شنبه , ۰۸ مهر , ۱۴۰۲
یکشنبه, اکتبر 1

انتقال شارمین میمندی نژاد به بند عمومی زندان اوین

0
1198

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت خیریه امام علی، از سلول انفرادی بند۲الف به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت خیریه امام علی، محبوس در سلول انفرادی بند ۲ الف سپاه واقع در زندان اوین پس از اتمام مراحل بازجوئی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. میمندی نژاد، از بیماری درد شدید استخوان رنج می برد و علاوه بر این از بیماری قلبی و سینوسی حاد و چندین بیماری دیگر در رنج است. 

زهرا رحیمی خامنه، همسر شارمین میمندی نژاد ضمن اعلام این خبر صفحه شخصی خود نوشت: ” امروز به بند عمومی زندان اوین منتقل شد ه است. هنوز از تبدیل قرار ایشان اطلاعی در دست نیست.”

در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، روابط عمومی موسسه خیریه امام علی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی شارمین میمندی نژاد، موسس این گروه خیریه خواستار اجازه دسترسی وی به خدمات پزشکی و حق درمان را شده بود. 

 در تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، زهرا رحیمی خامنه، همسر شارمین میمندی نژاد، پس از حضور در شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین و اتمام مراحل بازپرسی و تفهیم اتهام همزمان با صدور قرار وثیقه ای به مبلغ ۵ میلیارد ریال به بهانه عدم توانائی در تامین مبلغ وثیقه تا پایان وقت اداری بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و در تاریخ ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه مذکور بطور موقت آزاد شد. 

علیرغم بروز این بیماریها در شارمین میمندی نژاد، قرار بازداشت وی در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹ برای دومین بار از زمان بازداشت به مدت ۱ ماه دیگر تمدید شد. 

در تاریخ ۴ مرداد ماه ۱۳۹۹، روابط عمومی جمعیت امام علی خبر از تمدید قرار بازداشت شارمین میمندی نژاد, در مورد وضعیت حقوقی پرونده قضائی وی اعلام کرده بود: ““بخش تحقیقات اولیه محرمانه است و نمی‌توان آن را رسانه‌ای کرد اما اینکه آقای میمندی نژاد به وکیل دسترسی ندارد، کار را سخت کرده است و اصلا نمی‌توانیم ایشان را ملاقات کنیم، سی روز است که به طور کامل در انفرادی هستند و شرایط سختی دارند. با توجه به اینکه او یک فرد خوش سابقه است و همه به نیکوکاری ایشان را می‌شناسند، نمی‌دانیم چرا باید در زندان باشند؟”

در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, مرتضی کی منش مسئول امور رسانه ای, کتایون افرازه و شارمین میمندی نژاد, پس از تفتیش و ضبط وسایل دفتر آن موسسه به دستور قضائی پلمپ شد. 

کتایون افرازه  و مرتضی کی منش, دو عضو جمعیت امام علی پیش از این در تاریخهای ۳۱ تیر ماه و ۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام هر یک با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند. 

همچنین پس از تفتیش این موسسه همه مدارک مالی و اداری که در دفتر جمعیت وجود داشت به علاوه کامپیوترها، لپ تاپ‌ها و سرورها، همگی از آن مکان منتقل و دفت راین موسسه پلمپ شد. همچنین منازل شخصی این افراد نیز توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و برخی اقلام شخصی آنها ضبط شد. 

ماموران امنیتی در زمان ورود به خانه‌ای که مرتضی کی منش در آن زندگی می کرد متوسل به خشونت و ضرب و شتم شدند و حکم قضایی مورد ادعای ایشان برای تفتیش خانه به صورت کامل مشاهده نشد. این افراد از او خواستند که با نامزدش کتایون افرازه, تماس بگیرد که وی از این کار امتناع کرده بود اما به دلیل اینکه کتایون افرازه خود نگران شده به همراه خواهرش به آنجا مراجعه کرد او نیز توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شده بود.

در ادامه  نیروهای امنیتی به همراه مرتضی کی منش و کتایون افرازه به خانه‌های خانواده‌هایشان مراجعه کرده و آنجا را نیز مورد تفتیش و بررسی قرار داده بودند.

همچنین وبسایت جمعیت امام علی همزمان با پلمپ این موسسه از دسترس خارج شد. جمعیت امام علی در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹از حمله سایبری به حساب‌های کاربری چند نفر از اعضای آن موسسه خبر داده بود.

براساس اطلاعات موجود در موسسه امام علی شارمین میمندی نژاد بعنوان موسس جمعیت امداد دانشجوئی و مردمی امام علی, کتایون افرازه  بعنوان بازرس علی‌البدل و مرتضی کی منش با عنوان مسئول امور رسانه ای در موسسه امام علی فعالیت می کنند. 

بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هازندان اوینمحرومیت از حق درمانبند امنیتی ۲ الفبند۲الفنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیبند ۲ الف زندان اینحق درمان شهروندانحق درمان بیماریمرتضی کی منش موسسه امام علیمدیر عامل موسسه امام علیحقوق بشر در ایراننقض حقوق شهروندی در ایرانحق درمانحق درمان زندانیان در ایرانسلول انفرادی بند۲الف سپاهبند ۲ الف زندان اوینبند2الف سپاهموسسه امام علیبازداشت شارمین میمندیپرونده موسسه امام علیحقوق شهروندیبند ۲۰۹ زندان اوینجمعیت امام علیسلول انفرادی در بند ۲ الف سپاهسلول انفرادی در زندان اوینبند۲ الف اطلاعات سپاهبند2الفموسسه خیریه امام علیبازداشت شارمین میمندی نژادزهرا رحیمی خامنه موسسه امام علیمحرومیت از حق درمان زندانینقض حقوق بشرد ر ایرانبند۲ الفبند ۲ الف در زندان اوینسلول انفرادی بند ۲ الف سپاهبنددوالف سپاه زندان اوینپلمپ موسسه امام علیقرار بازداشت شارمین میمندی نژادپرونده موسسه خیریه امام علینقض حقوق شهروندیبند ۲ الفحق در مانبند۲الف سپاهبند ۲ الف سپاه در زندان اوینبند۲الفپبند ۲الف سپاهشارمین میمندی نژادحق درمان زنداننقض حقوق بشر در ایرانجمعیت خیریه امام علیحق درمان زندانیبنددوالفبازجوئی در بنددوالفامان محمد خجملیسلول انفرادی بنددوالفاعضای موسسه امام علیحق درمان زندانیان سیاسی در ایراننقض حقوق بشربند ۲ الف سپاهبند۲ الف سپاهحق درمان زندانیانبنددوالف سپاهبازجویی در بند ۲ الف سپاهبنددوالف اطلاعات سپاهاعضای موسسه خیریه امام علیزهرارحیمی همسر شارمین میمندی نژادحقوق بشربند ۲ الف سپاه پاسدارانحقوق بشر زندانیان سیاسیمحرمیت از حق درمان زندانیان در ایرانبند ۲الفسلول انفرادی بند۲الفحق درمان بیماری زندانیانموسسه امام علی در تهرانهمسر شارمین میمندی نژاد

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: