یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 20

بازداشت ۲ شهروند توسط ماموران امنیتی در سنندج و پیرانشهر

0
207

حقوق بشر در ایران  – امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ماموران امنیتی در شهر سنندج و شهرستان پیرانشهر، جمشید چرخکار و هادی یوسف پور را بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران نقل از کُردپا، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، جمشید چرخکار، فعال محیط زیست، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، ماموران امنیتی برای بازداشت جمشید چرخکار به منزل این شهروند یورش برده بودند. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، روند حقوقی پرونده از مکان نگهداری جمشید چرخکار اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به اشاره است، جمشید چرخکار، فعال محیط زیست و از اعضای تیم کوهنوردی موسوم به (چل چه مه) است. 

در خبری دیگر به نقل از کُردپا، امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، هادی یوسف پور، فعال مذهبی، اهل شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، توسط ماموران امنیتی در آن شهرستان، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

در این گزارش، یک فرد مطلع عنوان کرد:”نیروهای امنیتی با یورش به منزل هادی یوسف پور، وی را بازداشت کردند.” 

همچنین، علیرغم پیگیریهای خانواده هادی یوسف پور، از مصادیق حقوقی اتهامات، مکان نگهداری، علت بازداشت و از روند حقوقی پرونده تشکیل شده بر علیه این فعال مذهبی اطلاعی حاصل نشده است. 

هادی یوسف پور، فعال مذهبی و از اعضای مکتب قرآن، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، است. 

سرکوب مطبوعات و فعالان رسانه ای ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید کرده است. 

 ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading