جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محکومیت ۲ فعال ملی مدنی در مجموع به تحمل ۱۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری

0
625

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه ۱۳۹۸, شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران, با صدور حکمی کیانوش اصلانی قوجه بیگلو و توحید امیر امینی, دو تن از فعالان مدنی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان تهران بزرگ را در مجموع به تحمل ۱۲ و سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه ۱۳۹۸, کیانوش اصلانی قوجه بیگلو و توحید امیر امینی, دو تن از فعالان ملی مدنی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین که پیش از این و در مرحله بدوی به تحمل ۱۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند در مرحله تجدیدنظر خواهی طی حکمی از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر”, به تحمل ۱۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. با توجه به حکم این دادگاه کیانوش اصلانی قوجه بیگلو به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و توحید امیر امینی نیز به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت محکوم شدند. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “براساس دادنامه صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران؛ توحید امیر امینی ضمن تبرئه از اتهام “تبلیغ علیه نظام”, فقط از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” به تحمل ۷ سال , ۶ماه حبس تعزیری محکوم شد”. 

این منبع مطلع پیرامون کیانوش اصلانی قوجه بیگلو, بعنوان دیگر متهم این پرونده گفت: ” با توجه به دادنامه صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران؛ این فعال ملی مدنی از بابت ۲ اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” نیز به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این فعال ملی مدنی بعنوان مجازات تکمیلی به تحمل ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها محکوم شد”. 

لازم به ذکر است؛ کیانوش اصلانی قوجه بیگلو و توحید امیر امینی, دو فعال ملی مدنی, در مرحله بدوی در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۸, با توجه به دادنامه صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران, توحید امیر امینی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” به تحمل ۷ سال و نیم حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” نیز به تحمل ۱ سال و نیم حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین کیانوش اصلانی دیگر متهم این پرونده نیز از بایت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” نیز تبرئه شد اما بعنوان مجازات تکمیلی وی به مدت ۲ سال از عضویت در تمامی گروهها و احزاب و جمعیت ها منع شده بود. 

جلسه دادرسی“توحید امیر امینی” و “کیانوش اصلانی”, دو تن از فعالان ملی مدنی, در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ایمان افشاری” با حضور هر ۲ نفر این افراد و کارشناسان وزارت اطلاعات برگزار شده بود. 

“کیانوش اصلانی قوجه بیگلو” و “توحید امیر امینی”,  در شامگاه ۱ اسفند ۱۳۹۷ در میدان انقلاب تهران توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شدند. دو ساعت بعد از بازداشت این افراد, ماموران وزارت اطلاعات به محل کار توحید امیر امینی مراجعه کرده و آنجا را بطور کامل مورد تفتیش قرار داده بودند. پس از تماس تلفنی کوتاهی که کیانوش اصلانی در دومین روز بازداشت با خانواده خود داشت مشخص شد به زندان اوین و بند ۲۰۹ منتقل شده اند. 

پس از اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه کیانوش امیر اصلانی در تاریخ ۱۴ فروردین ماه و توحید امیر امینی در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ از سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین به بند ۴ در این زندان منتقل شدند.

جلسه ابلاغ کیفرخواست توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۸, پس از حضور هر ۲ نفر این افراد در محل شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود و به هر ۲ نفر آنها یک نسخه کپی شده از کیفرخواست تحویل گردیده بود و به آنها ابلاغ شده بود که برای تاریخ ۱ تیر ماه جلسه دادرسی بر پرونده مفتوحه آنها برگزار خواهد شد. 

 “کیانوش اصلانی قوجه بیگلو”,  دانشجوی مقطع فوق لیسانس رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد تهران و “توحید امیر امینی” به علت فعالیت کاری و شغلی ساکن تهران است. 

توحید امیر امینی دارای سوابق متعدد فعالیت و بازداشت است، از جمله می توان به بازداشت او در مراسم قلعه بابک و همین طور محاکمه او به دلیل روشن کردن شمع برای حادثه دیدگان قطار تبریز-مشهد اشاره کرد.

 همچنین بابت دو مورد اتهامی جداگانه در خصوص اعتراض به برنامه تلویزیونی فیتیله که بسیاری معتقد بودند در آن به ترک‌های ایران اهانت شده است و همینطور نمایش یک پلاکارد در حمایت از عباس لسانی، دیگر فعال مدنی دربند به مجموعا ۶ ماه حبس و شلاق محکوم شد.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان ملی مدنی در ایران بر مبنای اسنادی بین المللی حقوق بشر ناقض ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین در ماده ۷ از قانون آئین دادرسی کیفری رعایت حقوق شهروندی متهم در طی روند دادرسی بر پرونده وی تاکید شده است که میتوان محرومیت از حق ملاقات و یا تماس تلفنی فرد در زمان بازداشت را جزء موارد نقض شده از حقوق شهروندی یک متهم دانست. 

سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

برچسب هادادگاه انقلابصدور حکم حبسشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهرانفعال ترک زبانفعال ملی مدنی آذربایجانیفعال ترک ترک آذربایجانیبازداشت فعالان ترک آذربایجانیفعالان ترک آذربایجانی در جمهوری اسلامیشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانسرکوب شهروندان در ایرانبند ۴ زندان اوینسرکوب فعالان ترک در ایرانفعالان مدنی در ایرانفعال ترک آذربایجانفعالان ترک آذریفعالان ترک اذربایجانیتوحیدامیرامینیدادگاه انقلاب تهرانفعال ترک آذریفعال ملی مدنیفعال ترک اذربایجانیایمان افشارفعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعالان ترک زبان در ایرانفعال ترک توحید امیر امینیدادگاه تجدید نظرشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرفعال ترک اذریدادگاه انقلاب صدور حکم حبساحمد زرگرکیانوش اصلانی قوجه بیگلوفعالان ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایرانتوحید امیر امینی فعال ترک آذربایجانینقض حقوق بشر در ایرانفعال حقوق بشر در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیاندرزگاه ۴ زندان اویندادگاه تجدیدنظر استان تهرانفعال ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذری در ایرانفعال ترک آذری در ایرانکیانوش اصلانی فعال ترک آذربایجانینقض حقوق بشرشعبه ۳۶ دادگاه انقلابقاضی احمد زرگرکیانوش اصلانیصدور حکم حبس تعزیریفعالان ترک آذربایجانیبازداشت فعالان ترکسرکوب فعالان ترکفعال ملی مدنی توحید امیر امینیفعال حقوق بشرفعال ترکفعالان ترکسرکوب شهروندان آذریقاضی ایمان افشارفعال ترک آذربایچانیشعبه ۳۶فعال ترک در ایراناجتماع و تبانی برای ارتکاب جرمفعال ملی مدنی کیانوش اصلانیحقوق بشر در ایرانزندانیان سیاسیتوحید امیر امینیسرکوب فعالان ترک آذریقاضی ایمان افشاریسرکوب شهروندان آذری در ایرانفعالان ترک آذبایجانی در ایرانسرکوب فعالان ترک آذربایجانی در ایراندادگاه انقلاب در تهران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading