دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

گزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان، مهر ماه ۱۴۰۲

0
295

گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری از نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران، تا پایان مهرماه ۱۴۰۲ خورشیدی است. این گزارش به صورت آماری – تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه گزارشگری، نقض حقوق بشر و همین ‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیت‌های فراوان است. این گزارش، با توجه به اخباری که توسط فعالان حقوق بشر و یا از طریق سایر رسانه های مورد تائید حقوق بشر در ایران، منتشر شده تنظیم گردیده است و آمار و ارقام از نقض حقوق پیروان سایر ادیان به مراتب بیش از این تعداد است.

مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت جمهوری اسلامی ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه دیده بانی و گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر بسیاری از فعالان و گزارشگران در زندان و بازداشت هستند) با محدودیت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.

اهل سنت

اهل سنت، خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌ تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی و خواسته‌ای زیاده خواهانه ای نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود. زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذارنند و بصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.

اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برابری تمام شهروندان را مورد تأکید قرار می‌دهد. با این حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از ۴۰ سال گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودیت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و بجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، نادر سفاری، فیصل بازماندگان، صالح تازه، مهرداد(محمد)درواع، شايان زارع، محمد کاشفی و کمال کشاورز، فعالان مذهبی اهل سنت، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۹ مهرماه ۱۴۲، مهدی خداشناس، متولد: ۱۳۷۸، شهروند اهل سنت، ساکن زاهدان و از اعضای مسجد مکی، توسط نیروهای امنیتی در آن شهر، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزاش حقوق بشر در ایران، عصر پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲، عبدالمالک گرگیج ـ فرزند: مولوی محمدحسین گرگیج، شهروند اهل سنت، ساکن شهرستان گالیکش از توابع استان گلستان، توسط نیروهای امنیتی در آن شهرستان، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲، محمد براهویی، شهروند اهل سنت، و از فعالان مسجد مکی زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، پس از طی مراحل بازجویی ها آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۲، محمد براهویی، توسط ماموران امنیتی در یکی از خیابانهای اطراف مسجد مکی زاهدان، دستگیر شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۲، سلمان جلازهی، شهروند اهل سنت، متولد: ۱۳۷۰، فرزند شیرعلی، ‌ساکن شهرک صنعتی میرجاوه از توابع زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، با توجه به گذشت مدتی قابل توجه از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برند. سلمان جلازهی، در تاریخ ۷ مهر ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان میرجاوه دستگیر شده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۲، اسلم ریگی(محمد عمر)، شهروند اهل سنت، متولد ۱۳۷۶، ساکن روستای گروک از توابع شهرستان تفتان در استان سیستان و بلوچستان، علیرغم گذشت بیش ۸ ماه از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۲، عبدالنصیر شه بخش و اسامه شه بخش(نارویی)،دو شهروند اهل سنت ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، علیرغم گذشت بیش از ۱۱۰ روز از تاریخ دستگیری با قرار بازداشت موقت و بطور بلاتکلیف در زندان مرکزی زاهدان بسر می برند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، عبدالله هنزرانی، متولد: ۱۳۷۸، شهروند اهل سنت، ساکن روستای نایگون از توابع شهرستان ایرانشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در آن شهرستان، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، الیاس حاتمی نژاد، متولد: ۱۳۸۰، فرزند: شفیع محمد، شهروند اهل سنت، اهل روستای بیدلد از توابع شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان، در زاهدان، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۲، هدایت الله قنبرزهی، شهروند اهل سنت، فرزند: مصطفی، اهل سیاهدک از توابع زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در آن شهر، بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی حاصل نشده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۲، اکبر بیدل، از فعالان مسجد مکی، شهروند اهل سنت، ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۲، مولوی فضل الرحمن کوهی، شهروند اهل سنت، فعال مذهبی در پشامگ از توابع شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران امنیتی، دستگیر و به شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۲، مولوی اکرم کوهی، مولوی اصغر کوهی، مولوی یاسین آسکانی، حبیب الله کوهی، یاسین شکری و محسن آسکانی، توسط نیروهای امنیتی در استان سیستان و بلوچستان، بازداشت و به شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، منتقل شدند. 

ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد
۱ بازداشت  ۲۲
۲ بیخبری از بازداشت شدگان ۱۵
۳ بازجویی ۱
۴ تفهیم اتهام ۱
۵ آزادی با تویع قرار وثیقه  ۱
۶ بلاتکلیفی در بازداشت ۴
جمع کل موارد  ۴۴ 

بهائیان

ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران (فرقه مرتد) تلقی می‌شود اما شهروندان بهائی به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. با این حال رژیم دینی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون، بهائیان به طور سیستماتیک از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه می‌گیرند و همواره در معرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرار گرفته‌اند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند. ممانعت از کسب ‌و کار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، دو واحد صنفی متعلق به حمید منزوی و ارشیا روحانی ـ دو شهروندان بهایی، در استان اصفهان، پس از یورش نیروهای امنیتی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی مالک آن، توسط ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی، پلمب شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۲، همایون خانلری، شهروند، ساکن شهر رشت مرکز استان گیلان، برای سپری کردن دوران محکومیت کیفری خود، بازداشت و به زندان لاکان رشت، منتقل شد. این شهروند بهایی در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۲ سال و ۱ روز خود است.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی یکشنبه ۹مهر ماه ۱۴۰۲، ویدا احراری، مژگان بصیری، شکوفه بصیری و جمال قدیرزاده، چهار شهروند بهایی، ساکن استان یزد، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و پس از تفتیش منازل و توقیف برخی لوازم شخصی، به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۲، بهاره قادری، رکسانا وجدانی، سحر محب پور و ستاره طعامی، چهار شهروند بهایی ساکن شیراز مرکز استان فارس، با توجه به گذشت ۱ هفته از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برند و از حق ملاقات، دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم هستند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، مهر ماه ۱۴۰۲، رویا ملکوتی، رویا قانع عزآبادی، سهیلا احمدی، گلنوش نصیری، فریده مرادی و نوشین مصباح، شهروندان بهایی ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، توسط قاضی هادی منصوری ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد، از بابت اتهامات (اقدام علیه امنیت ملی) و (تبلیغ بهائیت) محاکمه خواهند شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۳مهرماه ۱۴۰۲، ایمان رشیدی، متولد: ۱۳۵۹، شهروند بهائی ساکن استان یزد، توسط ماموران اداره کل اطلاعات آن استان، دستگیر و پس از تفتیش منزل و تویف برخی لوازم شخصی اش، برای تشکیل پرونده به بازداشتگاه آن نهاد امنیتی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، ایرج شکور، شهروند بهایی، ساکن تهران، توسط سید علی مظلوم، قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، محاکمه خواهد شد. جلسه اول دادگاه این پرونده در تاریخ ۱۷ مرداد ماه و دومین جلسه دادرسی هم در تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، برگزار و دفاعیات ۵ تن از ۶ متهم این پرونده اخذ شده بود.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، آزیتا فروغی، شهروند بهایی ساکن مشهد مرکز استان خراسان رضوی، توسط قاضی هادی منصوری، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب آن، محاکمه خواهد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۲، منازل، حسین فنائیان، سهراب لقائی، سهیل حق دوست، ابراهیم لقائی، فواد لقائی، شهروندان بهایی ساکن شهرستان قائم شهر از توابع استان مازندران، توسط ماموران امنیتی، تفتیش و برخی لوازم شخصی آنها، توقیف شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، نسیم ثابتی، شهروند بهایی ساکن شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، توسط قاضی هادی منصوری ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد محاکمه خواهد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، سحر محب پور و رکسانا وجدانی، شهروندان بهایی اهل و ساکن شیراز مرکز استان فارس، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تودیع قرار وثیقه از زندان عادل آباد آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، مژگان بصیری و ویدا احراری، دو شهروند بهایی ساکن استان یزد، پس از اتمام مراحل تفهیم اتهام با تودیع ۲ فقره قرار وثیقه به مبلغ ۱ میلیارد تومان، از زندان مرکزی یزد آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۲، بهاره قادری، شهروند بهایی، اهل و ساکن شیراز مرکز استان فارس، محبوس و بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد اما ستاره طعامی با توجه به اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام در وضعیت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز بسر می برد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۲، هوشیدر زارعی، شهروند بهایی، اهل و ساکن شیراز مرکز استان فارس، پس از حضور در شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شیراز و نصب پابند الکترونیکی، دوران حبس تعزیری تحت نظارت قضایی خود را آغاز کرد. این شهروند بهایی، پیشتر هم مبلغ ۵۰ میلیون تومان بابت بخش دیگری از حکم صادره بعنوان جزای نقدی پرداخت کرده بود.

ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد
۱ پلمب محل کسب  ۲
۲ تفتیش منزل یا محل کسب  ۱۲
۳ توقیف اموال  ۱۲
۴ احضار برای اجرای حکم حکم حبس تعزیری  ۱
۵ بازداشت برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۱
۶ بازداشت اولیه  ۵
۷ بیخبری از افراد بازداشت شده  ۴
۸ بلاتکلیفی متهم در بازداشت  ۵
۹ ممانعت از دسترسی به وکیل در مرحله بازجویی و بازپرسی  ۴
۱۰ ممانعت از تماس تلفنی یا ملاقا متهم با خانواده  ۴
۱۱ احضار به دادگاه انقلاب  ۹
۱۲ محاکمه  ۳
۱۳ آزادی با تودیع قرار وثیقه  ۵
۱۴ احضار به شعبه اجرای احکام  ۱
۱۵ آغاز دوران حبس تحت نظارت قضایی(نصب پابند الکترونیکی) ۱
۱۶ اجرای حکم پرداخت جزای نقدی ۱
جمع کل موارد  ۷۰

سایر پیروان ادیان

بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است.

حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.

در این ماه 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲، آرش مرادی، درویش گنابادی، ساکن شهرستان کاشان از توابع استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی در آن شهرستان، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۲، محمدحسن انصاری کلام، ساکن تهران، از پیروان جریان یمانی، با دریافت احضاریه ای به شعبه اول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، مراجعه و برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۳ ساله خود، بازداشت و به اندرزگاه ۴(بند قرنطینه) زندان اوین، منتقل شد. 

ردیف  موارد نقض حقوق بشر  تعداد
۱ بازداشت  ۱
۲ تفتیش منزل یا محل کار  ۱
۳ توقیف اموال ۱
۴ بیخبری از فرد بازداشت شده در پی ممانعت از تماس وی با خانواده  ۱
۵ محاکمه  ۱
۶ صدور حبس تعزیری  ۱
۷ احضار برای اجرای حکم حبس تعزیری ۱
۸ آغاز دوران محکومیت حبس تعزیری  ۱
جمع کل موارد  ۸

 

برچسب هابهائیشهرستان سربازدگراندیشان مذهبی در ایرانگزارش آماری سرکوب شهروندان در ایراننقض حقوق پیروان ادیاناهل تسنن زاهدانسیستان بلوچستانگزارش آماری نقض حقوق بشردراویش گنابادیگزارش آمارینقض حقوق شهروندی در ایرانگزارش نقض حقوق پیروان ادیانبهاییانپیروان اهل تسنن در ایرانجامعه اهل تسنن در ایرانگزارش نقض حقوق اقیلتهای مذهبیدرویشنقض حقوق شهروندیدرویش گنابادیشهر زاهدانپیروان اهل سنت در ایراناجرای حکم حبس تعزیریگزارش نقض حقوق ادیاندیانت بهایی در ایراناقلیتهای مذهبی در ایرانمحاکمهبهاییسرکوب بهاییان ایرانگزارش نقض حقوق بشرگزارش نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیپیروان جریان یمانیدیانت بهائی در ایرانسیستان و بلوچستاننقض حقوق بشر در ایرانشهروندان بهایی در ایراندروایشجریان یمانی در ایرانگزارش نقض حقوق شهروندیگزارش آماری نقض حقوق پیروان ادیانبازداشتپیروان سایر ادیان در ایراننقض حقوق بشرحقوق شهروندی در ایرانجریان یمانیدیانت بهاییبازداشت اجرای حکم حبسجامعه اهل سنت در ایراناخبار نقض حقوق شهروندان بهایی در ایراناهل تسننشهروندان سنی مذهبدستگیریبهائیانسرکوب شهروندان بهایی در ایرانشهروندان اهل سنتاهل سنت زاهدانگزارش نقض حقوق اقلیتهای مذهبیگزارشات آماریاهل سنتپیروان سایر ادیانگزارش ماهیانهگزارش نقض حقوق بشر در ایرانسرکوب دراویش گنابادی در ایرانگزارش نقض حقوق پیروان ادیان در ایرانشهرزاهدانگزارش نقض حقوق پیروان سایر ادیان

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading