چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

سه فعال دانشجویی در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، تفهیم اتهام شدند

0
137

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام ضیا نبوی، فرشته طوسی و هستی امیری در شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۳ تهران برگزار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از دانشجویان متحد، امروز دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فرشته طوسی، هستی امیری و ضیا نبوی، سه فعال دانشجویی، پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین، از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) تفهیم اتهام شدند. این ۳ فعال دانشجویی، پیشتر هم به علت فعالیتههای صنفی و مدنی خود در پی پرونده سازی ارگانهای امنیتی با حبس  تعزیری یا جزای نقدی مواجه شده بودند. 

براساس این گزارش، تفهیم اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به ضیا نبوی، هستی امیری و فرشته طوسی، به علت اعتراض شکل گرفته از طرف جامعه دانشجویی ایران در خصوص مسمومیتهای سریالی دانش آموزان و گسترش فضای ارعاب و تهدید بر علیه جامعه دانشجویان از طرف حراست دانشگاه ها صورت گرفت و هر یک از این ۳ فعال دانشجویی در پایان جلسه بازپرسی با تودیع قرار کفالت آزاد شدند. 

لازم به اشاره است، هستی امیری، ضیا نبوی و فرشته طوسی، اواخر فروردین ماه ۱۴۰۲، با دریافت ابلاغیه های کتبی جهت تفهیم اتهام و ارائه دفاعیات خود به این جلسه بازپرسی احضار شده بودند. 

ضیا نبوی، پیش از این و در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۳۹۸، پس از یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی در تهران و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی هوشمند تلفن همراه و لپ تاپ، بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، منتقل و در تاریخ ۱۲ اسفند ماه ۱۳۹۸، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد. 

ضیا نبوی، دانشجوی رشته جامعه شناسی در دانشگاه علامه طباطبائی تهران و از اعضای پیشین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل پیش از این و در تاریخ ۱۰ مردادماه ۱۳۹۷ هم توسط نیروهای امنیتی در تهران، بازداشت و در تاریخ ۱۱ مردادماه همان سال آزاد شده بود. 

این فعال دانشجوئی، از اعضای تشکل دانشجوئی شورای دفاع از حق تحصیل بود و در خرداد ماه سال ۱۳۸۸ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت (پیرعباسی) از بابت اتهامات (محاربه از طریق ارتباط موثر با سازمان مجاهدین خلق) به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری توام با تبعید در زندان مرکزی سمنان تغییر پیدا کرد و ضیا نبوی،  در مهرماه سال ۱۳۸۹، به زندان کارون اهواز تبعید شده بود و پس از آن در اواسط اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ به زندان مرکزی سمنان منتقل و در تاریخ  ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، در حالی که نهمین سال حبس تعزیری خود را پشت سر می گذاشت از زندان سمنان آزاد شده بود. 

همچنین، فرشته طوسی، فعال دانشجوئی و دانشجوی پیشین مقطع کارشناسی رشته جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی تهران، در تاریخ ۱۸دیماه ۱۳۹۳، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود به همراه همسرش سجاد درویش، بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. فرشته طوسی، در تاریخ ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در مراسم ۱۶ آذر ۱۳۹۵ در انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش) محاکمه و به تحمل  ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری، دو سال منع خروج ا کشور، محرومیت از حضور در احزاب و گروه‌های سیاسی، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و مطبوعات محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱ مهرماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر عیناً تائید شد اما در تاریخ ۴ آذر ماه ۱۳۹۸، در راستای عفو زندانیان سیاسی، حکم صادره بر علیه این فعال دانشجوئی به طور کامل شامل بخشودگی شد ولی در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۹، با توجه به درخواستی که برای اعاده دادرسی در این پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع شده بود در جلسه واخواهی توسط شعبه ۳۴ دادگاه انقلاب تهران، فرشته طوسی به پرداخت جریمه نقدی بدل از ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

فرشته طوسی،  پیش از این و در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۳، به دلیل حضور مقابل ورزشگاه آزادی برای دفاع از حق حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای مسابقه والیبال، به همراه جمعی دیگر از زنان به مدت چند ساعت بازداشت شده بود. 

هستی امیری نیز، از بابت پرونده اول خود در تاریخ ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌ها و دسته جات سیاسی و اجتماعی و فضای مجازی، ضبط ۱ دستگاه گوشی تلفن همراه، محکوم و از اتهام(اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور) تبرئه شد. این حکم در خردادماه ۱۴۰۱ در دادگاه تجدیدنظر استان تهران‌ عینا تائید شد.‌ 

هستی امیری، در تاریخ ۴ مرداد ماه ۱۴۰۱، با دریافت‌ابلاغیه ای برای سپری کردن دوران حبس خود به زندان اوین احضار و در تاریخ ۹ مردادماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی او بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، در راستای اعطای عفو مشروط در راستای بخشنامه قوه قضائیه آزاد شد. 

سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و ابهامات گسترده در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از مواردی بوده که بعنوان اعتراض در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی، سرکوب و ارعاب گسترده بر علیه شهروندان را محکوم کرد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هادانشجودادیاری دادسرای ناحیه ۳۱دانشجویانفعال دانشجویی فرشته طوسیدادسرای ناحیه۳۳دادسرای ناحیه سی و سه اوینفعال دانشجوئی ضیا نبویشعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳تهرانتفهیم اتهامفرشته طوسیجلسه تفهیم اتهامفرشته طوسی فعال دانشجوییهستی امیریدادسرای ناحیه سی و سه ایرانفعال دانشجوئی ضیانبویشعبه ۲بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهرانقرار کفالتبازداشت ضیا نبویجامعه دانشجوییفرشته طوسی فعال دانشجوئیدادسرای ناحیه ۳۳ضیانبویهستی امیری فعال دانشجوییشعبه۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهرانضیا نبویازادی ضیا نبویضیا نبوی فعال دانشجوئیدانشگاهیانبازپرسی دادسرای ناحیه سی و سه تهرانضیا نبوی فعال دانشجوییهستی امیری فعال دانشجوئیزندانی سیاسیدانشگاهقرارکفالتضیانبوی فعال دانشجوئیدادسرای ناحیه ۳۳ اویندادسرای ناحیه ۳۳ تهرانفرشته طوسی دانشجودانشگاه علامه طباطبائی تهراناحضاربازداشت دانشجویانضیانبوی فعال دانشجوییجلسه بازپرسی و تفهیم اتهامدادسرای ناحیه سی و سه تهرانفرشته طوسی فعال مدنیزندانی سیاسی هستی امیریفعال دانشجوییجلسه بازپرسیصدور قرار کفالتآزادی ضیا نبویدانشگاه علامه طباطبایی تهراندادسرای ناحیه۳۳ اوینفعال دانشجویی ضیا نبویشعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهرانفعال دانشجوئیتودیع قرار کفالتاحضار بازپرسیدادسرای ناحیه ۳۳ مقدس اویندادسرای ناحیه ۳۳دتهرانفعال دانشجویی ضیانبویشعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه۳۳ تهران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: