دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

محکومیت رحیم غلامی, شاعر و نویسنده به حبس تعزیری

0
777

شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب اردبیل طی حکمی رحیم غلامی, فعال ملی مدنی و شاعر و نویسنده اهل اردبیل را از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸, رحیم غلامی, فعال ملی مدنی و شاعر و نویسنده اهل اردبیل, از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم و حکم صادره به وی ابلاغ شده است. 

رحیم غلامی, نویسنده و شاعر و از فعالان ملی مدنی , توسط شعبه اول دادگاه انقلاب  اردبیل, به ریاست “قاضی خدادادی” از بابت اتهامات؛ “عضویت در تشکیلات گاماج”، “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب غیر واقع در جلسات و فضای مجازی” که البته از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات گاماج” و “تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب غیر واقع در جلسات و فضای مجازی” تبرئه و از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است. 

رحیم غلامی در طی جلسه دادرسی ضمن تکذیب اتهام “عضویت در تشکیلات گاماج” آن را سناریوی جدید از طرف اداره اطلاعات اردبیل دانسته بود. 

 در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی اردبیل در حالی که در خیابان مشغول تردد بود بازداشت و همزمان پس از بازداشت نیروهای امنیتی با یورش به منزل وی اقدام به تفتیش منزل وی کرده و برخی لوازم شخصی شامل: کتب, دست نوشته ها و لب و تاب وی را نیز ضبط و به همراه خود بردند. 

رحیم غلامی پس از اتمام مراحل بازجوئی و انتقال به زندان مرکزی اردبیل در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ از سوی شعبه معاونت بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل به ریاست «قاضی نونهال» از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام”و”توهین به مقامات”تفهیم اتهام شد و در همان تاریخ برای وی قرار وثیقه به مبلغ ۵۰ میلیون تومان صادر شده بود که با توجه به به تامین وثیقه از سوی خانواده و بستگان این فعال ملی مدنی,  با کار شکنی مسئولین امنیتی و عدم موافقت با وثیقه ی صادره از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب اردبیل و ممانعت ارگانهای امنیتی باعث جلوگیری از آزادی وی شده بود. 

در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۸, رحیم غلامی شاعر و فعال فرهنگی محبوس در بند سلامت زندان مرکزی اردبیل از سوی چند فرد سابقه دار و متهم به جرائم خطرناک مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفته بود که این مورد با وساطت چند تن از زندانیان دیگر خاتمه پیدا کرد. 

این فعال ملی مدنی نهایتا در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸, با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان مرکزی اردبیل آزاد شد. 

همچنین آقای غلامی در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۷ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اردبیل با اتهام ” تشکیل گروه و دسته به قصد بر هم زدن امنیت ملی مورد محاکمه قرار گرفته بوددر این پرونده علاوه بر رحیم غلامی ۴ تن دیگر از فعالان اجتماعی اردبیل بنامهای: عسگر اکبرزاده، علی واثقی، مهدی هوشمند و سعید صادقی فر مورد محاکمه قرار گرفته بودن که جملگی این افراد از اتهام فوق تبرئه شده بودند. 

این فعال ملی مدنی, پیشتر نیز در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷ در ارتباط با تجمع سالانه قلعه بابک در شهر اردبیل بازداشت و مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شده بود.

رحیم غلامی نویسنده کتاب های “فولکلوروموزدان بیر یارپاق”، “آتالار سوزو” و “فولکلور ناغیل لاری” می باشد که توسط انتشارات “یایلیق” به چاپ رسیده است.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان ملی مدنی از مصادیق بارز آزادی بیان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که در آنها به صراحت بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید بدون ملاحظات مرزی و به هر طریق ممکن را مورد تاکید قرار داده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عالادنه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading