یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

اعتراضات سراسری؛ صدور احکام حبس برای ۳ تن از شهروندان ساکن تبریز

0
483

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۱، قاضی شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز با صدور دادنامه ای ۳ تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری را به حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخبر، امید هاشم پور، امیر هاشم پور و شمس الدین اسماعیل زاده، سه شهروند ساکن تبریز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، محبوس در زندان مرکزی تبریز، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر در مجموع به تحمل ۳ سال و ۳ ماه حبس تعزیری و منع خروج از کشور محکوم شدند.

براساس دادنامه صادره توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز:”امیر هاشم‌پور از بابت اتهام (اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی) به تحمل ۲سال حبس تعزیری و ۲سال منع خروج از کشور، امید هاشم‌پور هم از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و شمس‌الدین اسماعیل‌زاده نیز به اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.”

لازم به ذکر است، امید هاشم‌پور، اواخر شهریور ماه ماه۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات مردمی در شهر تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و سپس بازپرسی به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.

همچنبن، امیر هاشم‌پور و همسر وی زهرا اسکندری، هم پس از احضار به پلیس فتا در شهر تبریز، بازداشت و پس از انتقال به دادسرا و طی مراحل بازپرسی و تفهیم اتهام به زندان مرکزی این شهر منتقل شده بودند.

شمس‌الدین اسماعیل‌زاده هم، اوایل مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز، بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان مرکزی تبریز منتقل شد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات خیابانی و ممانعت از انتشار عقاید، نظریات و دیدگاه های شخص افراد، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هادادگاه انقلاب تبریزتظاهرات سراسریمهرماه۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱تظاهرات سراسری،اعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱محاکمهتظاهرات سراسری در ایرانمهر ۱۴۰۱آبان ۱۴۰۱امیرهاشم پورمهر۱۴۰۱منشور حقوق شهروندیاستان آذربایجانشرقیمهر ماه ۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱امیر هاشم پوراعتراضات سراسری تبریزفراخوان تجمع اعتراضیتظاهرات سراسری ۱۴۰۱آبانماه ۱۴۰۱امید هاشم پورتظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱حقوق بشراعتراضات سراسریکنکور ۱۴۰۱،تبریز آذربایجانشرقیمحاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱امیدهاشم پورتظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱اعتراضاتتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱آذرماه۱۴۰۱شمس الدین اسماعیل زادهتبریزموارد نقض حقوق بشر در ایراناعتراضات سراسری ۱۴۰۱بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱آذر ماه ۱۴۰۱استان آذربایجان شرقیحبس تعزیریشعبه اول دادگاه انقلاب تبریزتبریز آذربایجان شرقی۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱آذر۱۴۰۱

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading