی وی اطلاع دقیقی در دسترس نیست. 

محمود اوجاقلو، پیشتر نیز در سال۱۳۹۳ به اتهام برگزاری مراسم روز جهانی زبان مادری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود. 

در ادامه نیز، امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، کمال ظاهری، اهل شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

یک منبع نزدیک به کمال ظاهری در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران افزود:”بازداشت کمال ظاهری توام با ضرب و شتم و رفتار خشونت آمیز ماموران همراه بود و تا این لحظه از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.” 

افزون بر این؛ امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، علی اسداللهی، شاعر، عضو کانون نویسندگان ایران و دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، علیرغم گذشت ۵۰ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان تهران بزرگ در بازداشت و بلاتکیفی بسر می برد. 

آنیشا اسدالهی، خواهر این نویسنده با اعلام تداوم بلاتکلیفی برادرش در صفحه شخصی خود از انتقال علی اسدالهی به زندان تهران بزرگ نیز خبر داد. 

لازم به ذکر است، علی اسدالهی، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به سلول انفرادی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران موسوم به بند ۲ الف واقع در زندان اوین منتقل شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران هم در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۱، ریبوار نجفیان، ۱۸ ساله، اهل روستای سو از توابع شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.

کردپا هم با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ شامگاه یکشنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۱، مانی نوری، ١٧ ساله، ساکن جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

افزودن بر این؛ طی روزهای اخیر، کیان میراحمدی، متولد: ۱۳۸۲، ساکن شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد. 

همچنین، روز دوشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱، هیمن مجیدپور، ساکن شهرستان سقز از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

تا این لحظه از وضعیت و مکان نگهداری هیمن مجیدپور اطلاعی حاصل نشده است. 

در ادامه نیز، شامگاه دوشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱، ملاصاحب احمدی، طلبه‌های ماموستا ابراهیم کریمی ننله، در حجره‌ دینی مسجد جامع روستای ننله‌ شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات این طلبه جوان اطلافی در دست نیست. 

افزون بر این، امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، پدرام غفوری – ۲۰ ساله، پارسا افشارنیا و کمال ظاهری، شهروندان ساکن شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند

لازم به ذکر است، پدرام غفوری، تنها سرپرست خانواده و مادرش است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری و نام ارگان بازداشت کننده این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست. 

افزون بر این؛ روز دوشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱، کامران محمدی، در محلە حاجی آباد از توابع شهر سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

کولبرنیوز هم در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۱، ریبوار نجفیان، متولد: ۱۳۸۳، اهل روستای سو از توابع شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، علیرغم گذشت بیش از یک هفته از تاریخ بازداشت این‌ دانش آموز ۱۸ ساله اما از مکان نگهداری وی اطلاعی در دست نیست. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری اعلام کرد؛ امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، امیررضا حسینی، دانشجوی رشته روانشناسی در دانشگاه آزاد واحد شهر قدس(قلعه حسن خان) علبرغم گذست ۷۳ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ بسر می برد. 

تداوم‌ بلاتکلیفی امیررضا حسینی در حالی است که وی اخیرا توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) و (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده و در انتظار حکم دادگاه تجدیدنظر است. 

لازم به اشاره است، امیررضا حسینی، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

همچنین، روز یکشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۱، محمدمهدی اسماعیلی،  دانشجوی سال سوم رشته دبیری زیست‌شناسی در دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از وضعیت و نام ارگان بازداشت‌ کننده محمدمهدی اسماعیلی اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱، ‌‎سونيا (صونا) رحمان زاده، فعال فضای مجازی، محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی تبریز، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

این بلاگر آذربایجانی در صفحه شخصی خود نوشت:”روز دوشنبه، آمدند اسم من را صدا زدند و گفتند آزادی. راست میگفتند، اسارتم تمام شده بود. وسایلم را جمع کردم و به خانه ام پیش خانواده ام برگشتم؛ و تنها چیزی که هیچ کس نتوانست از من بگیرد؛ سرنای جانم و لبخندم بود.”

تا لحظه تنظیم این خبر از جزئیات پرونده وعنوان اتهامی وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

لازم به اشاره است، سونیا رحمان زاده، در تاریخ ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در مقابل منزل خانوادگی خود بازداشت شده بود. 

همچنین، روز یکشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۱، روح الله زرین، خبرنگار ساکن شهرستان قروه از توابع استان کردستان، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی روح زرین با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، روح الله زرین، در تاریخ  ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی در شهرستان قروه بازداشت شده بود. 

افزون بر این، زهرا (نازنین) مرادخانلو و امید گوزلی، دو شهروند تحت بازداشت و بلاتکلیف در زندان مرکزی شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

براساس این گزارش، زهرا (نازنین) مرادخانلو و امید گوزلی، بطور جداگانه و با تودیع وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی تبریز صورت گرفته و آنها بابد در انتظار ابلاغیه دادگاه خود باشند. 

علیرغم آزادی امید گوزلی و زهرا (نازنین) مرادخانلو با تودیع وثیقه اما تا لحظه تنظیم این خبر از جزئیات پرونده و عناوین اتهامی آنها اطلاع دقیقی در دست نیست.

لازم به ذکر است، امید گوزلی، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ و زهرا (نازنین) مرادخانلو هم در تاریخ ۸ آذرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز بازداشت شده بودند. 

اتحادیه آزاد کارگران ایران هم در خبری اعلام کرد؛ ژیلا خیر، فعال صنفی معلمان و دبیر هنر، ساکن شهرستان کازرون از توابع استان فارس، پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد. 

لازم به اشاره است، ژیلا خیّر، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در شهرستان کازرون بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شده بود. 

وبسایت کردپا هم در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱، هیدی ناظمی و پیمان منصوری، اهل شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان مهاباد آزاد شدند. 

علیرغم آزادی هیدی ناظمی و پیمان منصوری با تودیع وثیقه اما تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این دو شهروند اطلاع دقیقی به دست نیامده است. 

لازم به ذکر است، هیدی ناظمی و پیمان منصوری، در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان مهاباد بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل و پس از مدتی به زندان مهاباد منتقل شده بودند. 

همچنین، روز دوشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱ اسماعیل محمودپور، ٣٢ ساله، فرزند: محمد، اهل: شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان شهرستان نقده آزاد شد.

لازم به ذکر است، اسماعیل محمدپور، در تاریخ ۵ آبان‌ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت شده بود. 

افزون‌ بر این، طی روزها اخیر، صنعان ابوبکر لاهیجانی، پتواد: ۱۳۷۵، فرزند: محمد، اهل: شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، با تودیع وثیقه از زندان شهرستان نقده آزاد شد.

لازم به ذکر است،  صنعان ابوبکر لاهیجانی، در جریان اعتراضات پیرانشهر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱، محمد شباهتی، فعال دانشجویی و از بازداشت شدگان اعتراضات دانشجویان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی محمد شباهتی، پس از اتمام بازجوئی ها و با تودیع وثیقه صورت گرفته است. 

لازم به ذکر است، محمد شباهتی، فعال صنفی دانشجویی دانشگاه تهران و عضو پیشین شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل، در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، بازداشت شده بود. 

افزون بر این، روز دوشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱، نازیلا معروفیان، خبرنگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، از بازداست شدگان در ارتباط با اعتراضات سراسری، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ وثیقه ۶۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

لازم به اشاره است، نازیلا معروفیان، در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از انتشار مصاحبه ای که با امجد امینی پدر مهسا امینی انجام داده بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل و مدتی زیادی را در بلاتکلیفی سپری کرده بود. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، سحر آذرپیرا، دانشجوی رشته مرمت در دانشکده هنر و معماری دانشگاه اصفهان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

لازم به اشاره است، سحر آذرپیرا، در تاریخ ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

روزنامه شرق هم‌ در خبری افزود؛ امروز سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، مهدی بیک، روزنامه نگار و دبیر سیاسی روزنامه اعتماد، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

لازم به ذکر است، مهدی بیک، در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و مدت کوتاهی را در اعتصاب غذا بسر برده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی متهم به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هامحمد شباهتی فعال دانشجوییمهر ماه ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱ژیلا خیرمهر۱۴۰۱اعتراضات سراسری مهرامیدگوزلیمهدی بیک روزنامه‌نگارپدرام غفوریبهزادترکمانتظاهرات سراسریکنکور ۱۴۰۱،تظاهرات سراسری ۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱صنعان ابوبکر لاهیجانیژیلاخیراعتراضات سراسری آبانامید گوزلیپوریا فریدیکمال ظاهریمحمود اوجاقلوروزنامه نگارتظاهرات سراسری در ایرانتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱کشته شدگان آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱تظاهرات سراسری،هیدی ناظمیصونارحمان زادهروح اله زرینکیان میراحمدیپارساافشارنیامحموداوجاقلوروزنامه اعتماداحضار و بازداشت دانشجویاناعتراضات سراسری ۱۴۰۱احضاروبازداشت دانشجویانتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱کشته شدگان اعتراضات ۱۴۰۱آذر ۱۴۰۱سونا رحمان زادهروح الله زرینمانی نوریپارسا افشارنیاشقایق فاضلیبازداشت دانشجویانپیمان منصوریبازداشت دانشجویان ایراناسماعیل محمودپوراعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱امیررضا حسینیتظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱سونارحمان زادهتظاهرات سراسری۱۴۰۱،هیمن مجیدپورریبوار نجفیانزهرا مراخانلوبازداشت پیمان منصوریبازداشت دانشجویان معترضنازیلا معروفیاناعتراضات سراسری آبان۱۴۰۱آذرماه۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان اعتراضات سراسریصونا رحمان زادهتظاهرات سراسری آبان ۱۴۰۱ارسلان دیوارگرمحمدمهدی اسماعیلیسحر آذرپیرااعتراضات سراسریمحمد شباهتیمهرماه۱۴۰۱نازیلامعروفیانعلی اسدالهیآذر ماه ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱زهرامرادخانلوبازداشت شدگان تظاهرات سراسریملاصالح احمدیمحمد مهدی اسماعیلیسحرآذرپیراروزنامه نگاریمحمدشباهتیمهر ۱۴۰۱آبانماه ۱۴۰۱علی اسداللهیاعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱روزنامه‌نگارنازنین مرادخانلومهدی بیکپدرام‌غفوریبهزاد ترکمانابوبکرلاهیجانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading