یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

آرمیتا گراوند، دختر دانش آموزی که بین مرگ و زندگی است

0
478

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۴ مهر ماه ۱۴۰۲، آرمیتا گراوند، دانش آموز(ضرب و شتم) شده در ایستگاه مترو شهدا، در بیمارستان فجر نیروی هوایی در تهران، بستری و در کما بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۲، آرمیتا گراوند، متولد: ۱۳ فروردین ۱۳۸۵، ساکن تهران و دانش آموز مقطع دبیرستان، که در ایستگاه مترو شهدا در کلانشهر تهران، بر اثر آسیب وارده مغزی(ضرب و شتم) و دچار بیهوشی شد در بیمارستان فجر تهران، در کما بسر میبرد و تداوم این شرایط در خصوص علت آسیب مغزی وارد شده به او سوالی است که در اذهان عمومی بدون پاسخ قطعی مانده است. 

براساس این گزارش، پس از بیهوشی و انتقال آرمیتا گراوند، به بیمارستان فجر تهران و با توجه به سابقه خراب حکومت جمهوری اسلامی در شفافیت اطلاع رسانی و فرافکنی، اخباری در شبکه های اجتماعی و وبسایت های غیررسمی مبنی بر (ضرب و شتم وی توسط ماموران حجاب بان) پس از ورود به واگن مترو منتشر و این خبر بیش از ۹۰ درصد بار رسانه ای در خصوص علت بیهوشی آرمیتا گراوند را با خود همراه کرده اما اینکه دقیقاً چه اتفاقی برای آرمیتا گراوند در واگن قطار افتاده نامشخص است ولی شرایط و عدم شفافیت در حکومت جمهوری اسلامی به این اتهامات دامن زده‌ ولی در مقابل این اخبار، رسانه‌ها و مقامات نظام جمهوری اسلامی مدعی هستند که هیچ گونه برخورد فیزیکی با او صورت نگرفته‌ است. 

با توجه به اطلاعات رسیده به حقوق بشر در ایران، خبرگزاری ایرنا ـ وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، منبع پوشش (اخبار رسمی) در خصوص وضعیت آرمیتا گراوند انتخاب شده و این امر در پی گسترش فضای امنیتی در بیمارستان فجر (نیروی هوایی) تهران و با توجه به ممانعت از دسترسی سایر خبرنگاران برای پوشش رسانه ای و انتشار اخبار براساس آنچه که مد نظر نهادهای امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی است صورت گرفته است. 

در همین زمینه، مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان، امروز جمعه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۲، در جریان خطبه های نمازجمعه اهل سنت زاهدان، درباره به کما رفتن آرمیتا گراوند گفت باید این موضوع به صورت بی‌طرفانه بررسی شده و ماموری که خطا کرده، مجازات شود. او افزود اکثر مردم ایران و دنیا در این باره دغدغه پیدا کرده‌اند و باید بررسی دقیق انجام شده و با ماموران متخلف برخورد شود. 

از سوی دیگر، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل که در زندان اوین در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری خود است با اشاره به همین موضوع در صفحۀ اینستاگرام خود اعلام کرد:”رفتار حکومت ایران حاکی از تلاش ناامیدانۀ آن برای جلوگیری از برملا شدن حقیقت است.”

در همین رابطه، معاون فرستادۀ ویژه آمریکا در امور ایران هم با انتشار پستی در حساب کاربری ایکس خود از حملۀ یک (حجاب بان) به آرمیتا گراوند که به اغماء و بستری شدن او در بیمارستان منجر شده ابراز شگفتی و تاثر کرد و بازداشت چند ساعته مریم لطفی، خبرنگار روزنامۀ شرق را که در پی تحقیق دربارۀ واقعه بوده غیرقابل قبول و نقض حقوق و آزادی‌های اولیه روزنامه نگاران دانست. معاون فرستادۀ ویژه آمریکا در امور ایران از رهبران این کشور خواسته است که بیشتر نگران رفتار خود با مردم ایران باشند تا اطلاع رسانی دربارۀ رفتارهایشان در زمینۀ نقض حقوق بشر. 

آنالِنا بِربوک، وزیر خارجه آلمان هم ضمن غیرقابل تحمل خواندن رفتار جمهوری اسلامی، در توییتی نوشت:”جای والدین آرمیتا گراوند روبروی دوربین نیست، آن‌ها حق دارند بر بالین دخترشان حاضر باشند.”

ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، در واکنش به این فاجعه انسانی گفت:”جمهوری اسلامی همچنان به «ظلم و خودکامگی» و بی‌توجهی به شهروندان خود ادامه می‌دهد.” 

همچنین، روزنامه گاردین در این خصوص اعلام کرد:”تاکنون مقامات رسمی حکومت و همچنین مدیریت متروی تهران هیچ توضیحی دربارۀ خودداری از انتشار تصاویر ویدیویی داخل قطار نداده‌اند.”

گاردین در بخش دیگری از خبر خود تشریح کرد:”با این حال، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی، نگرانی کشورهای غربی را دربارۀ وضعیت زنان در ایران مداخلۀ جانبدارانه در امور داخلی این کشور خواند.” 

در ادامه این گزارش، در تاریخ ۱۳ مهرماه ۱۴۰۲، روزنامه گاردین با انتشار گزارشی مدعی که در مصاحبه با افرادی که مدعی حضور در واگن مترو با آرمیتا گراوند بودند اعلام کرد:”دو شاهد عینی ضرب و شتم آرمیتا گراوند بر سر حجاب را تأیید کردند.”

به گفته یکی از شاهدان عینی:”آرمیتا به هنگام ورود به واگن مترو با تذکرات یک حجاب‌بان زن روبه‌رو می‌شود و این زن به دلیل آن که آرمیتا روسری نداشته با او مشاجره می‌کند. به گفته این شاهد عینی (زن چادری فریاد زد که چرا حجاب نداری؟) و آرمیتا در پاسخ گفت:(آیا من به تو می‌گویم چرا چادرت را برنمی‌داری)؟”

به نوشته گاردین به نقل از این شاهد عینی، این درگیری لفظی بعداً به خشونت کشیده شد و حجاب‌بان زن، با حمله به آرمیتا او را به شدت هل داده‌است. گزارش گاردین به نقل از یک شاهد عینی دیگر هم حاکی است که (آرمیتا هنوز بعد از زمین‌خوردن همچنان به هوش بوده‌است.) این شاهد عینی همچنین به گاردین می‌گوید «همان زن حجاب‌بان، وقتی اورژانس تهران آرمیتا را به بیمارستان منتقل می‌کرد در کنار در آمبولانس ایستاده بود.

در حالی ابهامات در خصوص آسیب مغزی وارد شده به آرمیتا گراوند در پی عدم شفافیت رسانه ای و عدم صدایقت کلان در نظام جمهوری اسلامی بیش از پیش افکار شهروندان را به سمت یک فاجعه انسانی دیگر همانند مرگ مهسا(ژینا) امینی برده است، در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۲، برخی رسانه های غیررسمی، با انتشار اخباری مدعی بازداشت مادر آرمیتا گراوند شدند و این خبر در کمتر از ۱ ساعت توسط رساه های رسمی و حکومتی وابسته به جمهوری اسلامی رد شد عصر امروز جمعه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۲، ایران اینترنشنال، با انتشار خبری اختصاصی اعلام کرد:”مادر آرمیتا گراوند به شرط سکوت و عدم مصاحبه با رسانه های خارج از کشور آزاد شده است.” 

خبر بیهوش شدن آرمیتا گراوند در متروی تهران، روز یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ منتشر شد و یک روز پس از آن، خبرگزاری ایرنا مصاحبه‌ای با مسعود درستی، مدیر عامل بهره‌برداری مترو تهران انجام داد و این فرد مدعی شد(این دختر ۱۶ ساله به دلیل افت فشار خون، تعادل خود را از دست داده و زمین‌خورده‌) و در ادامه تأکید کرد که همه (دوربین‌های مداربسته بازبینی شده و هیچ درگیری‌ای ثبت و ضبط نشده) است. 

خبرگزاری ایرنا همچنین تصاویر دوربین‌های مداربسته از لحظه ورود این دختر دانش‌آموز و دوستانش را که مقنعه به سر نداشتند منتشر کرد. لحظاتی بعد از سوار شدن به قطار مترو یکی از آنها به زمین‌خورد و سپس با کمک دوستان و یکی دیگر از مسافران به روی سکو منتقل شد. تصاویر دوربین‌های مداربسته از لحظه ورود این سه دانش‌آموز به ایستگاه مترو شهدا و قبل از ورود به قطار منتشر نشده‌است. 

همچنین، در تاریخ ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲، خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در گزارشی تصاویر تازه‌ای از ایستگاه مترو مربوطه منتشر کرد که شامل تصویری از داخل واگن که حادثه در آن رخ داد نیست. در این ویدئوهای مداربسته آرمیتا گراوند روسری یا مقنعه به سر ندارد و موهای او دیده می‌شود.

در این گزارش ادعا شده:”ساعت هفت و هشت دقیقه صبح آرمیتا با دوستانش سوار مترو می‌شود، و پس از چهار ثانیه سرش گیج می‌رود و به عقب برمی‌گردد و به لبه مترو می‌خورد.» این گزارش همچنین می‌گوید که «در پرونده پزشکی او علت بیهوشی افت فشار عنوان شده‌است.”

صداوسیما در این گزارش همچنین صحبت‌های دو دختر که صورت آنها تار شده و می‌گوید دوستان آرمیتا گراوند هستند را پخش کرد. این دو دختر می‌گویند که آرمیتا به محض ورود به واگن مترو «ناگهان از پشت افتاد و سرش محکم برخورد کرد به (فاصله میان) سکو و درِ مترو اما حقیقت امر با مشاهده فیلم منتشر شده در رسانه های رسمی ایران، نشان میدهد که لبه سکوی مترو چند سانتیمتر پائین تر از لبه کف مترو است. 

همچمین، حقوق بشر در ایران با انتشار این گزارش و ضمن تاکید بر اصل خبررسانی و گردش آزاد اطلاعات، خواستار انجام تحقیات مستقل و بی طرف، براساس ماده ۹ و ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر در خصوص روشن شدن درست و دقیق علت آسیب مغزی آرمیتا گراوند و زوایای این فاجعه است. 

برچسب هاضرب و شتمضرب و شتم زنانفعالیتهای مدنی زنان در ایرانمعترضین به حجاب اجباریآرمیتا گراوندایستگاه متروشهدابیمارستان فجر نیروی هواییزنان در ایراننه به حجاب اجباریمعترضان حجاب اجباری در ایرانمعترضان حجاب اجباریبیماری آرمیتاگراوندایستگا مترو شهدانقض حقوق بشرلغو حجاب اجباریحجاب اجباری زنان در ایرانبیماری آرمیتا گراوندآرمیتا گراوند کیستتهدید حجاب اجباریحجاب اجباری در ایراننقض حقوق زنانمعترضان به حجاب اجباری در ایرانمرگ ارمیتا گراوندآرمیتاگراوند کیستحجاب اجباریمعترضان به حجاب اجباریانتخاب نوع پوششاعتراض به حجاب اجباری در ایرانبیمارستان فجربستری شدنسرکوب شهروندان در ایرانپوشش زنان در ایرانمخالفان حجاب اجباریحجاب اجباری زنانبیمارستان نیروی هواییروزنامه گاردیناعتراض به حجاب اجباریجامعه زنان ایرانحق انتخاب پوششحجاب اجباری شهروندانبیمارستان نیروی هوایی در تهراننوع پوشش زنان در ایرانبیماریقانون حجاب اجباریایستگاه مترومخالفان حجاب اجباری در ایرانآرمیتاگراوندبیمارستان نیروی هوائی در ایرانبیمارستان فجر نیروی هوای در تهران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading