جمعه , ۱۱ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 31

جلسه محاکمه آتنا دائمی و مریم اکبری منفرد برگزار خواهد شد

0
1124

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹, جلسه دادرسی به پرونده آتنا دائمی و مریم اکبری منفرد, دو زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از بابت پرونده ای که در زندان اوین بر علیه این افراد باز شده در تاریخ ۱۰ شهریور ماه سالجاری برگزار خواهد شد. 

به گزارش حقوق  بشر در ایران, روز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹, آتنا دائمی – فعال مدنی و مریم اکبری منفرد- زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین با اتهام اخلال در نظام زندان از طریق سر دادن شعار بر ضد حکومت جمهوری اسلامی توسط شعبه دادگاه کیفری ۲ تهران واقع در مجتمع قضائی قدس, محاکمه خواهند شد. این پرونده اخیراً و در دورانی که آتنا دائمی و مریم اکبری منفرد در زندان بسر می برند بر علیه آنها تشکیل شده است. مریم اکبری منفرد در حال تحمل حبس تعزیری ۱۵ ساله خود از بابت اتهام محاربه از طریق ارتباط با سازمان مجاهدین خلق است. آتنا دائمی هم در حال تحمل حبس تعزیری ۷ ساله خود است اما این فعال حقوق کودک اخیرا در پرونده ای دیگر به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

در تاریخ ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, مریم اکبری منفرد, زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از سوی بازپرس شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران برای حضور در جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام به دلیل سردادن شعار علیه جمهوری اسلامی در شب ۲۲ بهمن” احضار شد اما بدلیل عدم حضور وکیل مدافع وی و عدم ارسال ابلاغ کتبی از حضور در این جلسه بازپرسی سرباز زد.

همچنین آتنا دائمی هم  در تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, پس از انتقال به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت « دادسرای مقدس », از بابت اتهام جدید اخلال در نظم زندان از طریق شعار علیه جمهوری اسلامی در شب ۲۲ بهمن تفهیم اتهام شده بود. 

در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, آتنا دائمی, در پرونده ای دیگر با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم زندان با شکایت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران, توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد و با حضور آتنا دائمی بعنوان متهم و مصطفی نیلی و عباس امیری بعنوان وکلای مدافع این زندانی سیاسی محاکمه و در تاریخ ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹, “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “اخلال در نظم زندان” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

تشکیل این جلسه دادرسی در حالی صورت گرفته که آتنا دائمی در پرونده ای دیگر در تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۹, پس از انتقال از بند زنان زندان زندان اوین به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت تهران از بابت اتهام “اخلال در نظم زندان از طریق شعار علیه جمهوری اسلامی در شب ۲۲ بهمن” تفهیم اتهام شد. 

در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, آتنا دائمی از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “اخلال در نظم زندان” با شکایت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران, توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد و با حضور آتنا دائمی بعنوان متهم و مصطفی نیلی و عباس امیری بعنوان وکلای مدافع این زندانی سیاسی تفهیم اتهام شده بود. 

در تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, آتنا دائمی, در اعتراض به عدم رعایت اصول ابلاغ و اطلاع رسانی به وی برای حضور در جلسه دادرسی از بابت پرونده جدید خود از حضور در جلسه دادگاه امتناع کرده بود. پس از آن نیز طی ۲ مرحله این فعال مدنی بدلیل عدم رعایت اصول دادرسی عادلانه از حضور در جلسه دادرسی سر باز زده بود. 

 این زندانی سیاسی از بابت ۳ اتهام در بهمن ماه ۱۳۹۸,  از سوی شعبه ۳ بازپرسی دادسرای امنیت تهران بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

لازم به ذکر است؛ آتنا دائمی در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸, پس از تحمل ۲ هفته بازجوئی در بند امنیتی ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین که از بابت اتهامات مرتبط با برگزاری تحصن اعتراضی که به همراه ۷ تن دیگر از زنان زندانی سیاسی محبوس در این بند برگزار کرده بودند به بند زنان زندان اوین اوین بازگردانده شده بود. 

پیش از این و در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۸, ”حسین دائمی”, پدر “آتنا دائمی”, با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت؛ “خبرهایی رسیده که دخترم رو به انفرادی منتقل کردن، شرایط آتنا خطرناکه و پزشک آتنا درخواست بستری فوری اورژانسی داده، دخترم رو به جای بیمارستان به انفرادی بردند. مسئولیت جان آتنای من با رئیس زندان است یعنی کسانیکه دستور انتقال به انفرادی برای دخترم را صادر کرده.

همچنین در تاریخ ۸ دی ماه ۱۳۹۸و در نهمین روز از بی خبری از وضعیت “آتنا دائمی” و گسترش موجی از نگرانی در میان اعضای خانواده این زندانی سیاسی پس از مراجعه آنها به همراه خانواده های زندانیان سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین به “دادسرای امنیت تهران” و پیگیری آنها “امین وزیری”, نماینده دادستان و دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و عقیدتی به خانواده “آتنا دائمی”, فعال حقوق کودک و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان از احتمال بازگشائی پرونده ای جدید برای “آتنا دائمی” به دلیل ظن مسئولان امنیتی زندان اوین مبنی بر تحریک سایر زندانیان به برگزاری این تحصن از سوی “آتنا دائمی” و بازجوئی از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی و اخلال در نظم زندان” و “تبلیغ علیه نظام” به وی خبر داده بود. 

 در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸, در تماسی کوتاه به خانواده خود از نگهداری وی در سلول انفرادی بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین و بازجوئی از بابت اتهامات جدید مرتبط با تحصن اعتراضی به همراه ۷ تن دیگر از زنان زندانی سیاسی که در اعتراض به گسترش مشکلات اقتصادی, بی توجهی به رفع مشکلات شهروندان آسیب دیده در اثر بلایای طبیعی, سرکوب گسترده شهروندان در تجمعات اعتراضی اواخر آبان ماه سالجاری در تحصن اعتراضی در مقابل دفتر رئیس بند زنان زندان اوین تحصن کرده بودند خبر داده بود. 

از تاریخ ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۸, آتنا دائمی”, فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین به همراه “نرگس محمدی”, “یاسمن آریانی”, “صبا کردافشاری” و “منیره عربشاهی”, “مژگان کشاورز”, “سهیلا حجاب”, “سمانه نوروزمرادی”, در اعتراض به گسترش مشکلات اقتصادی, بی توجهی به رفع مشکلات شهروندان آسیب دیده در اثر بلایای طبیعی, سرکوب گسترده شهروندان در تجمعات اعتراضی اواخر آبان ماه سالجاری در تحصن اعتراضی در مقابل دفتر رئیس بند زنان زندان اوین تحصن کرده بودند. 

همچنین در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۸, ”حسین دائمی”, پدر “آتنا دائمی”, با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت؛ “خبرهایی رسیده که دخترم رو به انفرادی منتقل کردن، شرایط آتنا خطرناکه و پزشک آتنا درخواست بستری فوری اورژانسی داده، دخترم رو به جای بیمارستان به انفرادی بردند. مسئولیت جان آتنای من با رئیس زندان است یعنی کسانیکه دستور انتقال به انفرادی برای دخترم را صادر کرده. 

اعلام بازگشائی و پرونده سازی جدید برای “آتنا دائمی”, در حالی است که این فعال حقوق کودک و زندانی سیاسی در تاریخ ۱۴ شهریور ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهام”توهین به رهبری” به تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” هم به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری توسط دادگاه بدوی محکوم شد. 

 حکم صادره بر علیه “آتنا دائمی” با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون آئین دادرسی کیفری که بر عدم ضرورت تشکیل جلسه تجدید نظر با حضور متهم و وکیل مدافع متهم در جلسه دادگاه تجدید نظر صادر و به این زندانی سیاسی ابلاغ شد. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا خواهد بود.

همچنین مریم اکبری منفرد, تاریخ ۹ دی ماه سال ۱۳۸۸, توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از طی مراحل بازجوئی از بابت اتهام “محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق”, مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. 

با آغاز مراحل دادرسی در تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۳۸۹, پرونده مریم اکبر منفرد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی, مورد بررسی قرار گرفت و این فعال سیاسی به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق”, محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تائید شد. 

در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰, مریم اکبری منفرد, که در آن دوران در بند زنان زندان رجائی شهر کرج بسر می برد به همراه ۸ تن دیگر از زنان زندانی سیاسی به بند زنان زندان قرچک ورامین منتقل شدند.

اکبری منفرد, در زندان قرچک ورامین, پس از اعتراض به شرایط زندان و نوشتن نامه های متعدد به مراجع تقلید، مسئولان نظام و احمد شهید، گزارشگر وقت حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران به بند زنان زندان اوین منتقل شد در حال حاضر در بند زنان زندان اوین یازدهمین سال از حبس تعزیری ۱۵ ساله خود را سپری می کند. 

لازم به ذکر است, دو بردار مریم اکبری منفرد در سالهای۱۳۶۰ و ۱۳۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق توسط دادگاه انقلاب تهران محاکمه و به اعدام محکوم شدند و احکام اعدام آنها اجرا شد.

همچنین عبدالرضا و رقیه اکبری منفرد, برادر کوچک و دیگر خواهر مریم اکبری منفرد در سال ۱۳۶۷ و دوران اعدامهای گسترده در تابستان سال ۱۳۶۷ زندانیان سیاسی اعدام شدند. 

اکبری منفرد پیشتر در نامه ای به احمد شهید, گزارشگر وقت حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران نوشته بود: “ابوالقاسم صلواتی در جلسه دادرسی به گفت که تو جور خواهر و برادرهایت را می کشی.”

در بهمن ماه سال ۱۳۹۵, مریم اکبری منفرد شکایتی به گروه کاری ناپدید شدگان قهری سازمان ملل تسلیم کرد و از آنان خواست جمهوری اسلامی را درباره اعدام برادر و خواهرش پاسخگو کنند.

گروه کاری سازمان ملل اخیرا ضمن به رسمیت شناختن عبدالرضا و رقیه اکبری منفرد, بعنوان ۲ تن از مجموع بی شمار زندانیان اعدام شده در تابستان ۱۳۶۷ بعنوان ناپدیدشدگان قهری در نامه ای به دولت ایران خواستار انجام تحقیق در این زمینه شده بود. 

پیرامون عبدالرضا و رقیه اکبری منفرد، حائز اهمیت است که این ۲ زندانی سیاسی از جمله هزاران زندانی سیاسی بودند که به طور مخفیانه در عرض کمتر از ۲ ماه اعدام شدند در حالی که بیشتر آنان مدت زمان کمی به پایان محکومیت خود داشتند و برخی از آن ها حتی حکم حبس شان به پایان رسیده بود اما مقامات وقت جمهوری اسلامی از آزادی آن ها خودداری می کردند.

برچسب هاآتنا دائمیحقوق شهروندی در ایراننامه آتنا دائمیمحاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلقپدر آتنا دائمیآتنا دائمی تفهیم اتهاماخلال در نظام زنداننقض حقوق بشر در ایرانسازمان مجاهدین انقلاب اسلامیمحاکمه شهروندانجلسه محاکمهآتنا دائمی زندانی سیاسیبند زنان در زندان قرچک ورامینزندانی سیاسی مریم اکبری منفردسردادن شعار اعتراضینقض حقوق بشرسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانبند زنان در زندان اوینهوادار سازمان مجاهدین خلق ایارنآتنا دائمی زندانیشعبه دادگاه انقلابآتنا دائمی فعال حقوق کودکمریم اکبری منفردسازمان مجاهدین خلقاسامی زندانیان بند زنان زندان اوینآتنا دایمی زندانی سیاسیهواداری سازمان مجاهدین خلقشعبه دادگاه کیفری دو تهرانآتنا دائمی اعتصاب غذااعتصاب غذای آتنا دائمیبازداشت مادر آتنا دائمیآتنا دایمیمحاکمه شهروندان در ایرانآتنا دایمی فعال حقوق کودکآتنا دائمی فعال مدنیمحاکمه آتنادائمیوضعیت پزشکی آتنا دائمیسرکوب شهروندان در ایرانتشنج آتنا دائمیجلسه دادرسیسازمان مجاهدین خلق ایرانآتنا دائمی فعال حقوق بشرزندان اوین بند زنانمحاکمه آتنا دائمی زندانی سیاسیزندان اویننقض حقوق شهروندی در ایرانبند زنان زندان اویناعضای سازمان مجاهدینهوادار سازمان مجاهدین خلقآتنا دائمی بازجوئیزندانی سیاسی آتنا دائمیمریم اکبری منفرد زندانی سیاسیسازمان مجاهدینعمل جراحی آتنا دائمیبند زنانآتنادائمینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیآتنا دائمی بازجوییهواداری از سازمان مجاهدین خلقآتنادائمی زندانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.