یک شنبه , ۱۴ خرداد , ۱۴۰۲
یکشنبه, ژوئن 4

دستکم ۵۰ هکتار از مراتع استان همدان در آتش سوخت

0
1067

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۳۹۹, در ادامه آتش سوزی های سریالی در مراتع و جنگلهای ایران دستکم ۵۰ هکتار از مراتع استان همدان از تاریخ ۱۵ خرداد ماه تا به امروز در آتش سوخته است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایسنا, امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۳۹۹, اسفندیار خزائی, مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از نابودی ۵۰ هکتار از مراتع این استان در جریان ۲۰ فقره آتش سوزی از تاریخ ۱۵ خرداد ماه ۱۳۹۹ تا به امروز خبر داد و منشا این آتش سوزی ها را انسانی دانست. نبود امکانات و تجهیزات مهار آتش در دسترس آتش نشانان و افرادی که در فرآیند کنترل و مهار آتش سوزیها فعال هستند از جمله موارد اعلام شده از طرف این مقام مسئول در اداره کل منابع طبیعی استان همدان است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در تشریح این خبر گفت: ” وسعتی بالغ بر۵۰ هکتار از مراتع این استان از ۱۵ خردادماه تاکنون در ۲۰ فقره آتش سوزی طعمه حریق شد”. 

این مقام مسئول اظهار کرد: در یک آتش سوزی بر اساس وسعت و حجم حریق، گیاهان یکساله به طور کامل از بین رفته و ریشه گیاهان چند ساله نیز دچار آسیب شدید می شوند و در منطقه ای که دچار حریق شده تا ۲۰ سال نخست گیاهان «پویا» رشد نمی کنند.

تداوم و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است که در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود منصور, رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۲۴ خرداد ماه سالجاری خبر داد که بر اثر این آتش سوزیها دستکم ۸ هزار هکتار از مراتع و جنگلها طعمه حریق شده است. 

 در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: