دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

تعیین تاریخ محاکمه پیام ولی شهروند بهایی محبوس در زندان قزلحصار کرج

0
133

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، پیام ولی، شهروند بهایی محبوس در زندان قزلحصار کرج در شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج محاکمه خواهد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۱، پیام ولی، شهروند بهایی ساکن کرج مرکز استان البرز و محبوس و بلاتکلیف در زندان قزلحصار، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست سید موسی آصف الحسینی، محاکمه خواهد شد. این شهروند بهایی، به دفعات با محرومیتهای اجتماعی همچون حق اشتغال، پلمب محل کسب، محرومیت فرزندش از حق تحصیل، احضار، بازداشت، تهدید و پرونده سازی مواجه شده است.‌

به گفته یک منبع نزدیک به پیام وی در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”پیام ولی در اعتراض به تخلف و نقض‌ِ ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری توسط قاضی آصف الحسینی، رئیس دادگاه انقلاب کرج، وکیل تسخیری را نپذیرفته و به دلیل محرومیت از حق دسترسی به وکیل تعینی، تصمیم گرفته تا در جلسه دادگاه حاضر نشود.” 

این شهروند بهایی، در حالی دوران بازجویی و بازپرسی خود را در این پرونده پشت سر گذاشت که علاوه بر محرومیت از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل با انواع تهدیدهای فیزیکی و کلامی از سوی بازجوی پرونده اش در اطلاعات سپاه پاسداران مواجه شد. 

لازم به ذکر است، پیام ولی، در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه کرج به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل ارتباطی شخصی و ضرب و شتم پس از بازداشت به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در زندان رجایی شهر منتقل شده بود.

این شهروند بهایی، پیشتر هم در سال ۱۳۸۸ نیز به اتهام (اقدام علیه امنیت ملی) بازداشت و پس از ۲ ماه بازجویی با قرار وثیقه آزاد شده بود.
همچنین، افشین ولی، برادر این شهروند بهایی، سال ۱۳۶۹ در روستای حسین‌آباد از توابع شهرستان نظرآباد به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی به قتل رسید. 
وی بعنوان یک شهروند با ملیت ایرانی اما فقط به خاطر باور وی به دیانت بهایی با محدودیتهای بسیاری از جمله ممانعت از کسب و کار و اخراج فرزندش از مدرسه به علت اعتقاد به دیانت بهایی مواجه شد.
پیام ولی، در پائیز ۱۳۹۵، در پی مراجعه به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهر کرج، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۵، با تودیع وثیقه آزاد شد.
این شهروند بهایی، پیشتر هم در سال ۱۳۸۸ نیز به اتهام (اقدام علیه امنیت ملی) بازداشت و پس از ۲ ماه بازجویی با قرار وثیقه آزاد شده بود.
همچنین، افشین ولی، برادر این شهروند بهایی، سال ۱۳۶۹ در روستای حسین‌آباد از توابع شهرستان نظرآباد به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی به قتل رسید.
سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی بر علیه شهروندان بهایی در حالی ادامه دارد که در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوان اقدام فوری نسبت به آن واکنش نشان داد و خواستار اقدام‌ فوری جامعه جهانی برای مقابله با این سرکوب فزآینده شد.

جامعه جهانی بهائی هم در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشارهای امنیتی و موج گسترده بازداشت، سرکوب محرومیت بهائیان ایران از حقوق شهروندی شان در ایران هشدار داد.

سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.

شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.

 سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.‌

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاکرجمحاکمه ناعادلانهنقض حقوق بهاییان ایرانجامعه بهاییان در ایرانپیروان بهائیت در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی بهاییان ایرانعاصف الحسینیجامعه بهایی،پیروان بهایی در ایرانپیروان‌بهائیتبهاییان ایرانبهائیان کرجسرکوب شهروندان بهاییفعالیت بهاییان ایرانپیروان بهاییت در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی جامعه بهاییبند 6 زندان قزلحصار کرجپیروان بهاییتپیام ولی بهاییآصف الحسبنیسرکوب شهروندان بهائی در ایرانسرکوب شهروندان بهایی در ایراننقض حقوق شهروندان بهایی در ایرانمحرومیت جامعه بهائی از حقوق شهروندیمحرومیت از تحصیل بهاییان ایراننقض حقوق شهروندان بهاییاننقض حقوق شهروندان بهاییپیروان بهاییپیام ولی بهائیاتهامات شهروندان بهایی در ایرانپیام ولیجامعه بهایی ایرانحقوق شهروندی بهاییان ایرانقاضی آصف الحسینیپیروان بهائینقض حقوق شهروند بهاییان ایرانمدیران جامعه بهاییپیام ولی شهروندبهاییجامعه بهاییان ایرانحقوق بهاییان ایرانجامعه بهایی در ایراننقض حقوق بشر بهاییان ایرانجامعه بهاییانپیروان بهاییمحاکمه شهروندان بهاییوضعیت شهروندان بهایی در ایرانپیام ولی شهروند بهائیاقلیتهای مذهبیشعبه اول دادگاه انقلابسرکوب شهروندان بهائیسرکوب شهروندان بهائی ایرانمحاکمه شهروندان بهایی در ایرانمحرومیت جامعه بهایی از حقوق شهروندیزندان قزلحصار کرجبازداشت شهروندان بهایی در اصفهانسرکوب پیروان بهاییتپیروان بهاییانپیروان سایر ادیاندادگاه انقلاب کرجبهاییان کرجسرکوب شهروندان بهایی ایرانمحرومیت شهروندان بهاییحقوق شهروند بهاییان ایرانسرکوب پیروان بهائیت در ایرانسرکوب بهائیان کرجپیام ولی شهروند بهاییبازداشت بهاییان ایرانزندان قزلحصارنقض حقوق شهروندی بهاییان ایرانجامعه بهاییسرکوب شهروندان بهایی در جمهوری اسلامیوضعیت شهروندان بهایی در ایرنقاضی عاصف الحسینیزندان قزلحصار در کرجبازداشت پیام ولیموسی عاصف الحسینی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.