تعیین تاریخ محاکمه پیام ولی شهروند بهایی محبوس در زندان قزلحصار کرج

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۱، پیام ولی، شهروند بهایی محبوس در زندان قزلحصار کرج در شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج محاکمه خواهد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۱، پیام ولی، شهروند بهایی ساکن کرج مرکز استان البرز و محبوس و بلاتکلیف در زندان قزلحصار، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست سید موسی آصف الحسینی، محاکمه خواهد شد. این شهروند بهایی، به دفعات با محرومیتهای اجتماعی همچون حق اشتغال، پلمب محل کسب، محرومیت فرزندش از حق تحصیل، احضار، بازداشت، تهدید و پرونده سازی مواجه شده است.
به گفته یک منبع نزدیک به پیام وی در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”پیام ولی در اعتراض به تخلف و نقضِ ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری توسط قاضی آصف الحسینی، رئیس دادگاه انقلاب کرج، وکیل تسخیری را نپذیرفته و به دلیل محرومیت از حق دسترسی به وکیل تعینی، تصمیم گرفته تا در جلسه دادگاه حاضر نشود.”
این شهروند بهایی، در حالی دوران بازجویی و بازپرسی خود را در این پرونده پشت سر گذاشت که علاوه بر محرومیت از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل با انواع تهدیدهای فیزیکی و کلامی از سوی بازجوی پرونده اش در اطلاعات سپاه پاسداران مواجه شد.
لازم به ذکر است، پیام ولی، در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه کرج به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل ارتباطی شخصی و ضرب و شتم پس از بازداشت به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در زندان رجایی شهر منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید: پیام ولی، شهروند بهایی ساکن کرج بازداشت شد
- بیشتر بخوانید: ده سال پلمب؛ گزارشی از پلمب محل کسب یک شهروند بهایی / اسناد
- بیشتر بخوانید: محرومیت از تحصیل ادیب ولی, دانش آموز بهائی ساکن کرج
- بیشتر بخوانید: پیام ولی شهروند بهایی با قرار وثیقه آزاد شد
جامعه جهانی بهائی هم در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشارهای امنیتی و موج گسترده بازداشت، سرکوب محرومیت بهائیان ایران از حقوق شهروندی شان در ایران هشدار داد.
سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.
شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.
سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.