رحیم غلامی, زندانی سیاسی؛ وخامت حال و انتقال به بهداری زندان مرکزی اردبیل

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, “رحیم غلامی”, فعال ملی مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی اردبیل, به دلیل تداوم محرومیت از دسترسی به خدمات پزشکی بدلیل بیماری آسم و عفونت کلیه دچار بیهوشی شد و پس از انتقال به بهداری این زندان و بستری با اکسیژن احیا و پس از چند ساعت به بند زندان بازگردانده شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, “رحیم غلامی”, زندانی سیاسی و فعال ملی مدنی محبوس در اندرزگاه ۱ بند ۱ اتاق ۵ زندان مرکزی اردبیل, که از بیماری تنگی نفس « آسم » و عفونت کلیه توام با درد رنج می برد پس از بیهوشی طولانی مدت و انتقال به بهداری این زندان و بستری در این بخش از زندان بوسیله اکسیژن احیا و سپس به بند زندان بازگردانده شد. وضعیت جسمانی این زندانی سیاسی وخیم گزارش شده و نیاز مبرم به اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان و درمان تحت نظر پزشک متخصص دارد اما این زندانی سیاسی در سایه بی توجهی مسئولان مربوطه از این حق محروم مانده است. حقوق بشر در ایران در تاریخ ۹ آبان ماه سالجاری با انتشار گزارشی محرومیت “رحیم غلامی از دسترسی به خدمات پزشکی را اطلاع رسانی کرده بود.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ رحیم غلامی نویسنده و زندانی سیاسی و فعال ملی مدنی روز دوشنبه هفته جاری به جهت تنگی نفس ( آسم ) و عفونت در کلیهها بیهوش و پس از انتقال به بهداری زندان مرکزی اردبیل ضمن بستری، ساعتها زیر تنفس مصنوعی با ماسک اکسیژن قرار گرفت.
این منبع مطلع همچنین گفت؛ مسئولان زندان مرکزی اردبیل در اعتراضِ همبندی های این نویسنده و فعال ملی مدنی به چرایی عدم اعزام او جهت درمان به خارجِ از زندان اعلام کردند که تصمیمات مرتبط با این زندانی توسط نیروهای امنیتی گرفته میشود اما علیرغم وخامت در وضعیت جسمانی “رحیم غلامی” و نبود امکانات درمانی موثر در بهداری زندان اردبیل، مسئولین مربوطه از اعزام وی به درمان در خارج از زندان ممانعت بعمل میآورند.
لازم به ذکر است, رحیم غلامی, در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۸, جهت اجرای حکم حبس ۱ ساله خود که پیشتر توسط شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل به ریاست مستشاران؛ به ریاست “بلال مظفری” و “مرحمت شهباززاده” از بابت اتهام “توهین به خمینی” تائید شده بود بازداشت و به زندان اردبیل منتقل شد.
- بیشتر بخوانید؛ رحیم غلامی, فعال ملی مدنی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد / سند
- بیشتر بخوانید؛ رحیم غلامی, فعال ملی مدنی جهت اجرای حکم حبس به زندان منتقل شد
لازم به ذکر است, “رحیم غلامی”, نویسنده و شاعر و فعال ملی مدنی, پیش از این و در مرحله بدوی در تاریخ ۱۳ خردادماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب اردبیل, به ریاست “قاضی خدادادی” از بابت اتهامات؛ “عضویت در تشکیلات گاماج”، “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب غیر واقع در جلسات و فضای مجازی” که البته از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات گاماج” و “تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب غیر واقع در جلسات و فضای مجازی” تبرئه و از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ رحیم غلامی, فعال ملی مدنی محاکمه شد
- بیشتر بخوانید؛ محکومیت رحیم غلامی, شاعر و نویسنده به حبس تعزیری
رحیم غلامی, در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی اردبیل در حالی که در خیابان مشغول تردد بود بازداشت و همزمان پس از بازداشت نیروهای امنیتی با یورش به منزل وی اقدام به تفتیش منزل وی کرده و برخی لوازم شخصی شامل: کتب, دست نوشته ها و لب و تاب وی را نیز ضبط و به همراه خود بردند.
- بیشتر بخوانید: رحیم غلامی, شاعر و نویسنده ساکن اردبیل بازداشت شد
رحیم غلامی پس از اتمام مراحل بازجوئی و انتقال به زندان مرکزی اردبیل در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ از سوی شعبه معاونت بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل به ریاست «قاضی نونهال» از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام”و”توهین به مقامات”تفهیم اتهام شد و در همان تاریخ برای وی قرار وثیقه به مبلغ ۵۰ میلیون تومان صادر شده بود که با توجه به به تامین وثیقه از سوی خانواده و بستگان این فعال ملی مدنی, با کار شکنی مسئولین امنیتی و عدم موافقت با وثیقه ی صادره از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب اردبیل و ممانعت ارگانهای امنیتی باعث جلوگیری از آزادی وی شده بود.
در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۸, رحیم غلامی شاعر و فعال فرهنگی محبوس در بند سلامت زندان مرکزی اردبیل از سوی چند فرد سابقه دار و متهم به جرائم خطرناک مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفته بود که این مورد با وساطت چند تن از زندانیان دیگر خاتمه پیدا کرد.
این فعال ملی مدنی نهایتا در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان مرکزی اردبیل آزاد شد.
در تاریخ ۱۷ مردادماه ۱۳۹۸, “رحیم غلامی”, فعال ملی مدنی و نویسنده, ساکن اردبیل, با توجه به پیامک دریافتی از سوی واحد ابلاغ قوه قضائیه, جهت رسیدگی بر پرونده مفتوحه خود در مرحله تجدیدنظرخواهی به تاریخ رسیدگی ساعت ۱۰ صبح روز ۵ شهریورماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل احضار شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ رحیم غلامی, فعال ملی مدنی به دادگاه تجدیدنظر احضار شد
رحیم غلامی, در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۷ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اردبیل با اتهام ” تشکیل گروه و دسته به قصد بر هم زدن امنیت ملی مورد محاکمه قرار گرفته بود. در این پرونده علاوه بر رحیم غلامی ۴ تن دیگر از فعالان اجتماعی اردبیل بنامهای: عسگر اکبرزاده، علی واثقی، مهدی هوشمند و سعید صادقی فر مورد محاکمه قرار گرفته بودن که جملگی این افراد از اتهام فوق تبرئه شده بودند.
- بیشتر بخوانید؛ دادگاه پنج تن از فعالان مدنی در اردبیل برگزار شد
- بیشتر بخوانید؛ تبرئه پنج فعال اجتماعی ساکن اردبیل از اتهامات مطروحه
این فعال ملی مدنی, پیشتر نیز در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷ در ارتباط با تجمع سالانه قلعه بابک در شهر اردبیل بازداشت و مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ افزایش شمار بازداشت شدگان قلعه بابک به حدود ۸۰ تن رسید
- بیشتر بخوانید؛ آزادی شماری از بازداشت شدگان تجمعات قلعه بابک
رحیم غلامی نویسنده کتاب های “فولکلوروموزدان بیر یارپاق”، “آتالار سوزو” و “فولکلور ناغیل لاری” می باشد که توسط انتشارات “یایلیق” به چاپ رسیده است.
بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترکزبان هستند که اغلب آنان در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترکزبان را توام با تبعیض میدانند و منع تدریس زبانهای غیر فارسی در مدارس را یکی از برجستهترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.
سرکوب فعالان ملی مدنی از مصادیق بارز آزادی بیان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که در آنها به صراحت بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید بدون ملاحظات مرزی و به هر طریق ممکن را مورد تاکید قرار داده است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.