یک شنبه , ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 16

سامان یاسین به تبعید محکوم شد

0
152

حقوق بشر در ایران ـ  امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، سامان یاسین، به تحمل تبعید محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، سامان یاسین، اهل استان کرمانشاه، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، محبوس و بلاتکلیف در زندان قزلحصار کرج، توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی ـ رئیس شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران، به تحمل ۵ سال تبعید در یکی از شهرهای توابع استان کرمان، محکوم شد. 

حسین سرتیپی، وکیل دادگستری با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود تشریح کرد:”براساس دادنامه صادره از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، سامان یاسین به ۵ سال تبعید به یکی از شهرهای استان کرمان محکوم گردید. در خصوص این حکم به دیوان عالی کشور اعتراض خواهم کرد. وی بیش از ۱۸ ماه است که در بازداشت موقت به سر می برد.” 

لازم به اشاره است، سامان صیدی(یاسین)، در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۲، بر اثر فشارهای روحی و روانی ناشی از تداوم بازداشت و بلاتکلیفی در زندان قزلحصار کرج و وخامت وضعیت روحی به بیمارستان رازی (امین آباد) منتقل و در تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۲، به زندان قزلحصار کرج بازگردانده شد. 

این متهم سیاسی، اوایل اسفندماه ۱۴۰۲، با انتشار نامه ای سرگشاده به تشریح وضعیت روحی خود پرداخت و خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای ـ رئیس قوه قضاییه، نوشته بود: “اینجانب سامان یاسین (صیدی) ۱۸ ماه بلاتکلیف در زندان‌های تهران و کرج در حال جابه‌جا شدنم و بدون هیچ مدرک و هیچ مستندی بلاتکلیف در زندان محبوس می‌باشم، در این ۱۸ ماه بارها برای من دادگاه تعیین شده اما برگزار نشده است. کماکان با مشکلات روحی و روانی و جسمی که مسئولان بی‌کفایت حتی قادر به اعزام اینجانب به مراکز درمانی نمی‌باشند به سر می‌برم.”

پیشتر هم در تاریخ حسین سرتیپی، وکیل مدافع سامان یاسین، از تعیین تاریخ دادرسی به پرونده قضایی موکل خود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی خبر داده بود اما این جلسه دادرسی در پی ایرادات قضایی در کیفرخواست صادره از بابت اتهامات(اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور)، (حمل سلاح) و (اخلال در نظم و آسایش عمومی) تعلیق شده بود. 

 سامان یاسین (صیدی)، در تاریخ ۷ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهامات (محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر) و (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور)، محاکمه و به اعدام محکوم شده بود و این حکم پس از نقص در تحقیقات قضایی با استناد به بند ۲ شق ب ماده ۴۶۹ قانون آئین دادرسی در دیوان عالی کشور لغو و پرونده سامان یاسین(صیدی) به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران ارجاع و متهم این پرونده اواسط بهمن ماه ۱۴۰۱،‌ از زندان رجایی شهر کرج جهت بازجویی مجدد به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از اتمام بازجویی ها سپس به زندان رجایی شهر بازگردانده شده بود. 

سامان یاسین، در تاریخ ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۲، به همراه جمعی از زندانیان سیاسی در پی تعطیلی زندان رجایی شهر به زندان قزلحصار کرج منتقل شد. 

در حالی سامان یاسین(صیدی) پیشتر از بابت اتهام (محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر)‌ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بود که از لحظه بازداشت براساس تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق انتخاب وکیل مورد نظر خود محروم بوده است. 

اعتراف گیری توام با تهدید و ارعاب فاقد وجاهت قانونی و مصداق بارز شکنجه و ناقض ماد ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی است.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading