
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۲بهمن ماه ۱۴۰۱، فریبا عادلخواه، فرهاد میثمی، شاپور احسانی راد، زهرا محمدی، نوشین جعفری، روزبه پیری، پارسا گلشنی، حجت الله رافعی، احمد نقوی، خسرو صادقی بروجنی و مهدی دارینی، یازده زندانی سیاسی در تهران، تبریز و سنندج آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی- فرانسوی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری خود آزاد شد. فریبا عادلخواه در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۵ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی فریبا عادلخواه، پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده قضایی وی صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، فریبا عادلخواه، در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم) و (تبلیغ علیه نظام) در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تائید و با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی تحمل ۵ سال برای وی لازم به اجرا شده بود.
- بیشتر بخوانید: فریبا عادلخواه، شهروند ۲ تابعیتی به تحمل حبس تعزیری محکوم شد
- بیشتر بخوانید: فریبا عادلخواه، شهروند دوتابعیتی به تحمل حبس تعزیری محکوم شد
در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۳۹۸، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی وقت قوه قضاییه در نشست خبری با رسانه های داخلی بازداشت فریبا عادلخواه را تائید کرده بود.
عادل خواه پژوهشگر ایرانی فرانسوی ساکن پاریس نیز مدتی پس از بازگشت به ایران در تاریخ ۱۷ خردادماه ۱۳۹۸، از سوی سپاه پاسداران و با اتهام جاسوسی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد.
فریبا عادل خواه، در رشته جامعه شناسی در دانشگاه استراسبورگ در شرق فرانسه آموزش دیده و دکترای خود را در “مردم شناسی اجتماعی و قوم شناسی(از مدرسه)مطالعات عالی علوم اجتماعی” در پاریس دریافت کرده است. وی سالیان درازی است که به عنوان پژوهشگر و مدیر پژوهش، در (بنیاد ملی علوم سیاسی) در پاریس به کار مشغول بوده است. همچنین علاوه بر حضور در مجامع علمی کشورهای مختلف جهان، در دانشگاههای ایران نیز با موضوعاتی چون اقتصاد و سیاست سخنرانیهایی را انجام میداده و به طور مرتب در حال رفت و آمد به ایران بوده است.
پژوهشهای فریبا عادل خواه عمدتاً درباره مسائل زنان و دیگر آسیبها و پدیدههای اجتماعی در افغانستان و ایران بوده است. او در پژوهشهای خود همچنین به جنگ و مالکیت ارضی و مدارس مذهبی و نهادهای اجتماعی و سیاسی در افغانستان نگریسته و در پدیدههای مهاجرت و دوری و فرهنگ مذهبی مردم بویژه ایرانیان و افغانیها اندیشه کرده است.
خانم عادل خواه نویسنده کتابهایی مانند (انقلاب باحجاب زن مسلمان ایرانی) و (مدرن بودن در ایران) است و در سال ۱۳۹۸ هم کتاب دیگری با نام (هزار و یک مرز ایران: سفر و هویت) از او منتشر شد. این کتابها به زبان فرانسوی منتشر شده است.
همچنین، در ساعات پایانی جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، فرهاد میثمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری خود بطور مشروط آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی فرهاد میثمی در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده قضایی وی صورت گرفته است.
فرهاد میثمی، در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی) و (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۶ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی و ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی، رسانه ها، مطبوعات محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تحدیدنظر استان تهران عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، تحمل اشد مجازات برای این فعال مدنی لازم الاجرا شد. جملگی اتهامات فوق به فرهاد میثمی به دلیل همراه داشتن چند بج سینه به نوشته ای با عنوان (من به حجاب اجباری اعتراض دارم) بوده است.
- بیشتر بخوانید: محکومیت فرهاد میثمی به حبس تعزیری و مجازات تکمیلی
- بیشتر بخوانید: فرهاد میثمی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد
ماموران وزارت اطلاعات، در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۹۷، با یورش به کتابخانه شخصی فرهاد میثمی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی سپس این فعال مدنی را بازداشت و به بند امنیتی ۲۰۹ آن ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل کردند.
- بیشتر بخوانید: بازداشت ضیاء نبوی و فرهاد میثمی، دو فعال مدنی
افزون بر این، روز جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، شاپور احسانی راد، کارگر بازنشسته و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در راستای اعنال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری خود آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی شاپور احسانی راد، پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری وی و در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، شاپور احسانی راد، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی از بابت این ۲ اتهام به تحمل ۲سال تبعید و اقامت اجباری در یکی از بخش های شهرستان نیک شهر از توابع استان سیستان و بلوچستان و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و دسته جات اجتماعی و سیاسی محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی بدون تشکیل جلسه دادرسی عیناً تائید شد.
لازم به اشاره است، شاپور احسانی راد، در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و پس از انتقال به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس در تاریخ ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت شاپور احسانی راد، فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید: شاپور احسانی راد، فعال کارگری با تودیع قرار کفالت آزاد شد
افزون بر این، عصر جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، زهرا محمدی، فعال فرهنگی و زندانی سیاسی محبوس در کانون اصلاح و تربیت زندان مرکزی سنندج مرکز استان کردستان، پس لز تحمل بخشی از حبس تعزیری خود در راستای اجرای بخشنامه قوه قضائیه آزاد شد. زهرا محمدی، در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی زهرا محمدی، پس از اعمال بخشنامه قوه قضائیه به پرونده قضایی وی صورت گرفته و او بطور مشروط آزاد شد.
در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۰، شعبه دیوان عالی کشور پس از رد درخواست اعاده دادرسی، حکم صادره بر علیه زهرا محمدی را با اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری عینا تائید و پرونده وی را به شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب سنندج ارجاع و در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰، پس از بازداشت برای تحمل حبس خود به بند زنان در کانون اصلاح و تربیت زندان سنندج منتقل شده بود.
زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸، در پی یورش مأموران اداره اطلاعات سنندج به محل سکونت او بازداشت و پس از تحجل بلاتکلیفی طولانی مدت و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۱ آذر ماه ۱۳۹۸، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
با آغاز مراحل دادرسی، در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۹، زهرا محمدی، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی به اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
در خبری دیگر، نوشین جعفری، دیگر زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری ۴ ساله خود در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی نوشین جعفری، در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه صورت گرفته است.
با اعلام اعتراض به حکم صادره در دادگاه بدوی در بهمن ماه ۱۳۹۹، با ارجاع پرونده به شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست مصطفی طیاری، این حکم به ۵ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.
در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۳۹۸، نوشین جعفری، به اتهام فعالیت در اکانت توئیتری(یار دبستانی)در پی یورش نیروهای امنیتی، بازداشت و پس از انتقال به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۸، با تودیع وثیقه آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی، نوشین جعفری، توسط دادگاه انقلاب تهران، با ۲ عنوان اتهامی(توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)محاکمه و در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم و با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، تحمل ۴ سال حبس تعزیری برای وی لازم به اجرا شده بود.
از سوی دیگر، روز جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، روزبه پیری، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۳ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی روزبه پیری، پس از اعمال بخشنامه قوه قضائیه به پرونده قضایی وی صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، روزبه پیری، در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران امنیتی در منزل پدری خود برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۳ ساله خود بازداشت و به زندان تبریز منتقل و در تاریخ ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۱، از بند ۱۵ زندان مرکزی تبریز به بند ۱۲ موسوم به بند محکومین منتقل شده بود.
در پائیز سال ۱۴۰۰، روزبه پیری، توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب تبریز، به ریاست قاضی فتح نژاد، محاکمه و به اتهام (اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای معاند نظام) به ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم مرحله تجدیدنظرخواهی، به ۳ سال و ۸ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، تحمل ۳ سال حبس تعزیری برای او لازم به اجرا شد.
روزبه پیری، در تاریخ ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران امنیتی در تبریز بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه نیروهای امنیتی و طی مراحل بازجویی به زندان مرکزی تبریز منتقل و در تاریخ ۷ مهر ماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
افزون بر این، روز پنجشنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، پارسا گلشنی، زندانی سیاسی محبوس در زندان به طور مشروط آزاد شد.
عرفان کریم ویسی، وکیل مدافع پارسا گلشنی، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود از آزادی موکلش در پی موافقت با آزادی مشروط وی از زندان اوین خبر داد.
لازم به اشاره است، پارسا گلشنی در مرداد ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجویی و بازپرسی سپس در مرحله دادرسی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد امنیت کشور) به ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام (توهین به رهبری) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد.
در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، حجت اله رافعی، معلم بازنشسته، ساکن روستای فرارت از توابع شهرستان شهریار و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی آقای رافعی به دنبال صدور بخشنامه (عفو و کاهش مجازات عمومی) صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، حجت اله رافعی در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰، در منزل شخصی خود توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه ۲ الف آن ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی و سپس بازپرسی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران سپس در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰، به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود.
با آغاز مراحل دادرسی، حجت الله رافعی، در تاریخ ۶ شهریورماه ۱۴۰۰، بدون اطلاع قبلی و در حالی که از حق دسترسی به وکیل محروم بود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران اعزام و در روندی کاملا ناعادلانه پس از محاکمه از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، کاشت ۴۰ اصله نهال و تنظیم یک پژوهشنامه در خصوص نظام سابق ایران محکوم شد و پس از تجمیع جرائم تحمل اشد مجازات یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی لازم به اجرا شده بود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور نیز در خبری اعلام کرد؛ روز جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، احمد نقوی(تقوی)، یاکن شهرستان ابهر، معلم بازنشسته و فعال صنفی فرهنگیان و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی زنجان پس از تبرئه از اتهام انتسابی و صدور منع تعقیب آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی احمد نقوی(تقوی)، در پی نقض رای شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان زنجان در شعبه ۹ دیوان عالی کشور و تشکیل دادگاه هم عرض در شعبه ۱۰ دادگاه تجدید نظر استان زنجان و تبرئه وی از اتهام (تبلیغ علیه نظام) صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، سیداحمد نقوی، در تاریخ ۱۰ مردادماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان ابهر از بابت اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام)به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم و حکم صادره در شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان زنجان عینا تائید شد. این فعال صنفی صنفی فرهنگیان در آبان ماه ۱۴۰۱، برای تحمل حبس بازداشت و به زندان مرکزی زنجان منتقل شده بود.
سیداحمد نقوی، در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان ابهر، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، پیشتر هم در تاریخ ۳ دیماه ۱۳۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی شهرستان ابهر و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در تاریخ ۲۲ دیماه ۱۳۹۷، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
در خبری دیگر، در ساعات پایانی جمعه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، خسرو صادقی بروجنی، خبرنگار آزاد و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در راستای اعطای عفو مشروط پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری خود آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی خسرو صادقی بروجنی، پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری وی صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، خیرو صادقی بروجنی، در تاریخ ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۹، در حالی که جهت سفر به استان آذربایجان غربی رفته بود بدون اطلاع قبلی جهت تحمل حبس تعزیری بازداشت و در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۹ از ارومیه برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید: خسرو صادقی بروجنی برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد
جلسه دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات این روزنامه نگار آزاد، در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار و او از بابت (اجتماعی و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی)،(فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (توهین به روح الله خمینی) در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از اعلام اعتراض و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۲۴خرداد ماه ۱۳۹۹، این حکم به ۷ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرده بود.
- بیشتر بخوانید: محکومیت خسرو صادقی بروجنی, روزنامه نگار به ۸ سال حبس تعزیری
- بیشتر بخوانید: محکومیت خسرو صادقی بروجنی, پژوهشگر رفاه اجتماعی به ۷ سال حبس تعزیری
این فعال رسانه ای، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، پس از احضار به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین، پس بازداشت و بازجوئی از بابت ۳ اتهام مورد تفهیم قرار گرفت و با توجه به اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
افزون بر این، سحرگاه امروز شنبه ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، مهدی دارینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از سپری کردن بخشی از مجموع حبس تعزیری خود آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۵ ساله خود بود.
براساس این گزارش، آزادی مهدی دارینی، در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده قضایی وی صورت گرفته است.
مهدی دارینی در تاریخ ۱۴ خردادماه ۱۳۹۸, توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند ۲ الف سپاه در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی) و (تبلیغ علیه نظام) مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
مهدی دارینی، در مراحل دادرسی، توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی) همبه تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
پس از اتمام مراحل دادرسی و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در پی تجمیع احکام تحمل اشد مجازات یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای مهدی دارینی لازم به اجرا شده بود.
در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو) و آزادی مشروط برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریور تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.
در این بخشنامه آزادی زندانیان و یا بازداشت شدگان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای (جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (دارا بودن شاکی خصوصی) نباشد و در غیر اینصورت با اعمال بخشنامه مذکور این زندانیان و بازداشت شدگان آزاد می شوند.
سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان با پرونده سازی و براساس سناریوی ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.