سه شنبه , ۰۸ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 29

بازداشت و بی خبری از حسین سواری و آزادی طاهره بجروانی معصومه میرسالاری

0
68

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در اهواز مرکز استان خوزستان، حسین سواری را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. از سوی دیگر، معصومه (ستاره) میرسالاری، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شد. همچنین، طاهره بجروانی، از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات سراسری، در راستای اجرای بخشنامه قوه قضائیه پس از صدور منع تعقیب از زندان اوین آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، حسین سواری، ساکن اهواز، مرکز استان خوزستان، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف و محروم از حقوق اولیه یک متهم در بازداشت بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”علیرغم گذشت بیش از ۷ ماه و نیم از تاریخ دستگیری حسین سواری اما از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست و خانواده وی پیگیریهای بسیاری را برای پیگیری پرونده او انجام دادند اما به پاسخ درستی از طرف مسئولان قضایی دست پیدا نکردند.” 

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، معصومه (ستاره) میرسالاری، ساکن آبادان از توابع استان خوزستان و فعال فضای مجازی و از بازداشت شدگان مرتبط با مسمومیتهای سریالی دانش آموزان، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی معصومه (ستاره) میرسالاری، با تودیع وثیقه و پس از تفهیم اتهام (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به وی در مرحله بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب اهواز صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه تشکیل جلسه دادگاه خود باشد. 

معصومه (ستاره) میرسالاری، در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، به اتهام انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود در فضای مجازی مرتبط با مسمومیتهای سریالی دانش آموزان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان سپیدار اهواز منتقل شده بود. 

لازم به اشاره است، مسمومیت زنجیره‌ای دختران دانش‌آموز در ایران از ۳ ماه پیش آغاز شده اما در روزها و هفته‌های اخیر به اوج خود رسیده است. 

اولین خبر در خصوص مسمومیت دانش آموزان، از دو مدرسه در شهرک صفادشت از توابع شهرستان ملارد در غرب استان تهران منتشر شد. دانش‌آموزان دختر در دو مدرسه دبیرستان عصمت و دبستان حجت پس از استشمام بوی گاز، مسموم و به بیمارستان منتقل شدند. 

از سوی دیگر، عصر شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱،‌ طاهره بجروانی، همسر علی فتوحی از جان باختگان اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ و محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی طاهر بجروانی، پس مختومه شدن پرونده وی در پی اعمل بخشنامه اخیر قوه قضائیه که از آن با عنوان (عفو مشروط) یاد می شود صورت گرفته است. 

طاهره بجروانی، در تاریخ۳۰ آذر ماه۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی، در شهرقدس (قلعه حسن خان) از توابع استان تهران بازداشت و جهت بازجوئی بازجوئی و تشکیل پرونده به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد و به همین بهانه مدتی را بطور بلاتکلیف سپری کرد و اوایل بهمن ماه ۱۴۰۱ به بند زنان زندان اوین منتقل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان شهریار به ریاست قاضی اسماعیل برجسته، محاکمه و از بابت اتهام (توهین به رهبری) به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.