دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

بازداشت و بلاتکلیفی ۴۸ تَن از شهروندان و آزادی ۸ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
411

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای تهران، اهواز، چابهار، سنندج، تبریز، راسک، مشهد، اصفهان، چابهار، دستکم ۴۳تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۵شهروند تحت بازداشت در اصفهان، رشت، تهران، تبریز و کرج، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند.‌ از سوی دیگر، ۸شهروند بازداشت شده در شهرهای ایلام،‌ کرج، تهران، خوی و شاهین شهر، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه یا کفالت آزاد شدند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، محمدعلی کامفیروزی، احمد بختیاری، مهران شنهوازی، محمد گمشادزهی، مهران شهنوازی، تینا خدری، ثنا خدری، ثنا خدامرادی، رضوان بازانی قلعه، هانیه چهاردولی، بیتا ویسی، محمد اوجاقلو، وحیده خانپور، کسرا کریمی، عارف دهقانی، آرمان اسکویی، (۲۳ شهروند با هویت نامشخص)، رضا نادرپور، مریم صدرنیا، متینه خدایار، مهران شهنوازی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و استان اصفهان، بازداشت شدند. همچنین، عزت الله جعفری، محمد آرن (مجید) زیرک، ماکان داوری، میلاد عبدی، رضا نادرپور، بازداشت شده توسط نیروهای‌ امنیتی در استانهای اصفهان، گیلان، تهران، آذربایجان شرقی و استان البرز، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. از سوی دیگر، سونیا شریفی، امیرحسین رحیمی، دانیال آیتی، جواد فتحلو، پرتو شهوندی، پگاه شهوندی، سپیده شهوندی و حمید رحمتی شهروندان بازداشتی در استانهای ایلام، تهران، البرز، آذربایجان غربی و اصفهان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه یا کفالت آزاد شدند.

براساس این گزارش، روز یکشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱، احمد بختیاری، فرزند: محمود، متولد: ۱۳۷۴، ساکن شهر اهواز مرکز استان خوزستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “آقای بختیاری به دلیل فعالیت در فضای مجازی توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود در کیانپارس اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. خانواده وی نیز تحت فشار نیروهای امنیتی، در بی خبری از این شهروند بسر میبرند؛ امری که موجب افزایش نگرانی آنها شده است.” 

همچنین، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، سحر آذر پیرا، متولد: ۱۳۸۳، ساکن استان اصفهان، علیرغم گذشت ۶۰ روز از تاریخ بازداشت کماکان در وضعیت بلاتکلیفی بسر میبرد. 

براساس این گزارش، علت بازداشت این شهروند ساکن اصفهان انتسار مطالبی در خصوص وضعیت جاری کشور در صفحات شخصی خود با مصادیق حقوقی اتهامات (انتشار تصویر بی حجاب از خود در خیابان)، (اقدام علیه امنیت کشور) و (شرکت در یک گروه در شبکه های اجتماعی) عنوان شده است. 

لازم به ذکر است، سحر آذرپیرا، در تاریخ ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش از قبیل گوشی تلفن‌همراه، سپس بازداشت شد.‌ 

در خبری دیگر، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، عزت الله جعفری، زندانی سیاسی پیشین، علیرغم گذشت ۹ روز از تاریخ بازداشت در بلاتکلیفی بسر می برد. 

یک منبع نزدیک به عزت الله جعفری به حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”پس از بازداشت و انتقال آقای جعفری به شعبه بازپرسی در دادسرا بنا به درخواست ضابط امنیتی برای وی قرار بازداشتی به مدت ۱ ماه صادره و اتهامات وی (تبلیغ علیه نظام) و (همکاری با دووَل خارجی) عنوان شده است.”

لازم به اشاره است، عزت الله جعفری، در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱، در مرکز خرید (سیتی سنتر) در استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

عزت الله جعفری، در سال ۱۳۹۶ به تحمل ۱ سال حبس تعزیری توام با تبعید به زندان کرمان محکوم و پس از سپری کردن دوران حبس خود آزاد شده بود.‌

در ادامه نیز، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، محمد آرن (مجید) زیرک خشت مسجدی، شهروند ساکن شهر رشت مرکز استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. 

یک‌ منبع نزدیک به این شهروند در گفتگو با حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”اتهامات تفهیم شده به محمد آرن (مجید)خشت مسجدی، در مرحله بازپرسی (اخلال در نظم عمومی) و (حضور در تجمعات غیر قانونی) عنوان و برای آزادی وی وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان صادر شده اما بازپرس دادسرا از قبول وثیقه برای آزادی محمد سر باز می زند. وی پس از بازداشت در وضعیت روحی نامناسبی قرار گرفته و با توجه به بیماری زمینه ای به وخامت حال نیز روبرو است.” 

لازم به ذکر است، محمد آرن (مجید) خشت مسجدی، در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، حوالی میدان مادر در شهر رشت توسط ماموران امنیتی بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. 

در ادامه نیز، روز پنجشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱، مریم صدرنیا – وکیل پایه یک دادگستری به همراه متینه خدایار، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی آنها در شهرک آتی ساز واقع در تهران بازداشت شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”مریم صدرنیا و متبنه خدایار در یک مکان توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند و از وضعیت آنها اطلاع دقیقی در دسترس نیست.” 

در خبری دیگر، روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، وحیده خانپور، ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، دانش‌آموخته‌ رشته‌ی فرش، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، بازداشت وحیده خانپور، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل پدری وی صورت گرفته است.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند و محل نگهداری وی، اطلاعی در دست نیست. 

از سوی دیگر، روز یکشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱، محمود اوجاقلو در تهران، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، محمود اوجاقلو، هنگام یورش ماموران امنیتی به محل کار وی در تماس کوتاه به خانواده خود اطلاع رسانی کرد اما تا این لحظه از علت بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده وی اطلاعی در دسترس نیست.‌ 

لازم به ذکر است، محمود اوجاقلو، پیشتر هم در سال۱۳۹۳ به اتهام (برگزاری مراسم روز جهانی زبان مادری) توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

همچنین، امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، رضا نادرپور، شهروند اهل سرسکند از توابع شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی علیرغم گذشت ۵۱ روز از تاریخ دستگیری، به دلیل عدم توانایی مالی در تامین وثیقه تعیینی، در زندان مرکزی شهر تبریز بسر میبرد.

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده آقای نادرپور در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”اتهام تفهیم شده به رضا در مرحله بازپرسی (شرکت در تظاهرات غیرقانونی به قصد بر هم زدن نظم عمومی) عنوان شد و با توجه به وثیقه صادره و ناتوانی خانواده وی در تامین وثیقه درخواست شده رضا نادرپور بطور بلاتکلیف در زندان بسر می برد.”

لازم به اشاره است، رضا نادرپور، در تاریخ  ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات مردمی در شهر تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان این شهر منتقل شد. 

در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱، سید آرمان اسکویی، متولد: ۱۳۷۴، ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند ۲۷ ساله در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “ماموران امنیتی ابتدا آرمان اسکویی خودروی وی را که در خیابان احمد آباد مشهد در مکانی که تجمعات اعتراضی در آنجا برگزار شده بود توقیف کردند و سپس در تماسی تلفنی به وی اعلام کردند برای تحویل گرفتن خودروی خود به یکی از مقرهای نیروی انتظامی مراجعه کند و پس از حضور آرمان در آن مکان وی را بازداشت کردند.”

این منبع مطلع در ادامه افزود:“پس از بازداشت آرمان خانواده موفق به ملاقات با وی شدند و او تاکید کرده که فقط لاستیک آتش زده و عمل خلاف دیگری انجام نداده اما بازپرس پرونده به همراه بازجویان وی را تهدید کردند برای وی حکم محاربه می‌گیرند.”

بعلاوه، طی روزهای اخیر، ماکان داوری، ساکن شهرستان لنگرود از توابع استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری پس از انتقال به دادسرا تفهیم اتهام شد. 

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به وی (اخلال در نظم و آسایش عمومی)، (تبلیغ علیه نظام) و (اجتماع و تبانی بر ضد امنیت ملی) عنوان شده است. 

لازم به اشاره است، این نوجوان متولد؛ ۱۳۸۲، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ امروز جمعه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، کسرا کریمی، دانشجوی سال دوم رشته دامپزشکی در دانشگاه آزاد واحد شهر کرج، علیرغم گذشت ۶۲ روز از تاریخ بازداشت در وضعیت بلاتکلیف در زندان قزلحصار کرج بسر می برد. 

براساس این گزارش، کسرا کریمی، در تاریخ ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر کرج مرکز استان البرز بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام به زندان قزلحصار کرج منتقل شد. 

وبسایت امتداد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۲۴ آذر ماه۱۴۰۱، محمدعلی کامفیروزی، فعال سابق دانشجویی و وکیل پایه یک دادگستری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

محمدعلی باقرپور، وکیل مدافع محمد کامفیروزی در تشریخ وضعیت موکل خود گفت:”ظاهراً موکلم صبح چهارشنبه در مراجعه به دادسرای اوین برای پیگیری پرونده‌های تحت وکالت خود مورد بازداشت قرار گرفته است.”

باقرپور در ادامه افزود:”روز پنجشنبه آقای کامفیروزی را با چشم‌بند و دستبند به همراه مامورین برای تفتیش منزلش منتقل کردند اما هنوز علت بازداشت مشخص نیست. ضمن اینکه، موکلم به سامانه سنا دسترسی داشته و ابلاغ‌ها مرتبا در اختیار او قرار می‌گیرد. لذا به راحتی می‌توانستند از این طریق، او را احضار کنند.” 

خبرگزاری هم در خبری اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، بیست دو تن از شهروندان ساکن استان استان اصفهان با عنوان اتهامی (واینرهایی که در فضای مجازی فعالیت‌ های مجرمانه داشتند) توسط ماموران اطلاعات سپاه صاحب الزمان این استان بازداشت شدند.

اطلاعات سپاه صاحب الزمان اصفهان ادعا کرد:”این شهروندان که در فضای مجازی (فعالیت‌ های مجرمانه) داشتند و بر ترویج (ابتذال و بی بندوباری) در صفحات خود و کسب درآمد کلان از آن به دنبال تحریک جوانان و نوجوانان برای شرکت در (اغتشاشات) بودند، بازداشت و صفحات مجازی آنها نیز مسدود شد.”

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱، مهران شهنوازی، اهل شهرستان خاش از توابع استان سیستان و بلوچستان، فرزند: نوروز، دانشجوی رشته شیمی دانشگاه در دریانوردی چابهار، به همراه محمد گمشادزهی، دانشحوی رشته مکانیک، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان چابهار بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال شدند.

به گفته یک منبع مطلع:”مهران روز ۱۴ آذر، توسط ماموران امنیتی در یکی از خیابانهای چابهار بازداشت شده و خانواده وی با وجود پیگیریهای زیاد هنوز موفق نشدند خبری از وضعیت فرزندشان بدست بیاورند.” 

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و وضعیت حقوقی پرونده این دانشجوی تحت بازداشت اطلاعی در دسترس نیست. 

کمپین فعالین بلوچ هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، عارف دهقانی، شهروند اهل سنت و محافظ مولانا حافظ عبدالغفار نقشبندی، اهل سهرستان راسک از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداست شد.

براساس این گزارش، بازداشت عارف دهقانی زمانی صورت گرفت که وی در حال تردد در یکی از خیابانهای شهرستان راسک بوده است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و روند حقوقی پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست. 

کُردپا هم با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱، تینا خدری، ثنا خدامرادی، رضوان بازانی‌قلعه و هانیه چهاردولی، چهار تن دیگر از دانشجویان دانشکده فنی دخترانه شهر سنندج مرکز استان کردستان در مقابل درب خوابگاه این دانشکده، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

همچنین، روز شنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۱، بیتا ویسی، دیگر دانشجوی دانشکده فنی و حرفه ای شهر سنندج مرکز استان کردستان در ارتباط با اعتراضات دانشجویی در مرکز آموزش عالی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از نام ارگان بازداشت کننده، مصادیق حقوقی اتهامات و روند رسیدگی به پرونده این دانشجویان تحت بازداشت اطلاعی در دسترس نیست. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ اعلام کرد؛ امروز جمعه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، میلاد عبدی، دانشجوی رشته مددکاری اجتماعی در دانشگاه علامه طباطبایی و از بازداشت شدگان‌ اعتراضات سراسری علیرغم گذشت ۴۱ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد. 

براساس این گزارش، تداوم بلاتکلیفی میلاد عبدی در حالی است که وی در زمان بازجوئی توسط بازجوی پرونده مورد ضرب و شتم قرار گرفته و پرده گوش وی آسیب جدی دیده و بنا بر اعلام بهداری زندان پرده گوش وی پاره شده است و از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان هم محروم است. 

لازم به ذکر است، میلاد عبدی، در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای لباس‌ شخصی، در محدوده خوابگاه دانشجویی بازداشت و جهت بازجوئی به زندان اوین منتقل شد. 

از سوی دیگر، طی روزهای اخیر، جواد فتحلو، ساکن شهرستان خوی و سوپروایزر بیمارستان چالدران و امیرالمومنین خوی، از بازداشت سدگان‌اعتراضات سراسری، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از زندان شهرستان خوی آزاد شد. 

از مصادیق حقوقی اتهام یا اتهامات تفهیم شده به جواد فتحلو در مرحله بازجوئی و بازپرسی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، جواد فتحلو، در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان‌ برگزاری اعتراضات سراسری در شهرستان خوی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، به زندان خوی منتقل شده بود.

روزنامه اعتماد اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، امیرحسین رحیمی، متولد: ۱۳۸۶، ساکن کرج مرکز استان البرز، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری پس از تودیع فیش حقوقی با تودیع کفالت آزاد شد. 

پس از آزادی این نوجوان ۱۵ ساله، خبرنگار روزنامه اعتماد با انتشار توییتی از آزادی وی خبر داد. 

لازم به ذکر است، امیرحسین رحیمی، در مهر ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

کردپا هم در خبری کوتاه اعلام کرد؛ روز پنج‌شنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۱، سونیا شریفی، دختر نوجوان متولد: ۱۳۸۴، اهل: شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام، پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه از کانون اصلاح و تربیت ایلام آزاد شد. 

علیرغم آزادی این دختر ۱۷ ساله با تودیع وثیقه از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی در مرحله بازپرسی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، سونیا شریفی، در ساعات پایانی ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱، در اتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهرستان آبدانان بازداشت شده بود. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری کوتاه اعلام کرد؛ در ساعات پایانی پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، دانیال آیتی، دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته برق و الکترونیک در دانشگاه صنعتی شریف، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام از زندان اوین آزاد شد. 

لازم به اشاره است، دانیال آیتی، در تاریخ ۸ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنینی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.‌ 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد؛ عصر روز پنجشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱، حمید رحمتی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، ساکن شهرستان شاهین شهر از توابع استان اصفهان پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام به قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد. 

همچنین، اتهامات تفهیم شده به حمید رحمتی در مرحله بازپرسی (اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده است.

لازم به ذکر است، حمید رحمتی، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، در حالی که پلاکاردی را به نشانه اعتراض بالای سر گرفته و در ورودی منزل شخصی خود که در یک کوچه فرعی قرار دارد ایستاده بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، پرتو شهوندی – دانشجوی مقطع دکترا در رشته ریاضی در دانشگاه تربیت مدرس تهران و روز سه شنبه ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۱، پگاه شهوندی، دانش‌آموخته‌ دانشگاه امیرکبیر تهران و سپیده شهوندی،  آزاد شدند. 

از میزان وثیقه یا قرار کفالت صادره و مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به این ۳ خواهر اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، پگاه شهوندی، پرتو شهوندی و سپیده شهوندی، در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بودند. 

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار و گسترش بازداشت شهروندان در خصوص اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

سازمان عفو بین‌الملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

در پی شدت گرفتن اعتراضات و افزایش موج بازداشتها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازمان‌ ملل متحد به درخواست آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را با هدف بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران برگزار کرد و به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی وقایع صورت گرفته در ایران رای مثبت داد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاعزت الله جعفریحمید رحمتیمحمدعلی کامفیروزی وکیل دادگستریبازداشت شدگان اعتراضاتمیلاد عبدیاعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱آذر ماه ۱۴۰۱بیتا ویسیآرمان اسکوییمحمداجاقلوثنا خدامرادیاحمد بختیاریامیرحسین رحیمینقض حقوق شهروندی فعالان مدنی در ایرانبازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتگاهمهرماه۱۴۰۱میلادعبدیاعتراضات سراسری آبان۱۴۰۱آذر۱۴۰۱سونیاشریفیآرمان اسکوئیمحمد اجاقلوثناخدامرادیاحمدبختیاریامیر حسین رحیمیبازداشت بلاتکلیفیحمیدرحمتیحقوق بشر در ایران،مهر ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱سونیا شریفیاعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات آبان۱۴۰۱عارف دهقانیمحمد اجاق لوثناخدریبازداشت محمدعلی کامفیروزیبازداشت شدگان‌اعتراضاتبلاتکلیفی در بازداشتزندانی سیاسی حمیدرحمتینقض حقوق بشر در ایران،مهر ماه ۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱تظاهرات سراسری،مهر۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات مهر ۱۴۰۱کسرا کریمیمحمداجاق لوثنا خدریرضانادرپورحقوق بشر ایرانتظاهرات سراسریتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱تظاهرات سراسری ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱پرتو شهوندیایران۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات شهریور۱۴۰۱کسراکریمیهانیه چهاردولیتیناخدریماکان داوریتظاهرات سراسری در ایراناعتراضات سراسری ۱۴۰۱حمید رحمتی فعال صنفی فرهنگیانتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱پگاه شهوندیاعتراضات سراسری آذرماه ۱۴۰۱مهران شهنوازیکسری کریمیهانیه چهاردوریتینا خدریمحمد آرن زیرکحقوق بشرموارد نقض حقوق بشربازداشت شدگان اعتراضات آبان ماهاعتراضات سراسری ایرانحمیدرحمتی فعال صنفی فرهنگیانبازداشت شدگان اعتراضات سراسریسپیده شهوندیعزت اله جعفریمتینه خدایاروحیده خانپوررضوان بازانی قلعهمحمدگمشادزهیمجید زیرکزندانی سیاسیبازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتمحمدعلی کامفیروزیاعتراضات سراسری تهرانبازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱جواد فتحلودانیال آیتیمریم صدرنیارضا نادرپوروحیده خان پوررضوان بارزانی قلعهمحمد گمشادزهیپرتوشهوندی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.