جمعه , ۰۴ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 24

هادی رحیمی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین بطور مشروط آزاد شد

0
88

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، هادی (مسلم) رحیمی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین پس از تحمل بخشی از حبس تعزیری خود آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸،‌ روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، هادی (مسلم) رحیمی، اهل رشت مرکز استان گیلان، زندانی عقیدتی و نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی بطور مشروط آزاد شد. هادی(مسلم) رحیمی در حال سپری کردن حبس تعزیری ۴ ساله خود بود.  

براساس این گزارش، آزادی این شهروند مسیحی محبوس در زندان اوین در راستای اجرای بخشنامه اخیر قوه قضائیهکه از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود صورت گرفتع است. 

هادی (مسلم) رحیمی، در تاریخ روز شنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۹، پس از محاکه در شعبه  شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شهر رشت مرکز استان گیلان از بابت اتهام (اقدام علیع امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی) به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده هادی (مسلم) رحیمی به دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تائید و در دی ماه ۱۴۰۱، هادی (مسلم) رحیمی برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. 

هادی (مسلم) رحیمی، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، به همراه  رامین حسن پور, کاترین سجادپور و سکینه بهجتی، چهار تن از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی ساکن رشت مرکز استان گیلان، پس از احضار به شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر و تفهیم اتهام با صدور قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای هر یک از این نوکیشان مسیحی سپس بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شدند و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، پس از کاهش مبلغ وثیقه صادره برای هر یک از ۵۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شدند. 

علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

سرکوب دگراندیشان و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۲ و  ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ است. 

بازداشت خودسرانه و ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است. 

برچسب هامحاکمه دگراندیشان مذهبیمسلم رحیمیمسلم رحیمی نوکیش مسیحیمسیحیان ایرانمسیحیان رشتمسیحیان غیر تثلیثیمسیحیان غیر تثلیسیمسیحیان غیرتثلیثیمسیحیان غیرتثلیثی در ایراننقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایراننقض حقوق دگراندیشان مذهبینقض حقوق شهروندی دگراندیشان مذهبینوکیش مسیحینوکیشان مسیحیهادی رحیمیهادی رحیمی نوکیش مسیحیوضعیت قضائی پیروان سایر ادیان در ایرانپیروان مسیحپیروان مسیحیت در ایرانپیروان سایر ادیانپیروان سایر ادیانپیروان سایر ادیان ایرانآزادی مشروطازادی زندانیان مسیحیازادی زندانیان سیاسیبازداشت دگراندیشان مذهبیبررسی دموکراسی در مورد دگراندیشان مذهبی در ایرانجامعه مسیحیجامعه مسیحی در ایرانجامعه مسیحیانجامعه مسیحیان ایرانجامعه مسیحیان در ایرانجامعه دگراندیشان مذهبیحقوق پیروان سایر ادیان در ایرانحبس تعزیریدگراندیشان مذهبیدگراندیشان مذهبی در ایراندگراندیشان مذهبی در جمهوری اسلامیدادگاه انقلاب رشتدادگاه تجدیدنظر استان گیلانزندان اوینزندانی مسیحیزندانی عقیدتیزندانیان مسیحیزندانیان عقیدتیسرکوب مسیحیان در جمهوریسرکوب گسترده دگراندیشان مذهبیسرکوب پیروان مسیحیت در ایرانسرکوب پیروان سایر ادیانسرکوب پیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیسرکوب جامعه مسیحیسرکوب جامعه مسیحی در ایرانسرکوب دگراندیشان مذهبیسرکوب دگراندیشان مذهبی در ایرانعفو مشروطعفومشروط

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.