سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

معین سلاورزی زاده, زندانی متهم به قتل با بیش از ۲۸ سال بلاتکلیفی در زندان دره شهر ایلام

0
1362

حقوق بشر در ایران – معین سلاورزی زاده, زندانی متهم به قتل محبوس در بند قرنطینه زندان دره شهر علیرغم گذشت بیش از ۲۸ سال کماکان بصورت بلاتکلیف در این زندان بسر می برد!

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۹ مردادماه ۱۳۹۸, معین سلاورزی زاده, اهل شهرستان آبدانان, از بابت اتهام قتل برادرش که بیش از ۲۸ سال پیش به آن مرتکب شده بصورت بلاتکلیف در زندان دره شهر ایلام بسر می برد. این بلاتکلیف مفقود شدن پرونده وی که بیش از ۲۸ سال پیش در دیوان عالی کشور ارجاع شد باعث بلاتکلیفی بیش از ۲۸ ساله معین سلاحورزی شد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به معین سلاورزی زاده، در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ “معین سلاورزی زاده, اهل شهرستان آبدانان, متاهل, دارای ۲ فرزند, پسر و دختر. وی در سال ۱۳۶۹ و در هنگامی که ۲۶ سال سن داشت از بابت اتهام قتل برادر خود بازداشت و به بازداشتگاه منتقل شد و تا به امروز به بهانه گم شدن پرونده قضائی وی که برای تائید حکم اعدام به دیوان عالی کشور ارجاع شده بود بصورت بلاتکلیف در زندان مرکزی ایلام و زندان دره شهر واقع در شهرستان ایلام به سر می برد. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ این بلاتکلیفی برای معین سلاورزی زاده، در حالی است که در طی این مدت مادر و پدر معین سلاورزی زاده، فوت کردند و همسر معین سلاحورزی، هم چند سال پیش فوت کرد و ۲ فرزند وی بدون وجود پدرشان و در چند سال اخیر هم در سایه نبود مادرشان با سختی های بسیاری مواجه شدند. معین سلاورزی زاده, در حال حاضر در بند قرنطینه زندان دره شهر واقع در استان ایلام با “قلاب بافی” و “یارانه ماهی ۴۵ هزارتومان” بخشی از مخارج فرزندانش را تامین می کند و  پسرش با مشقات فراوان درس خوانده و وارد دانشگاه  شد و سپس فارغ التحصیل شد.

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ با توجه به اینکه معین سلاورزی زاده، در حدود ۳۰ سال پیش مرتکب این قتل شده بود و با توجه به گذشت مدت زمان طولانی نزدیک به ۳ دهه از این جرم و فوت مادر و پدرش که ولی دم محسوب می شدند و از همه مهمتر با توجه به اینکه پرونده قضائی وی بیش از ۲۸ سال پیش پس از ارجاع به دیوان عالی کشور جهت تائید حکم اعدام مفقود شد گذشته از نوع جرم معین سلاورزی زاده، « برادر کشی»  مع الوصف چرا باید چنین فردی، طولانی مدت در زندان مرکزی ایلام و در حال حاضر در  زندان دره شهر ایلام بلاتکلیف بماند؟! اگر مستحق اعدام و قصاص بوده، چرا نزدیک به ۳ دهه را در خوف و رجا در زندان سپری کرده و اگر لایق آزادی بود چرا تا به حال آزاد نشده است؟! آیا منصفانه است که او بعد از تحمل نزدیک به ۳۰ سال حبس به دار آویخته شود؟ 

به دور از هرگونه قضاوت و جانبداری شتابزده، ریاست قوه قضائیه باید نسبت به این موضع پاسخگو باشد تا تکلیف معین سلاورزی زاده، مشخص شود و این زندانی از بلاتکلیفی نزدیک به ۳۰ ساله خارج شود. 

بلاتکلیفی افراد بازداشت شده بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی حقوق بشر، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود. 

براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایئ است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد. 

بر طبق اخرین گزارش سازمان عفو بین الملل که بصورت آماری اعدام در کشورهای مختلف جهان را مورد بررسی قرار داده است رتبه ایران بعد از چین دارای رتبه دوم جهانی اجرای حکم اعدام میباشد. 

از مجموع ۲۵۳ مورد اعدام ثبت‌شده در ایران، ۱۶۰ نفر، ۱۵۵ مرد و ۵ زن، به جرم قتل، ۲۲ مرد به جرم تجاوز به زنان، سه نفر به جرم تجاوز و قتل، یک نفر به جرم آدم‌ربایی و قتل، سه نفر به جرم آدم‌ربایی و تجاوز، یک نفر به اتهام بغی (قیام مسلحانه علیه حکومت)، ۲۵ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر، یک نفر به اتهام سرقت، ۱۸ نفر به اتهام «محاربه» (۱۲ نفر از آن‌ها در ارتباط با سرقت و ۶ نفر در ارتباط با فعالیتهای  سیاسی محکوم شده بودند)، ۱۴ نفر به اتهام «افساد فی‌الارض» و پنج نفر با اتهامات نامعلوم محکوم به اعدام شده‌ بودند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading