یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
دوشنبه, ژوئن 5

مژگان کاووسی توسط دادگاه انقلاب ساری محاکمه شد

0
407

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مژگان کاووسی، فعال مدنی در شعبه اول دادگاه انقلاب شهر ساری مرکز استان مازندران برگزار شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، مژگان کاوسی، زندانی سیاسی پیشین و فعال مدنی، ساکن شهرستان کلاردشت از توابع استان مازندران، محبوس در زندان ساری، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر محاکمه شد.

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به مژگان کاووسی در مرحله بازپرسی (توهین به رهبری)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (نشر اکاذیب در فضای مجازی)، (اقواگری و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت ملی کشور) و (همکاری با دولتهای متخاصم) عنوان و در این جلسه دادرسی به همراه عثمان مزین و مازیار طاطایی، دفاعیات خود را به قاضی دادگاه ارائه کردند.

لازم به ذکر است، مژگان کاووسی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی در شهرستان کلاردشت از توابع استان مازندران بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در شهر ساری مرکز استان مازندران سپس به زندان سهرستان تنکابن منتقل شد.

مژگان کاووسی، در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۰، پس از سپری کردن بخشی از حبس تعزیری ۳ساله خود با اعطای مرخصی متصل به آزادی از زندان کچویی شهر کرج مرکز استان البرز آزاد شده بود.

این فعال فرهنگی، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، با توجه به حکم جلب صادره از سوی شعبه ۲ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب نوشهر جهت تحمل ۳ سال حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد و مدتی بعد به بند زنان زندان اوین در تهران منتقل شد وچندی بعد هم به زندان کچویی کرج منتقل شده بود.

در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، مژگان کاووسی، متوجه شده بود که شعبه۲اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان نوشهر بدون اطلاع رسانی قبلی برای این فعال مدنی حکم جلب جهت اجرای حکم حبس تعزیری ۳۶ ماهه وی را صادر کرده است. 

محکومیت این نویسنده و فعال ادبی، در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸، در پی اعتراض نماینده دادستان به مکفی نبودن میزان حبس صادره، توسط شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران به ۷۶ ماه افزایش پیدا کرد اما با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد از بابت اتهام (تشویق شهروندان به برگزاری تجمعات اعتراضی جهت برهم زدن نظم و امنیت کشور) یعنی تحمل ۳۶ ماه حبس تعزیری اجرایی شده بود.

در تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۸، مژگان کاووسی، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب نوشهر از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری، از بابت اتهام (تحریک مردم به برهم زدن نظم عمومی به دلیل نوشتن جمله ۳ کلمه ای سکوت خیانت است در کپشن صفحه اینستاگرام شخصی خود) به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و به اتهام (عضویت در گروههای معاند نظام) هم به تحمل ۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. 

مژگان کاووسی، در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۳۹۸، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهرستان نوشهر بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در شهر ساری منتقل و پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۸، به زندان شهرستان نوشهر منتقل شد و نهایتا با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان آزاد شد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات خیابانی و ممانعت از انتشار عقاید، نظریات و دیدگاه های شخص افراد، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: