جمعه , ۰۴ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 24

بلاتکلیفی ۳ شهروند در بازداشت و آزادی شماری از شهروندان

0
88

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۹بهمن ماه ۱۴۰۱، حمیده (شیمین) زارعی، آرمیتا عباسی، علی نانوایی، رادبه کشاورز، باربد داداش زاده، ژاسمین حاج میرزامحمدی، شقایق علیزاده و علی اکبر کبدانی، پس از اتمام بازجوئی ها و اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه بر پرونده آنها آزاد شدند. از سوی دیگر، بهبود شریفی علی آبادی، ندا فراگری و امجد ساعدی، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، بهبود شریفی علی آبادی، ساکن استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری به طور بلاتکلیف در زندان لاکان رشت بسر می برد. 

به گفته یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”بهبود شریفی، بیش از ۲ ماه و ۱۵ روز است که در بازداشت بسر می برد و از بیماری فتق رنج در رنج است و با توجه به کیفیت نامطلوب درمان در زندانها از حق درمان و رسیدگی پزشکی محروم است.” 

لازم به اشاره است، بهبود شریفی علی آبادی، در آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان و مرتبط با اعتراضات سراسری بازداشت و به زندان منجیل منتقل و سپس برای بازجویی های تکمیلی به زندان لاکان رشت منتقل شد. 

افزون بر این، امروز چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، ندا فراگری، از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی در زندان متی کلا شهرستان آمل بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”خانم فراگری، چندی پیش، از سوی دادگاه انقلاب آمل محاکمه و از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و به اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام) به پرداخت ۱۲ میلیون تومان جزای نقدی و از بابت اتهام (توهین به رهبری) هم به پرداخت ۱۶ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. به این حکم اعتراض کرده و پرونده او به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شده است.” 

لازم به اشاره است، ندا فراگری، در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، در مراسم چهلم غزاله چلابی، از جانباختگان اعتراضات اخیر، توسط ماموران نیروی انتظامی در آمل بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت و طی مراحل بازجوئی سپس به زندان آمل منتقل شد. 

اتحادیه آزاد کارگران ایران، در خبری اعلام کرد؛ امروز سه شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، امجد ساعدی، اهل سنندج و ساکن شهرستان مریوان از توابع استان کردستان، جهت بازجویی های بیشتر به مدت ۱۵ روز دیگر در بازداشت بسر خواهد برد. 

براساس این گزارش، روز دوشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، قرار بازداشت این فعال کارگری به مدت ۱۵ روز دیگر تمدید شده و این در حالی است که امجد ساعدی از بیماری خاصی در رنج است. 

لازم به اشاره است، امجد ساعدی، اواسط دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان مریوان بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل شد. 

از سوی دیگر، رو سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، باربد داداش زاده، از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، از زندان مرکزی کرج آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی باربد داداش زاده، در پی اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی و مختومه شدن پرونده او صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، باربد داداش زاده، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در گوهردشت کرج بازداشت و پس از انتقال به زندان رجایی شهر کرج و طی مراحل بازجویی سپس به زندان قزلحصار منتقل شده بود. 

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، ژاسمین حاج میرزامحمدی، دانش آموخته رشته صنایع دستی از دانشگاه سوره و از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات اخیر، پس از طی مراحل بازجوئی آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی ژاسمین حاج‌میرزامحمدی، در پی اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی صورت گرفته است. 

این دانشجوی رشته سفالگری، اوایل دی ماه ۱۴۰۱، توسط دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

لازم به ذکر است، ژاسمین حاج میرزامحمدی، در تاریخ ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری مراسم چهلم حدیث نجفی، از جان باختگان اعتراضات سراسری در بهشت سکینه کرج مرکز استان البرز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان کچویی کرج منتقل شده بود.‌ 

افزون بر این، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، شقایق علیزاده دانشجوی دانشکده هنر در دانشگاه آزاد واحد تبریز آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی شقایق علیزاده، به دنبال صدور بخشنامه (عفو) بازداشت شدگان اعتراضات سراسری (بازداشت شدگان حدفاصل ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۱ تا ۱۶ بهمن ۱۴۰۱) صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، شقایق علیزاده، در تاریخ ۱۵دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

در خبری دیگر، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، حمیده زراعی، از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، از زندان کچوئی کرج آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی حمیده زارعی با توجه به اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، حمیده زارعی، در جریان برگزاری مراسم‌چهلم حدیث نجفی – از جان باختگان اعتراضات سراسری در شهر کرج مرکز استان البرز بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی سپس به زندان کچویی کرج منتقل شده بود. 

افزون بر این، عصر سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، آرمیتا عباسی، ساکن استان البرز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری و محبوس در زندان کچویی کرج، آزاد شد. 

حمید عباسی، پدر آرمیتا عباسی، ضمن‌اعلام این خبر در پست اینستاگرامی نوشت:”بالاخره آرمیتای من آزاد شد، آزاد. دوران بسیار سختی رو تجربه کردیم، اما الان بی‌اندازه خوشحالم. از صمیم قلب و از اعماق وجودم آرزو می‌کنم این خوشحالی نصیب همه خانواده‌هایی بشه که عزیزانشون در بند هستند.”

آرمیتا عباسی، در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱،  توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب این شهر به ریاست موسی آصف الحسینی و با وکالت شهلا اوجی از بابت اتهامات (تبلیغ علیه نظام) و (اجتماع و تبانی) محاکمه شده بود. 

لازم به ذکر است، آرمیتا عباسی، اویل مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهر کرج بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان کچویی در این شهر منتقل شد. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ عصر سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، رادبه کشاورز، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی تهران، در پی اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی رادبه کشاورز، با توجه به اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه مبنی بر (عفو و بخشش) بازداشت شدگان اعتراضات سراسری صورت گرفته است. 

رادبه کشاورز، اواسط آذر ماه ۱۴۰۱، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۱ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرده بود.  

لازم به اشاره است، رادبه کشاورز، در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و تفهیم اتهام سپس به زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

در خبری دیگر، عصر سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، علی نانوایی، ساکن تهران و دانشجوی مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی علی نانوایی، پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان از بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، علی نانوایی، در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، در تهران توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ آن ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شده بود. 

علی نانوایی، پیشتر هم در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸،  توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق(هر ۲ این محکومیتها با طول مدت تعلیق ۲ ساله) و رونویسی از ۳ جلد کتاب بنامهای پسرک فلافل فروش، پایی که جا ماند و ۳ دقیقه در قیامت محکوم شد. این حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی، بدون تشکیل جلسه دادرسی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد. 

این فعال صنفی دانشجویان، در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۸، هنگام خروج از دانشگاه توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود. 

کمپین فعالین بلوچ هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، علی اکبر کبدانی، متولد: ۱۳۸۲، ساکن زاهدان و از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهبم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی علی اکبر کبدانی، پس از تفهیم اتهام و با تودیع وثیقه صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، علی اکبر کبدانی، در تاریخ ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر زاهدان بازداشت شده بود. 

پس از اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در شهرهای مختلف برگزار شد. و در پی آن بسیاری از شهروندان کشته، مجروح و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاممانعت از آزادی زندانیمحاکمه آرمیتا عباسیندا فراگریندافراگریژاسمین حاج میرزا محمدیژاسمین حاج میرزامحمدیآرمیتا عباسیآرمیتاعباسیآزادی زندانیآزادی زندانی از زندانآزادی زندانی سیاسیآزادی زندانیانآزادی زندانیان سیاسیآزادی زندانیان سیاسی در ایرانامجد ساعدیامجدساعدیاحضار و بازداشت شهرونداناحضاروبازداشت شهروندانبهبود شریفیبهبود شریفی علی آبادیبهبودشریفیباربد داداش زادهباربد داداشزادهباربدداداش زادهباربدداداشزادهبازداشت شهروندانبازداشت شهروندان معترضبازداشت شهروندان کوردبازداشت شهروندان کردبازداشت علی نانواییحقوق بشرحقوق بشر ایرانحقوق بشر در ایرانحمیده زارعیرادبه کشاورزشقایق علیزادهشیمین زارعیعفوعفو مشروطعفو و آزادی زندانیانعفومشروطعلی نانواییعلی نانوایی فعال دانشجوییعلی نانوایی فعال صنفی دانشجوییعلی نانوایی فعال صنفی دانشجویانعلی نانوایی دانشگاه تهرانعلی نانوایی دانشجوی رشته جامعه شناسیعلی نانوایی دانشجوی رشته علوم‌سیاسیعلی نانوائیعلی نانوائی فعال دانشجوییعلی نانوائی فعال صنفی دانشجویانعلی اکبر کبدانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.